Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, pěkný den. malý je už 6týdnů a máme jí dávat pomalu na bříško, ale hrozně řve, vůec se jí to nelíbí.. nemáte nákej zlepšovák? zkoušim hračky, ale dál nevim. nechávala jsem jí chvilku cca 10min max, ale ten řev nepřestává noo. tak ji zase otočim.. ale nekolikrát denně na tech 10minut jí tam dám a někdy jí necham prostě řvát,, nevim co s tim,,, je to normální??? jiný maminky říkaj že se jejich dětem na bříšku líbí.. noo naší Káje nee.
![]()
Já jsem takhle maličkého nenechávala na bříšku deset minut v kuse. Párkrát denně na dvě minuty a po koupání, když jsem mu mazala zádíčka. Dneska je mu pět měsíců a na bříšku je rád…
Nelíbí, ze začátku jen málokterému… to přijde časem, jak trošku zesílí.
Zkus si lehnout na záda, prcka si položit na svoje břicho a dělat opičky… ![]()
Ahoj, u nás to bylo stejné, dokonce se od 5ti týdnů zvládla překulit zpět na záda
S doktorkou jsem to řešila a říkala, že pokud se to dceři nelíbí a řve, tak se jí možná špatně dýchá a na bříško ji dávat zatím nemám. Ale dcera má nemocné srdíčko, takže nevím, jestli tohle platí pro všechny
Přešlo to samo časem. Později se nám osvědčil gym-balon, kutáleli jsme ji na bříšku dopředu a dozadu nebo zprava doleva, to se jí líbilo, ale to už byla starší (cca 3 měsíce).
Buď trpělivá, uvidíš, že to zvládne
Jinak mi připadá 10 minut celkem dost …
děkuju mooooc. tak ju, zkusim na kratší čas a vícekrát.. děkuju
![]()
maxak píše:
Ahoj, u nás to bylo stejné, dokonce se od 5ti týdnů zvládla překulit zpět na zádaS doktorkou jsem to řešila a říkala, že pokud se to dceři nelíbí a řve, tak se jí možná špatně dýchá a na bříško ji dávat zatím nemám. Ale dcera má nemocné srdíčko, takže nevím, jestli tohle platí pro všechny
To neplatí pro všechny, určitě ne… Helenka taky na bříško směla až po šestinedělí, měla zlámanou klíční kost… ale Marečka teď nám sestřičky na pár minutek napolohovali na bříško i v porodnici…
Malé se to taky nelíbilo, je to pro ně fuška, musí makat a posilovat zádový svaly a to se jim prostě nelíbí. Chce to vydržet a zkoušet. U nás hodně pomohl gymnastický balon to až trošku pozdjěi. A nebo nosit na tygříka. To je na bříšku u tebe na ruce a jak jsem chodila po bytě tak jí vše zajímalo a hlavičku zvedala.
Takže vydrž a jak píšou holky raději častěji ale na kratší dobu. Já na bříšku chvilku nechala plakat a pak obrátila a třeba za půl hodinky znovu. ![]()
Rozhodně bych doporučila kratší dobu!Třeba jen 1-3 minutky, vždyť má teprve 6týdnu. Několikrát za den. Důležité je taky dobře napolohovat ručky, aby se pást koníčky naučila správně.
Kač
Buď naprosto v klidu, mojí malé se na bříšku nelíbilo do 6 měsíce ![]()
Bud v klidu, verunce (8tydnu) se taky nelibilo, tak jsem to zkousela salamovou metodou, nejdriv, kdyz udelala krkana, tak jsem ji tak jeste chvilku nechala, aby si zvykla aspon tak. No a pak jsem se s ni pomalu pokladala, az zvladla pupik na pupik a ted uz je to v poho.