Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@canaglia píše:
Donutíš. Jako jsou donucené matky, když už nemůžou. Hele dneska jsem pečovat už večer nechtěl, měl jsem všeho plné kecky, ale holky na mě vlítly, že chtěj ještě baštit. A co myslíš, pečoval jsem![]()
.
Tak jako jo, myslím, že zrovna ty budeš fajn táta, nechci aby to vyznělo, že jsem proti všem otcům, jenom už jsem v životě zažila pár exemplářů, kterým bych dítě nechtěla svěřovat…
![]()
@velbloudice píše:
Tak jako jo, myslím, že zrovna ty budeš fajn táta, nechci aby to vyznělo, že jsem proti všem otcům, jenom už jsem v životě zažila pár exemplářů, kterým bych dítě nechtěla svěřovat…![]()
![]()
Dík, já zase potkal pár maminek, ze kterých mi bylo a dosud je na ![]()
Ahoj, nevím co si mám myslet případně podnikat…Na podzim jsem zažádala o svěření do péče. Na „žádost“ paní z OSPOD - nějaké neznámé, ta naše asi nemohla zamítnuto pro společné bydlení a mně paní „poradila“ at jdu k rodičům. Šla jsem, požádala znova- to mi zas už naše paní z OSPODu poradila jít do azylového bytu - šla jsem. Otc pracuje krátký dlouhý a bere si dítě jak se mu to hodí -tříleté a žádal o střídavou péči já o výlučnou. To trvá tři měsíce, soud je příští týden..Volala jsem na OSPOD s tím že na dítě toto nepůsobí dobře -prý se s tím nedá nic dělat ( vím že můžou vydat předběžné opatření) Otci je to jedno prý je dítě OK. Jsem na tom z toho psychicky dost špatně. Neměl OSPOD skutečně vydat předběžné opatření?
A na základě čeho by vydali PO? Toho, co řekneš ty? To je dost málo, chce to důkazy, ty si sežeň k soudu, i ten může na místě vydat PO.
Ne, OSPOD neměl vydat PO.
Asi by bylo dobré to k soudu podpořit nějakým posudkem dětského psychologa. Nejspíš nebudou moc poslouchat co budeš vyprávět. A jak si otec střídavou péči představuje během dlouhých týdnů?
@Bohulinka ty má i ted- bere si dítě jak se mu to hodí a vrací ho jak se mu to hodí…OSPOD mu na to nic neřekl…myslí že soud vyhraje…jen tak mimochodem mně psychicky týral a vesele v to pokračuje přes dítě a peníze které mi nedává…
@Anonymní píše:
@Bohulinka ty má i ted- bere si dítě jak se mu to hodí a vrací ho jak se mu to hodí…OSPOD mu na to nic neřekl…myslí že soud vyhraje…jen tak mimochodem mně psychicky týral a vesele v to pokračuje přes dítě a peníze které mi nedává…
není úprava, záleží na vaší dohodě, s tím ospod nic neudělá.
Pro to, co tvrdíš, musíš mít důkazy, jinak smůla - ospod a ani soud na základě tvrzení nebude nic nařizovat.
@Anonymní píše:
Pokud bude mít SP, nemůže si dítě brát, jak se mu hodí.
A „psychické týrání“ bych vůbec nevytahovala, na to jsou OSPOĎačky alergické.
@Anonymní píše:
@Hadumi jaký důkazy? že tříleté střídat po dvou třech dnech je OK?
A proč by to nebylo OK, naopak u malého dítěte je vhodný krátký interval.
@Anonymní píše:
Hele je mi jasné, že to stojí za prd. Kamarádka je v obdobné situaci a když není snaha je ta ženská dycky bitá, protože, když se nepodřídí tomu co otec chce tak o dítě přijde. Tak to bohužel u nás chodí. Doufám, že Ti soud dopadne dobře. Bohužel, to že neplatí alimenty tak jak má předmětem řízení není, to ti řeknou že s péčí nemá co dělat a máš ohledně toho podat další podnět soudu.
@Anonymní píše:
@Hadumi jaký důkazy? že tříleté střídat po dvou třech dnech je OK?
důkazy na to, co tvrdíš. A čím menší dítě, tím kratší intervaly.
@Bohulinka píše:
Hele je mi jasné, že to stojí za prd. Kamarádka je v obdobné situaci a když není snaha je ta ženská dycky bitá, protože, když se nepodřídí tomu co otec chce tak o dítě přijde. Tak to bohužel u nás chodí. Doufám, že Ti soud dopadne dobře. Bohužel, to že neplatí alimenty tak jak má předmětem řízení není, to ti řeknou že s péčí nemá co dělat a máš ohledně toho podat další podnět soudu.
Jenže oni nemají alimenty stanované.
@Bábrdl Tak já vycházím z toho, že paní píše, že neplatí co si dohodli. Tak nevím. Ale předpokládám, že zatím má dítě většinu času ona, tudíž má asi nárok na nějakou kompenzaci ze strany otce dítěte.