Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, moc ráda bych se vás zeptala co dáváte večer dětem k jídlu. Mám doma 15měsíční dceru a odmítá mi kaši. Na noc jí potom dávám sunar. Děkuji vám za tipy a rady.
Co nějaký jogurt,nebo můžeš nějakou polévku jestli už jí to co vy ![]()
Ahojky Vereniko, děkuji ti. Už jí to co my, zkusím to a uvidím. Dneska jsem jí dala poprvé polévku, tak uvidím jak bude spát.
Ahoj, mojí dceři je 11 měsíců, kaši mi večer papká, takže u nás „zatim“ dobrý. Někdy místo kaše dostane sunar, ale to jen výjimečně. A párkrát se stalo, že jsem jí k večeři dala i bramborovou kaši se zeleninou, což mělo taky úspěch. Jenže malá je taková „popelnice“, takže počítám, že až jí bude rok pryč, zavedu třeba k večeři polévky apod.
Určitě bud spát dobře.Můžeš zkusit bramb.kaši s pokrájenou šunkou…Rohlík nebo chlebík na kostičky s máslem a jogurt.mléko..Už si moc nepamatuju co večeřel Adámek
![]()
Terka mi také papá moc dobře, to co jí uvařím tak to sní, jen jsem neměla nějakou inspiraci.
verenika píše:
Určitě bud spát dobře.Můžeš zkusit bramb.kaši s pokrájenou šunkou…Rohlík nebo chlebík na kostičky s máslem a jogurt.mléko..Už si moc nepamatuju co večeřel Adámek![]()
No kašičku se šunkou, to je dobrej tip, to taky máme moc rádi ![]()
verenika píše:
Určitě bud spát dobře.Můžeš zkusit bramb.kaši s pokrájenou šunkou…Rohlík nebo chlebík na kostičky s máslem a jogurt.mléko..Už si moc nepamatuju co večeřel Adámek![]()
tak tu šunku s kašičkou vyzkouším, je to lákavé i pro mě. A kupuješ dětskou a nebo normální?
Většinou kupuju dětskou a nebo krůtí a kuřecí
Adam to má rád jěště dneska,Sní mísu na posezení
Nebo dělám kaši se strouhaným sýrem.Dá se do hotové horké kaše a je to ňamka.Některé maminky sýr nedávají tak nevím jak je to u vás ![]()
verenika píše:
Většinou kupuju dětskou a nebo krůtí a kuřecíAdam to má rád jěště dneska,Sní mísu na posezení
Nebo dělám kaši se strouhaným sýrem.Dá se do hotové horké kaše a je to ňamka.Některé maminky sýr nedávají tak nevím jak je to u vás
Díky za tip, to by mě nenapadlo, co nejdříve vyzkouším. Já dělám občas brambory a do toho sýra.
Angua píše:
A co třeba chlebík s Lučinou nebo nějakou pomazánkou?
No vidíš,Adámek vlastně věčeřel chlebík s Kiri ![]()
Tak u nás teďka jede tato pomazánka a malej jí může 3× denně na chleba, housku, kuk. křupky. Je to : 200 g Lučiny (bez příchuti),
2 lžíce bílého jogurtu,
3 lžíce jemně strouhaného tvrdého sýra,
5 lžic najemno nastrouhaných kedluben,
bylinková sůl,
jemně sekaná zelená petrželka. Já tuhle pomazánku baštím taky a teďka jsem měla kedlubny ze zahrádky od mého taťky, takže super.
Lakyna píše:
Tak u nás teďka jede tato pomazánka a malej jí může 3× denně na chleba, housku, kuk. křupky. Je to : 200 g Lučiny (bez příchuti),
2 lžíce bílého jogurtu,
3 lžíce jemně strouhaného tvrdého sýra,
5 lžic najemno nastrouhaných kedluben,
bylinková sůl,
jemně sekaná zelená petrželka. Já tuhle pomazánku baštím taky a teďka jsem měla kedlubny ze zahrádky od mého taťky, takže super.
Nenadýmá ten kedluben?Já mám někdy co dělat sama se sebou
![]()
Asi to chce vyzkoušet, mě nenadýmá snad nic a malej je taky v pohodě. Kedlubnu dávám malému už dobře půl roku a nikdy jsem nic nezpozorovala.