Poradna duly
Jana Čurdová
@piškotíček jj první.
jsem z plzně.
bereš femibion 800 nebo 400?
Ted beru 400+dha…ale nebudu ho brat každý den ale obden..týjo já mám dneska msnou břicho k prasknutí ale pořad se něčím cpu…to je po dlouhý době,,,.takhle ze me bude koule… ![]()
@piškotíček já začnu s femibionem 400 zítra.
někde jsem četla, že holky ho taky braly obden…
@alca85
já ho začl ataky ode dnešk amam doma už asi týden ale dobíral ajsem listovku…a čekala na ten 13 týden…já jsem 12+0
a jak se cítíš…a už roste bříško… ![]()
@piškotíček mě taky píchá když kýchnu ve vaječníkách, doktorka říkala že to je normální:) tak se toho nějak neděsim.. neni to nějak moc, ale je to nepříjemný.. Jinak bych řekla, že to tu docela žije, jsem ještě v jedný uzavřený skupině od února a tam jsou větší odmlky:)..
@alca85 mám termín o dva dny déle, ale nikdo neví přesně:D 10.9 jdu taky na ultrazvuk:D tak super, už jsme tři, piškotíček taky tento den..jinak brala jsem vitamíny jen listovku a gs mamavit, ale teď moc neberu, protože to vyzvracim..
Jinak doktorka mi říkala, že každý má na to jiný názor, ale že není prokázaný že by se po vitamínech rodili větší děti.. mě vitamíny nedoporučila vůbec žádný, ale v čekárně má recenze na femibion.. zatím to všechno vyzvracím, tak je to zbytečný, ale jen co mi bude líp, tak chci nějaký po 12tt.. prý je hodně důležitý magnésium, vápník a omega 3
@Terulisekk no jo to jo ja te videla taky v jedný co jsm ted nevím přesne která…no jo já jak jsem na neschopence a ted ležím doma tak se nudím a pořad koukam na pc…už se tesím až budem předelavat obývak nebudu se nudit..takže z tec vaječníku si hlavu delat nemám..:-)to jsem rada…a co ty taky se tešíš na příští uterý.. ![]()
@piškotíček No, je fakt, že se taky dost nudím..ono by i bylo co dělat, mám tu dva psi tak s nima by to šlo se i zabavit, ale jak mi je zle tak nemám náladu:/..dneska u mě byla kamarádka, tak alespoň nějaký odreagování..:) Jinak pokud to nebolí nějak moc, tak bych si starosti nedělala, možná bych se zmínila před gynekologem aby věděl, ale u mě prý dobrý.. Já doufám, že tento týden uteče rychle:D už abych viděla to mímo na ultrazvuku a hlavně se dozvěděla zda bude zdraví..
Jediné co mě zaráží je, že někdo tvrdí, že ten screening ve 13tt dělají i přes pochvu.. já myslela, že už jen přes břicho, tak doufám, že to tak je, jinak to tam s přítelem snad sekne a pro mě by to taky nebylo nic příjemnýho teda mezi náma:D
No co vím tak přes břicho a přes pochvu jen když je nízko placenta..protože přes říško t jde špatně vídět,,,takže se snad bát nemusíš taky bych se cítila…blbě,,,já mám zas malýho čivaváka jenže ten si hraje jen chvíli..
@piškotíček no, snad to bude jen přes to břicho..:D doufám.. taky doufám, že si sebou budu moct vzít přítele:D.. nějak nevím jak to mají v Příbrami kam půjdu:D
Já mám ruskou barevnou boloňku a jorkšíra.. s boloňačkou bych mohla blbnout pořád..:) budou jí 2 roky
@piškotíček bříško už mám, je to na mě vidět, pupek už nezatahnu
@Terulisekk tak koukám, že 10.9. bude pro nás velký den ![]()
já byla v pátek na kontrole, to jsem byla 11+5 a prcek měřil 5,1 cm, viděla jsem nohy, ruce, oči, pusu, žaludek, páteř, močový měchýř…
tak snad bude vše OK i na screeningu.
Je tak to jsou asi divoši..,,jj určo přes břicho me třeba řekli že tam mužu mít přítele nebo člena rodiny…už se těším..přitel yl do ted taovej že se moc neprojevoval..co se mimča týče…sice říká že se moc těší ale moc se neprojevuje
tak doufám že ho trochu zlomí jinak ho
![]()
@alca85 @Terulisekk jo holky desatýho zaří se zapíše do dějin…
![]()
Ahoj,
já mám termín 18.3. a na screening jdu 12.9.
Krevní odběry na všechno možné mám již taky za sebou, ale co mě překvapilo, že tentokrát mě brali jen 3 ampule. U prvního dítěte jich bylo 7 a to byl teda masakr!
@alca85
to je mi moc líto, toho dvojčátka. můžu se zeptat, jak se to řešilo, když to jedno odumřelo? Ono se vstřebalo samo, nebo ho museli nějak vyjmout?
@Lucuska děkuji…naštěstí se plod vstřebal úplně sám, chodila jsem častěji na kontoly a každá kontrola byla vidět jak pokaždé mizelo, ono od začátku byl ten jeden plod menší a tak nechal prostor tomu silnějšímu a většímu. od 6 tt do 9 tt tloukly srdíčka oběma, jen pak prostě začalo mizet…vůbec tomu nerozumim, ale je to tak.
samozřejmě, že jsem to ořvala, ale vzpamatovala jsem se a byla jsem ráda, že se s tím tělo tak samo vyrovnalo a vypořádalo, že jsem nemusela na „výškrab“ a tím nebylo ohroženo to druhé miminko, ani děloha, ani já.
ted miminko roste krásně a jsem ráda, bylo to asi takové štěstí v neštěstí.
Ahoj. Tak já byla včera na UZ, paní doktorka zkoumala a zkoumala, až jsem začala mít strach. Ale miminko je v pořádku, má 4,9 cm, jen nemizí ten druhý plodový vak a ona pořád zkoumá, jestli tam přeci jenom někde není schovaný dvojčátko. No, nic nevykoumala, ale ve čtvrtek mám přijít znova a bude hledat zas. Máte někdo zkušenost s tím, že by dvojče nebylo vidět hned? Mně to přijde divný. Hlavně, že tam je jedno.