Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@Hadumi jaký důkazy? že tříleté střídat po dvou třech dnech je OK?
Ber to tak, že kdybyste dělali na směny, bylo by to podobné. pokud se umí postarat, dítěti to neuškodí.
Hadumi - ty si prostě myslíš, že soudu něco nadiktuješ jak to chceš a bude. ALe tak to nechodí. ty si myslíš, že tříleté dítě střídat po dvou dnech je OK - tak to budeš muset předložit důkazy. Jinak je to jen tvoje prohlášení a dojem.
A taky nevidím nic strašného na střídání, však je to jako práce na směny.
Tak vidím že bývalý má pravdu - já jsem nejhorší na světě…On může všechno, já musím jít pod most…
Omlouvám se nicku Hadumi…to patřilo anonymní zakladatelce.
Anonymní - uklidni se, a jestli, chceš, aby to soud odklepl tobě, musíš mu předložit důkazy, a né ty výkřiky a svoje subjektivní zázory, co tu máš.
@Anonymní píše:
Tak vidím že bývalý má pravdu - já jsem nejhorší na světě…On může všechno, já musím jít pod most…
Hele asi takhle, je lépe se psychicky připravit na to, že soud neproběhne dle tvých představ. Můžeš chytit soudkyni, která bude vyloženě naddržovat chlapovi, ale taky ne. Až budeš mít rozhodnutí soudu a stanovené návštěvy, musíš prudit OSPOD pokaždé když nepřijde, nedodrží atd. To je jediné na čem můžeš stavět. A i to funguje tak, že to opět může soud smést ze stolu. Pravda je, že tě opravdu má v hrsti, když mu dítě nedáš může okamžitě podat podnět soudu a dítě půjde jemu. Tak to zkrátka je. Nicméně střídavá péče se neděje po dvou dnech, myslím, že pokud by byla stanovená, tak se musí jednat třeba o týden.
Tak když tu tvrdíš „že bývalý má pravdu a já jsem nejhorší na světě“ - no tak si na to jeho tvrzení připrav důkazy, že to tak není. Není nic jednoduššího, nemusíš se hned urážet. A k soudu jdi s myšlenkou, že u soudu vítězí ten, kdo předloží pravdivé a jasné důkazy. Je to na tobě.
@Bohulinka píše:
Nicméně střídavá péče se neděje po dvou dnech, myslím, že pokud by byla stanovená, tak se musí jednat třeba o týden.
Nemusí, klidně může být po 2-3 dnech a u malého dítěte je to i vhodnější.
@j.a.n.i1 No to chudák dítě, bude totálně zmatené
Mně všeobecně přijde tříletý malý na střídavou péči.
@Bohulinka Proc chudak dite, tak kde pracuji oba rodice je to dost casty model i v uplne rodine a deti nejsou ani chudaci, ani zmatene… A nekdy se do toho mota jeste hlidaci babicka ci dokonce dve.
@j.a.n.i1 Ale to je přece něco jiného, když má dítě stejný pokoj, hračky a rodiče jsou spolu. Něco jiného je spát každé dvě noci jinde a zažívat pokaždé jinou výchovu, plus třeba nové partnery. To je sakra rozdíl. Dovedu si představit, že tříleté dítě se po takovém tlaku začne třeba znovu počůrávat nebo mít noční děsy.
@Bohulinka to se právě také stalo, dítě se začalo budit v noci a brečet…dle otvce je u něj v pohodě…takže asi jen se mnou a sourozencem se to dějě…
@Bohulinka píše:
@j.a.n.i1 Ale to je přece něco jiného, když má dítě stejný pokoj, hračky a rodiče jsou spolu. Něco jiného je spát každé dvě noci jinde a zažívat pokaždé jinou výchovu, plus třeba nové partnery. To je sakra rozdíl. Dovedu si představit, že tříleté dítě se po takovém tlaku začne třeba znovu počůrávat nebo mít noční děsy.
Sousty dětí hlídají babičky (spí u nich některé dny), rodiče pracují na směny (pečovatelé se střídají) a o víkendu se jedzní na chalupu (jiný pokojíček). ![]()
@Anonymní píše:
@Bohulinka to se právě také stalo, dítě se začalo budit v noci a brečet…dle otvce je u něj v pohodě…takže asi jen se mnou a sourozencem se to dějě…
A co má OSPOD dělat? Představ si, že by to bylo takhle. Ty řekneš: střídání dítěti nevyhovuje. A oni zareagují tak, že dítě tají jen otci. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Bohulinka Proc chudak dite, tak kde pracuji oba rodice je to dost casty model i v uplne rodine a deti nejsou ani chudaci, ani zmatene… A nekdy se do toho mota jeste hlidaci babicka ci dokonce dve.
Souhlas. Dětem nejvíc škodí spory rodičů, ne jiné pokojíčky.