Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky, stalo se vám nebo mate v okolí někoho, kdo dlouhá leta nemohl mít děti ale pak s jiným partnerem to šlo a klidně i “hned”?Dekuji
Ano.
V rodine dokonce par, kdy pocit dite nebyl problem, ale telo vzdy plod vypudilo
Vysetrenim se zjistilo, ze telo zeny vyhodnocuje spermie muze jako vetrelce, a tim padem i spolecne dite. Nastesti maji oba deti ze svych predchozich vztahu. Jen to spolecne ne ![]()
Já znám pár, kterému řekli, že jsou nekompatibilní. Nebyl problém ani na jedné straně. Nakonec se jim poštěstilo mít děti z umělého oplodnění.
Ano, naši sousedé. Postoupili i několikrát IVF, ale vždy bez úspěchu. Pak se rozvedli a do roka měli každý dítě s novým partnerem.
Ano, v 23 letech s byvalym partnerem snazeni pres dva roky, reseni i na reprodukcni klinice.
Bez vysledku, nicmene jsme se potom rozesli.
Ted jsem ve 30 letech poprve tehotna, se soucasnym partnerem, cekame dvojcata (prirozenou cestou) a povedlo se na druhy pokus.
Znam, po rozchodu si oba udelali v podstate nez problemu dite s jinymi partnery. Predtim spolu skoro deset let snahy a nic. Objektivni problem nezjisten.
No to je stará známá věc, že občas prostě stačí vyměnit kohouta. ![]()
@berusa.m píše:
No to je stará známá věc, že občas prostě stačí vyměnit kohouta.
@Maja25 to jsem vubec nevěděla a Dekuju za rozšíření obzoru. Ale je na tom určitě něco pravdy, mám okolo sebe páry které třeba 8 let nemohou mít dítě, ač ani jeden nemá zásadní problém (nebo mají ale ne takový aby to nemohlo vyjít) a nevychází ani IVF ![]()
Ano, znám. Oba zdraví, mohou mít děti, ale ne spolu. 10 let zkoušeli vše možné, nepomohlo ani IVF, ani vajíčko od dárkyně. Jsou stále spolu a adoptovali dvě děti.
Moje kamarádka měla ten problém, s " alergií" na partnera. Rozešli se ale dřív než to mohli začít zásadně řešit.
A manželova první žena se dva roky pokoušela otěhotnět s bývalým partnerem, nešlo to, a s manželem otěhotněla během pár týdnů co spolu byli. S druhým manželem za 12 let se jí to povedlo jednou, bohužel mimoděložní, a nakonec mají dítě z ivf.
Já teda nemám problém vůbec, ani v dlouhodobém vztahu. Všechny 4 těhotenství se dvěma partnery na první pokus.
Ano, znám. Žena nemohla otěhotnět, její muž měl dítě z předchozího manželství. Pak se rozvedli a ona už má 3 děti s novým partnerem (otěhotněla hned, protože se nechránili a ona si myslela, že je neplodná). Ale možná nebyli nekompatibilní, třeba byl on neplodný a to dítě z předchozího vztahu nebylo jeho…ale to už nevím, jak to dopadlo nebo jestli to dotyčný řešil.
Ahoj, jen se vetřu do diskuze ![]()
Já takový případ znám, kdy to společně nešlo a když se rozešli, oba s někým jiným prakticky bez problému měli děti
Ale neznám případ nějak podrobně, zdali bylo třeba i IVF nebo prostě jen přirozeně. Teď to řeším u sebe, zda jsem vůbec s někým kompatibilní, nikdy jsem za léta snažení s různými partnery nenašla ani ducha na testu. Dost vyšetření mi dopadlo dobře, jeden špatně (protilátky proti ZP) av jiné laboratoři zase pak dopadlo toto dobře. Tak nevím. Ale třeba tato stránka Odkaz zas „nekompatibilitu“ popírá, že to je nositelství genetických vad a mutací
nicméně pořád je mnoho párů, které nemají své vlastní dítě i po letech snahy a se spoustou vyšetření, která dopadají v pořádku ![]()
Holky, stalo se vám nebo mate v okolí někoho, kdo dlouhá leta nemohl mít děti ale pak s jiným partnerem to šlo a klidně i “hned”?
Dekuji