Nemá mě kdo zastoupit v práci, všichni na mě spoléhají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.23 11:26
@mado píše:
A když jsou tvé děti často nemocné, jak píšeš, tak te zase zastupuje kolegyně. Nebo to tak zavřete a můžou tě postrádat?

Moje děti teď nebyly nemocné už od dubna, ale s podzimem už bývají. Já však vidím hlavní rozdíl v tom, že při nemoci dětí do práce většinou nemůžu, pouze asi 2 týdny jsme se u nich střídali 3 lidi (já, mamka a přítel),abychom mohli do práce. Většinou však není možnost. Zatímco před svatbou není nutné chybět a pochopila bych 2 dny a ne víc jak týden úplného volna a předtím ještě půlden volna 2 dny. :roll: To si většina lidí nedovolí.

• Citovat
  • Upravit
8753
15.9.23 11:36
@Anonymní píše:
Moje děti teď nebyly nemocné už od dubna, ale s podzimem už bývají. Já však vidím hlavní rozdíl v tom, že při nemoci dětí do práce většinou nemůžu, pouze asi 2 týdny jsme se u nich střídali 3 lidi (já, mamka a přítel),abychom mohli do práce. Většinou však není možnost. Zatímco před svatbou není nutné chybět a pochopila bych 2 dny a ne víc jak týden úplného volna a předtím ještě půlden volna 2 dny. :roll: To si většina lidí nedovolí.

Takže ty když jsi doma ať už z jakéhokoliv důvodu, tak je to v pořádku, že za tebe dělá. Tobe může být fuk, že ona si bere volno na svatbu nebo na něco jiného. Já mít malé dítě a kolegyně za mě dělat, když marodí a psala jsi, že marodí často, tak bych byla ráda, že jí to můžu oplatit a necítit se blbě, že za mě pořád dělá. Jsi nekolegiální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.9.23 11:43
@Anonymní píše:
Dobrý den,raději anonymně. Chci se zeptat na Váš názor, co si o tom myslíte a jak situaci řešit. Pracuji v nejmenovaném maloobchodě, kde kromě prodeje zároveň vypomáhám s administrativou a účetnictvím. V obchodě jsme jenom 2 zaměstnankyně, které prodáváme a děláme administrativu. Kolegyně má již dospělou dceru, já mám 3 děti. V od podzimu do jara jsou děti často nemocné. Měla jsem sice teď štěstí, asi od dubna nic, ale i tak. Teď je září a já jen čekám, kdy to zase přijde. Není výjimkou, že moje kolegyně přijde do práce jen na půl den nebo vůbec s tím, že to neřekne předem nebo to řekne max den předem a podobně. Někdy to řeší také jen se šéfem a mě nikdo nedá vědět. Musím pak neplánovaně dělat práci za obě. Teď navíc organizuje na rychlo svatbu a opět půl dne pryč bez ohlášení a od zítra si chce vzít týden volno. Když pominu, že nechci vše dělat sama, a že už mě unavuje přecházet neustále nachlazení a podobně, protože já musím být vždycky v práci, nevím, jak situaci řešit, když děti odpadnou, a já nebudu mít hlídání. Přemýšlela jsem už, že si promluvím se šéfem na téma chování kolegyně, také už jsme se spolu dostali do křížku, v jednom případě i velká hádka, kdy na mě neprávem vyjela a já jsem si to nenechala líbit… U toho šéf nebyl.
Ale hlavně takové to házení všeho na mě, když tam není, spoléhání, že vždy přijdu a jak řešit, když opravdu nebudu moct přijít. Na druhou stranu jsem x krát říkala, že to, že jsme tam jenom 2,je špatně. Nikdo mě ale neposlouchal. Prosím, poraďte.

Zkus to probrat se šéfem a pokud bude i přesto pasivní a nic se nebude dít tak doporučuju hledat novou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
15.9.23 11:48
@Anonymní píše:

No tak to zase počkej. Že ty máš děti není její problém a ty skutečně nemáš co hodnotit a schvalovat, jestli si bere volno z dost dobrého důvodu. Ty máš malé děti, tak chybíš kvůli dětem. Ona malé děti nemá, tak si může brát volno klidně kvůli tomu, aby venku skákala přes švihadlo. Tobě do toho nic není. Nejsi její šéfová, nemáš co hodnotit, jestli si to může dovolit. Já si třeba beru týden dovolené kvůli pouti. A je to stejně validní důvod, jako když si kolega bere volno kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22186
15.9.23 13:36

Tak od dubna jsi neměla děcka nemocné, ale zase jsi měla dovolenou, to za tebe taky někdo musel zastoupit.
Teď začnou podzimem nemoce, máš děcka tŕi, tak zas za tebe bude muset někdo pracovat. Tak bud rada, ze svatbu řeší teď a ne v době, kdy ty budeš potřebovat volno kvůli deckam.
Navíc, proč ona si bere dovolenou a kdy, je její věc, stejně jako tvoje věc je, že máš tři malé děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
15.9.23 17:05
@Anonymní píše:

Do toho ti ale nic není, na co si bere volno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
15.9.23 17:37
@Anonymní píše:

A proc by si nedovolila vzit volno? Deti aktuálně nemocné nemas, do prace chodíš, tak kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.9.23 22:06

Myslím, že zakladatelce nešlo o to, že má kolegyně volno, ale že ho nehlásí dost dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
16.9.23 22:37
@lalaláček píše:
Myslím, že zakladatelce nešlo o to, že má kolegyně volno, ale že ho nehlásí dost dopředu.

A omezuji ji to v čem :think: nemoci dětí se tím asi řídit nebudou a alespoň si může vzít narychlo dovolenou i ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2409
17.9.23 00:09

V ČR se zastupitelnost moc neřeší. Kolikrát mi lidi z jiného podniku, řeknou, že osoba X tam není, a nikdo jiný to udělat nemůže. Jednou jsem takhle čekala půl roku, poněvadž se ta paní zbláznila a furt nechtěli nabrat záskok. A nikoho to netankovalo, prostě to vyhotovili s téměř ročním zpožděním (pak se ještě zaučovala nová zaměstnankyně). A přitom celkem velký podnik to byl, se silnou reklamou. :think: Každopádně je to věc vedoucích, ti za to odpovídají, může se stát, že budete mít dovolenou obě a taky se to nějak vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
17.9.23 08:33

@Tomie No a to by stalo jak, když dovolenou urcuje zamestnavatel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.9.23 12:04

Tak ty jsi doma s dětmi to jsou všichni nadšení, si myslíš?
Ona chce zase volno kvůli svatbě, to mi projde fér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21557
17.9.23 15:24
@Anonymní píše:

Takze zachranujes pr.del cizi firme na ukor zdravi svych deti a sveho :potlesk: Kolegyne je chytrejsi nez ty. Ale zavedla sis to, mas to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat