Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky nenajde se tady někdo ve přibližne stejném týdnu nebo termínem porodu..rada bych sdílela starosti i radosti spojene s těhoetnstvím…s někým ve stejném týdnu..rada si však poslechnu i rady již zkušených maminek…zákládám novou diskusi protže ve všech přeešlí jsou již už zaběhlé holky..a těžko se mezi ne začlenuje..jsou napřed…tak prosím kdo by jste chtěli pokecat s netrpelivou těhulí tak pište… ![]()
Je jupí…a na kdy já měla první 4.3 a druhý 20.3
a co příznaky trapí vas něco?…ja už je cítím prsa..a ted 10 zaří mě čeeká druha čas screeningu..co vy a apartner prožívá to s váma někdo…a kolikátý jsi týden
@yweta @olusinka
![]()
Já jsem dnes 11+0 a termín mám 15.3. a docela si užívám.
Prsa už cítím docela dlouho, ale to mi ani tak nevadí, spíš to, že mi je neustále zle. Nehledě na to, že jsem tenhle týden někde čapla střevní chřipku a to je teda mazec. Tatínek je zlatíčko, stará se o mě, uklízí, vaří, je fakt milionový. Mám ještě dceru v září ji bude 9 let a snažení víc jak dva roky, jen mezi tím loni zamlklé těhotenství. Uf, tak snad info pro začátek stačí ![]()
Ahojky:)..tak já mám zatím termín 18.3.. tak uvidíme.. 10.9 jdu na ten screening na vady, tak tam mi ho trošku upřesní snad:) měla jsem hodně nepravidelný a dlouhý cykly… Teď jsem 12tt, včera jsem byla na odběru krve u doktorky- těch 5 zkumavek a zvracím od 5tt..takže paráda.. prsa ani moc nebolí (boleli mě snad vždycky, tak to tolik nevnímám:D) a už se nevejdu do kalhot.. a do těch jediných co se vejdu mám zakázáno je nosit od doktorky, že dítko škrtím..
takže už jsem vytáhla těhu, tak uvidíme..:) doma nosím jen tepláky:D
Jinak je mi 20, přítelovi 23.. miminko je chtěné a plánované ![]()
Ahoj, taky mám termín v březnu a je mi celkem fajn, že ani nevím, že se něco děje jen jsem v odpoledních hodinách unavená, ale to zažena půhodinka odpočinku:)
@piškotíček koukám, že tady na screening taky razíš 10.9.. to je paráda!!:-) budem nedočkavý obě ve stejný datum.. odběry už mám taky za sebou, naštěstí už i odběry u doktorky:D
@lobelie @olusinka
teda holky takový hle ohlas jsme ani nečekala…tuším že rok 2014 bude co se týče miminek silný rok…no ano jdeem ve stejný den a já už se takynemužu dočka…a jinak @olusinka máš bezva přítele ten muj sice říká jak se těší..mimink jsme neplánovali…až o rok delé ale itak nám to nevadilo višlo t hold dřív. ale opravdu t jen říká mám pocit že to se mnou moc nezdílí..snad to přijde až konečne uidímimčo na utz jdeme ted spolu…a jinak já nosím ted výhradne legíny jsou mi asi nejpohodlnejší…těhu kalhoty se mi zdají velký ješte aLE jinak pupek už se mi rýsuje..já jsem 11+4 tt..jinak mě je 21 aby jste byli taky v obraze…![]()
![]()
Já s oblečením zatím problém nemám i když to na sobě už vidím, ale zatím to jde
Při prvním dítku jsem nabrala 8 nebo 9 kilo, už ani nevím, tak bych byla ráda, kdyby to teď bylo podobně
Dítko máme vymodlené a za sebou moře probrečených MS a nakonec se zadařilo, když jsem to vůbec nečekala a tak jsem tři dny před svatbou zjistila, že se nebudu vdávat sama ![]()
@piškotíček myslím, že určitě to bude silný rok, už jen z toho, že jsem se nemohla zařadit do té první skupiny ty březnový.. je jich tam až moc a už si ani nevšímají nově příchozích, tak už to tam ani nesleduju dobrý měsíc:D
Jinak přítel byl nadšený a věřil tomu dřív než já.. ovšem teď vždy když příjdu z toalety po zvracní, tak se otočí na břicho a říká „ty šmejde, takhle zlobit maminku“.. a tvrdí, že ho teď nemá rád, že ho měl rád než mě zlobil a že ho bude mít rád, až mi bude dobře..:D vysvětlit mu, že to tak prostě občas v těhu bývá, že ženská zvrací je zbytečný:D.. prostě trpí se mnou ![]()
@olusinka Já bych se do těch džín taky narvala, ale doktorka s tim nesouhlasí, prý tlačim na dítě:D.. musím si na kontroly k doktorce odendavat z pupíku piercing, protože řekla, že se jí to nelíbí a že tím můžu tlačit na dítě:D (řekla bych, že víš tlačí můj pes co se mi schoulí u břicha vždycky)..takže jsem vytáhla z Lidlu těhu kalhoty (musím si je hodně utahovat, padají mi.. neměli číslo 36 jen 38, tak to budu mít alespoň na dýl… a taky jsem si kupovala těhu tepláky tam- pěkný za 100 a ty jsou teda úžasně pohodlný, ale momentálně mám normální tepláky, který nosím hooodně nízko- nesnesu nic přes břicho
Tak já bych měla být v 11 tt, 5.9. jdu na screening. Mimčo sice nebylo tak úplně plánované (manžel prohlásil, že by příště rád věděl a byl u výroby - ftipálek
) ale určitě chtěné. Termín co já jsem počítala tak 14.3. Jinak těhu oblečení už nějaký ten týden nosím, normální věci mě škrtily. Jinak doma malá cácora 23 měsíců a nedávno pořízené štěně.
@Terulisekk Já zatím obleču vše bez problémů, jen podprsenku už ne, všude mi to lezlo, tak jsem musela pro nové
Manžel je z nich nadšený, jinak mám sotva jedničky
Můj doktor nic zatím neříká, ale je pravda, že tam chodím v sukni, nesnesu tam chodit s holou zadnicí
Jinak doma taky nosím tepláky. V Lídlu maj pěkný věci pro těhotné, ale já potřebuju 34-36 a nikdy to tam nestihnu než to rozeberou. Už máte nějaký přírustek na váze?
Tak to já nemám s oblečením ještě problémy, jelikož jsem před otěhotněním schodila cca 12 kg tak ted postupně zase vytahuju ty starší a větší kousky. Jinak my byla na „screeaningu“ teďka v úterý a už mám i výsledky a jsou prý výborné takže jsem za to moc ráda.