Někdo s termínem na březen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2184
3.9.13 10:58

A vy nemáte ten screening rozdělený na dvě části?
To u nás se jde nejdřív v 10tt na odběr krve (na ty dvě hodnoty ohledně vývojových vad) a zároven se dělá kratičký vaginální UZ, kde si Dr již předem něco zběžně zkontroluje a pak o tři týdny později - ve 13tt udělá podrobný UZ.
A výsledky té krve zkombinuje v PC s naměřenýma hodnotama z UZ a z toho výjde ta pravděpodobnost rizika.

A u nás dostáváme právě těhu průkazku až po těhlech výsledcích ze screeningu, dřív ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4001
3.9.13 10:59

Ahojte holky budu psat hromadne všem… :)..j už s emužu zbalznit z toho aftakak co mam v krku dnes jsem skoto nesoala..jak bolel ž jsme si to musela namazat herbadentem jenže pak jsem zas mela spatny svedomí že se to v tehu vlastne nesmí..ale snad ta kapička ničemu neuškodí..co mylíte vy a nemáte nejaká nekaou babskou radu co s tím aftem?..jinak @Terulisekk já mam zase teda až moc pečlivou doktorku..kyž sjem zjistila že jsem asi tehu tak me hned vzala a chodila sjem k ni po třech dnech dokud se neukazala fazole s srdíčem…pak po 14 dnech už mam doma 4 foto tři od ní a tu jednu z toho přemeřovacíhi utz ze screeningu…ted jdu teda až na ten screning a pak ke své až 23.9 takže pro zmenu jdu až po mesící a ted to tak prý bude ve druhém trimestru se chodí prý už tak po mesící tak jsem zvedava… @borderka jinak ahoj tebe tu vítám a grtauju..hezky se nam tady hromaí termíny screeningu..ve sejne dny..aůespon si pak mužeme zdělovat dojmy..a jaky byly partneři atd :lol:…co máte dnes v plánu děvčata..já asu budu šurovat že by se mi chtělo t teda nechce…ale taky musím neco dělat že :roll:…jinak všem přeju dobré rano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
3.9.13 10:59

@alca85 děkuji :)
Já mám první termín 21.3. ale podle velikosti už se posouváme dopředu minulý týden to bylo podle utz 19.3.
No já jsem za neschopenku ráda, sice je mi líto peněz co mohl ještě člověk trošku přivydělat, ale už bych to nedávala… a ono stát 20 dní v měsíci 12 hodin na nohou… ještě teď se z toho dávám do kupy…

a holky jak jste tu na tom s vitamíny? Já nic brát nemůžu :(… po všem bych :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
3.9.13 11:01

Já jedu na screening 10.9. a budu mít vše v jeden den. krev a utz přes břicho.
vitaminy beru, beru femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
3.9.13 11:02

@alca85 člověk musí být trpělivý, protože samozřejmě takhle brzy je to srdíčko obtížněji najitelné, ale jde to. V návodu také píšou, že běžně lze použít od 12tt.

U prvního dítěte se mi ten doppler dostal do ruky až ve 14tt a je fakt že napoprvé jsem ho hledala snad půl hodiny.
Teď u druhého dítěte jsem už věděla jak na to a kde hledat, takže i přesto, že jsem to zkoušela teprve v 11tt, tak jsem ho našla vcelku rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.9.13 11:02

@alca85 termín mám 18.3..ovšem řekla bych, že rozhodně ne…:D on nikdo neví, měla jsem dlouhé cykly a nepravidelné..
No už se těším, až budu mít fotku:)

@Lucuska jéé, já jsem si to chtěla koupit, od někoho, prostě né nový:D jen to vyzkoušet hlavně.. já chci i na 3D ultrazvuk ale tady v okolí to nikdo nedělá:/:/ takže musím dojet do prahy nebo do Plzně.. takže radši do Plzně, ale nastává problém, že nevím co a jak obstarat:D

@borderka já obavy kupodivu nemám, to jak se těším je přehlušuje.. a taky je přehlušuje to, jak mi je zle… přítel to už ted bere úžasně, ale zatím jak on tvrdí prcka nemá rád protože ubližuje mamince:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.13 11:03

@Terulisekk No, my teda v rodině dvojčata máme, ale né ten dědičnej případ. Manžel je z dvojvaječných. Mně zatím dělala ultrazvuk jen spodem, a že při tomhle UZ se může to druhý schovávat. Ve čt mám přijít napitá a prozkoumá to přes břicho. A já právě v 9. týdnu krvácela a to mi bylo řečeno, že pravděpodobně syndrom mizejícího dvojčete. Byl viditelný prázdný druhý váček. Tak když jsem teď doktorce řekla, kdyby teda našla to druhý, co by bylo minule to krvácení. Tak jako ve srandě řekla - mizející trojče. No, mně to teda moc legračný nepřišlo. :mrgreen:

@Lucuska Jako když nebudou dvojčata, tak mně to nevadí. Aspoň aby bylo jedno a aby bylo zdravé. Něco jinýho by bylo, kdybych třeba měsíc věděla, že budou dvě a pak by to nezvládlo. Jak to tu má spoustu holek. Ale já vůbec o dvou nevěděla.

@alca85 já měla vidět miminko a prázdnou bublinu. Od začátku 9. týdne. Ale ta bublina nemizí a je tam pořád. Tak asi proto se bude ještě hledat. No, uvidíme. Ale vnitřně si myslím, že tam je jen jedno. Tvého dvojčátka mi je líto. Ale příroda snad ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
3148
3.9.13 11:04

@Terulisekk já jedu na screening do plzně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
3.9.13 11:05

@piškotíček
Na aft nejde brát nic - jediné, co se doporučuje je výplach heřmánkem a trpělivost - on do pár dní zmizí. Taky jsem ho před pár dny měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
3.9.13 11:06

@martinape mně oběma dvojčátkoum srdíčko tlouklo, ale pak prostě to jedno miminko bylo menší, ale srdíčko pořád bilo a pak prostě už nebylo miminko a jen prázdný váček a ted už není ani váček…ale prostě to bylo štěstí v neštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
3.9.13 11:07

@Lucuska jsem dnes 12+2, takže asi do toho poslechu půjdu :-)

jaký máš?
a kde hledáš srdíčko? dole pod podbříškem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.9.13 11:07

@Lucuska já dostala průkazku prakticky hned- v 7tt.. jinak na krev jsem musela jet do nemocnice, moje gynekoložka tuhle krev na vývojové vady neodebírá, takže ona mi odebrala minulý týden ve čtvrtek těch 6 zkumavek, ale dva týdny předtím jsem byla v nemocnici na odebrání krve kvůli těm vadám…:)

@piškotíček co s aftem netuším, mám tu drahou „mastičku“..ale zda se smí nebo nesmí netušim..já už na ně netrpím, ale bývalo období kdy to bylo hrozný..teď mám pocit, že na mě něco leze, tak mám strach aby se něco nestalo mimču.. doktorka mě pořád upozorňuje ať nechodim do styku s lidma co jsou nemocní a kamarádka byla u mě a byla nemocná…
Já jsem k doktorce šla skoro až po měsíci co jsem našla //.. bylo mi jasné, že dřív nic neuvidí a nemám ráda čekání v čekárně..navíc jsem se nemusela stresovat a srdíčko bylo vidět hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.9.13 11:09

@alca85 a mají tam možnost kdykoliv se objednat jen aby udělali ultrazvuk s fotkou??.. já bych chtěla víc fotek než jednu z nemocnice, ale doktorka mi je asi fakt neudělá:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
3.9.13 11:09

@martinape
Já tam právě taky něco mám a nemizí to. Mám to tam už od začátku. Jedni říkají, že je to hematom, druzí, že je to prázdný váček a tedy mizející dvojče. U mizejícího dvojčete by ale nemělo dojít ke krvácení. Pokud jsi krvácela, tak to spíš nahrává hematomu. Ono jen pomocí ultrazvuku je těžké rozlišit, o co přesně jde na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.13 11:10

Tak já nevím, mně přijde, že mi dělá úplně jiné prohlídky a testy, než vám. V 11. týdnu mi vzali 1 zkumavku. Včera jsem se ptala na výsledky - to prý jsem byla jen testovaná já - HIV. Na další krev jdu až 24.9. To bude nějaký 14+5tt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex