Nemam kamarádky kvůli mimču!

Anonymní
22.6.20 08:46

Nemam kamarádky kvůli mimču!

Zdravím maminky

Je mi 19 a mám 3 měsíčního chlapečka. Kamarádky ze školy mě „vyloučili“ a chodí teď všude jenom spolu. Je pro mě těžké si najít kamarádku, která by mě brala i s miminkem… Je vůbec možné že by se semnou kamarádila i o něco starší maminka než jsem já nebo jsem odkázána na nějakej čas jen na sebe?

Nikdy jsem si neuměla dělat kamarády, ale tady od těch nejlepších kamarádek či jsem měla mi to přišlo dost ošklivý, to jak se zachovaly…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
22.6.20 08:52

Odkud jsi? Treba najdes nekoho tady. Ja taky měla z kamaradek dítě jako prvni, ono se male dite a behani s bezdetnyma kamoskama trochu vylucuje no. Zatimco ja kojila a prebalovala, tak kamosky chodily po diskotekach, resily skolu a práci a mimino je v tomhle období nebralo. Sem tam sem se s nejakou sesla v klidu na kafe, ale už to nebylo jako driv no. Až když i holky došly k vlastní rodine a pořídily si děti, sme našly zas víc společnou řeč, ale že bysme se scházely víc, to taky moc ne, ono se časem všichni rozprchli po světě a sejít se je těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.6.20 08:58

Hele, vůbec bych nad tím netruchlila. Ono potkáš maminky s kočárkem. Tady jsme začali chodit na cvičení s dětmi a hned jsem poznala spoustu maminek. Netlač na pilu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.6.20 09:01

Víš ono každou 19 letou opravdu nezajímá mimino a pleny, já se kamarádkám ani nedivím. Já se i dnes, kdy jsem sama máma, scházím s kamoškama zásadně bez dětí, chci mít klid a cizí děti mi lezou na nervy. Ty sis vybrala život s miminem, ony se chtějí bavit, to dohromady moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
22.6.20 09:05

Jak píšou ostatní, holky v tvém věku mají jiné zájmy. Nedivím se jim a cizí děti mě taky neberou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
22.6.20 09:14

Já se jim nedivím, mě za svobodna a bezdětna taky kamarádky s miminama (ani většíma dětma) moc nebraly :lol: a to i když už mi bylo o dost víc než 19… Jsou to jaksi dost rozdílný světy. Zkus najít nějakou podobně starou maminku - třeba na nějakém cvičení s dětmi nebo plavání. Já se tam seznámila dost 8) A nebo třeba kousek od nás ve městě frčí hromadný kocarkovani, organizuje se to přes fb.
A s kámoškama ze školy si někdy vyraz ven, dítě nech doma tatínkovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935

Když to máš těžké, spousta 19letých žen jsou vlastně holky - holčičky. Nemají ujasněné životní priority, neví co chtějí, jdou pouze za zábavou, diskotékami atp. (ale ok, je to jejich směr, mě nikdy nic neříkal, ale respektuji postoje jiných).
Asi budeš muset začít hledat kamarádky v jiných sférách. Mně když bylo 1 jezdila jsem s holčičkou co jsem hlídala do dětského centra (a budeš si divit většina maminek tam byla ve věku 18-25let - už tenkrát jsem si tam našla skvělé kamarádky a to jsem ani neměla vlastní dítě).
Dneska je mi 23 a mám 7m mimčo, šla jsem za partnerem co se bydliště týče a nikoho kdo má malé děti tady neznám. Ale jsme přihlášené s malou na plavání kojenců a věřím že tam poznáme nové lidi a od září budeme jezdit na cvičení miminek s maminkami…zkus něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152

Ahoj, jestli chceš napiš do SZ. Rada se seznamim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.6.20 09:16
@Anonymní píše:
Zdravím maminky

Je mi 19 a mám 3 měsíčního chlapečka. Kamarádky ze školy mě „vyloučili“ a chodí teď všude jenom spolu. Je pro mě těžké si najít kamarádku, která by mě brala i s miminkem… Je vůbec možné že by se semnou kamarádila i o něco starší maminka než jsem já nebo jsem odkázána na nějakej čas jen na sebe?

Nikdy jsem si neuměla dělat kamarády, ale tady od těch nejlepších kamarádek či jsem měla mi to přišlo dost ošklivý, to jak se zachovaly…

Mají jiné zájmy :nevim: Tak to je. Urcize si někoho najdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
22.6.20 09:17

Určitě nejseš jediná mladá maminka, běž s mimčem někam na hřiště nebo do kurzu plavání, jak tady bylo zmíněno a nějakou kamarádku si najdeš. Jako maminka seš hodně mladá, to je pravda, ale zas na druhou stranu až třeba tvoje kamarádky budou mít děti, tak ty už budeš mít třeba desetileté dítě a už budeš mít daleko větší pohodu. Já měla první dítě 32 a druhé 33 a vidím jak mi to dává zabrat :-D a kdybych teď měla 12 leté a 13 leté dítě, tak bych byla už hodně za vodou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
22.6.20 09:19
@Zoe1 píše:
Určitě nejseš jediná mladá maminka, běž s mimčem někam na hřiště nebo do kurzu plavání, jak tady bylo zmíněno a nějakou kamarádku si najdeš. Jako maminka seš hodně mladá, to je pravda, ale zas na druhou stranu až třeba tvoje kamarádky budou mít děti, tak ty už budeš mít třeba desetileté dítě a už budeš mít daleko větší pohodu. Já měla první dítě 32 a druhé 33 a vidím jak mi to dává zabrat :-D a kdybych teď měla 12 leté a 13 leté dítě, tak bych byla už hodně za vodou :-D

Myslíš, že puberťáci by ti zabrat nedávali :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.20 09:20

To se dalo čekat, mimino někdy odcizí i o deset let starší kamarádky :nevim: Vůbec si z toho nic nedělej, najdeš spoustu nových přátel právě DÍKY dítěti ;) Jen jim nejspíš nebude 20, ale to vůbec neva. Já se díky dětem seznámila se spoustou nových lidí, se kterými se vídám i mimo hřišťata a herny :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
22.6.20 09:20

Moc si z toho nelam hlavu, ono bude zase líp. Znám to zase z té druhé strany jako bezdětná kamarádka. Já se kamarádit chtěla, ale moje kamarádky co děti měly o to jakoby nestály, nebo možná stály, ale mezi každou větou okřikovaly děti, přebalovaly, krmily, nikdy jsme nedovykládaly ani jedno jediné téma, chodila jsem od nich otrávená a když jsem řekla, jestli by nemohly jít na kafe odpo bez dětí, že pohlídá chlap, tak se urazily no. teď jsem sama těhotná a chápu, že se urazily, ale zároveň vidím, jak se zase ode mě odtahují bezdětné kamarádky, protože je nebaví poslouchat furt něco o mém těhotenství a co plánujeme atd. to tak prostě je. není v tom nic zlého, ale podle mě je to mateřství tak strašně silná věc, že ti do toho zapadne jen malá skupinka lidí v okolí a srovná se to až časem…
a to ještě podotknu, že mě bude 35 let, takže žádná mladice a i tak jsem prostě já nedávala maminky kamarádky a ony mě… tak to není jen o tom věku. prostě dva jiný světy.

Příspěvek upraven 22.06.20 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
22.6.20 09:22
@Jitul.kaaa9 píše:
Myslíš, že puberťáci by ti zabrat nedávali :lol: :lol: :lol:

Jasný, že dávali :-D ale už se aspoň sami oblečou, najedí, dojdou si na záchod, taky určitě rádi chrápou, takže bych se aspoň v noci vyspala, abych nemusela desetkrát vstávat a hlavně, co mi přijde pro mě to nejdůležitější, chodila bych do práce a mezi lidi :-D sem tam bych vecer mohla vypadnout až bych je vrazila tatinkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.6.20 09:24

Ono se nedivte, s dítětem se hodně změní co můžete a co ne. A to že má kamarádka dítě, kolikrát nepřekousnou ženy o dekádu starší než jste vy. Je to o tom, že se změní druh zážitků, priority a najednou si není co říct. Vy teď budete řešit, plenky, a růst zoubků, ony jestli půjdou na VŠ nebo si budou hledat práci, partnera,… Třeba na hřišti narazíte na bezva maminku, že které se časem stane i kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí