Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
a na ten intr jste zkoušeli volat a vysvětlit jim situaci, jestli se tam nenajde nějaké místo?
@Anonymní píše:
No, jak zacit… Ocitla jsem se v situaci, kdy opravdu nevim, co delat. A jelikoz je tu spousta dospelych osob, doufala jsem, ze by mi to mohlo pomoct.
Je mi 16, a od zari nastupuju na stredni skolu v Praze. Bydlim zhruba 170km daleko, takze by byl zapotrebi domov mladeze. Ja ho vsak zarizeny nemam…Muj otec je velmi spatny clovek, ublizuje mne i mamce jak psychicky, tak i fyzicky. Chteli jsme ho jednoduse odstranit ze zivota. Prisel ale s tim, ze ma kamaradku, ktera pronajima nekolik mistnosti, a bylo by to celkove vhodne pro me. + bychom nic neplatili, ze znamosti.
Nedokazal by mi tu prosim nekdo napsat nejake vychodisko? Pevne v to doufam, protoze ostatni clenove rodiny nam nechteji pomoct, jelikoz pry moje mamka uverila otci. Ano, byla to hloupost, ale tak i tak… porad je to mamka.
Tomuhle bohuzel uverila moje mamca a nezaridila mi pobyt v domove mladeze. Nedavno se vsak zjistilo, ze nam celou dobu lhal, zadna pani neexistuje. Ten den, kdy jsme meli jet za udajnou “pani Kvetou” se akorat muj otec poradne opil a udelal doma neporadek.
Domov mladeze vsak bere prihlasky jen do konce kvetna (nekdy i cervna), coz je nyni pozde.
Dojizdet z domova se opravdu neda, jelikoz bych vstavala denne ve 3 rano a vracela se kolem 20-21 hodiny. Mam i podstatne tezke ucivo, jelikoz chci byt jednou pilotkou… A takhle bych to opravdu nezvladala.
Rada bych v dospelosti delala to, co me bavi. Nemela bych problem s penezmi a mohla je navic davat i mamce, protoze si to za ty roky opravdu zaslouzi.
Dekuji, jestli jste to precetli az sem!
Zkusit bydlet s ostatními studenty na privátě. Zeptat se na studijním, jestli by se nenašlo jedno místo na intru. Škola je důležitá, to bydlení se sehnat dá. Akorát než seženeš další lidi do privátu, bude to drahý…
V první řadě zavolat na intr, jestli ještě není volné místo. Pokud ne, tak se podívat v okolí na další podobná zařízení a obvolat ty. Kolikrát na intry berou i studenty z jiných škol, i třeba vysokoškoláky, když nemají naplněné kapacity. Nebo se podívat po inzerátech na spolubydlení. Jako poslední možnost bych viděla pronájem vlastního bytu a pak shánění dalších spolubydlících,, ale to jako neplnoletá sama nemůžeš
Zkus se podívat na inzeráty spolubydlení, kamarádka kdysi sehnala v Praze pokoj za 3 000,–. Jinak zkusit zavolat na intr, případně zkusit i intry jiných středních škol. Známá na vejšce bydlela taky na intru střední školy, protože byl levnější než kolej a měli zrovna místo ![]()
@Russet našla jsem par inzeratu, ale byli to vysokoskolaci a odmitli me, jelikoz jeste nepracuji a nejsem plnoleta :/
@Anonymní píše:
@Russet našla jsem par inzeratu, ale byli to vysokoskolaci a odmitli me, jelikoz jeste nepracuji a nejsem plnoleta :/
Aha. To je blbý. A na intr jste nezkoušeli volat?
@Lendeš nasla jsem asi 50 intru a vsechny maji plno…
Zadny vhodny inzerat na spolubydleni jsem tez nenasla. Vetsina byla od dospelych lidi a byla jsem rovnou odmitnuta. Budu hledat dal a snad se podari…
Pronajem vlastniho totiz opravdu nejde, byty nejsou dvakrat levne v Prg a mama by to neutahla financne.
Ale dekuji za zpravu ![]()
Někdy i starší středoškoláci bydlí v nájmu, zkus zapátrat třeba na facebooku ve skupinách ohledně spolubydlení v Praze, případně se podívat, jestli nemáte nějaké školní skupiny.
@Russet zkousela, a to snad na vsechny, ale maji plno. Budu doufat, ze se snad neco jeste uvolni… Ale dekuji za odpoved!
a co se ještě zkusit podívat po nějakém bydlení v okolních městech? Sice bys musela dojíždět, ale většina měst v okolí Prahy má celkem slušné spojení a nájmy jsou tam levnější. A třeba by se tam taky našel nějaký intr.
@lucenka ano, ale nemohou nekoho vyhodit jen kvuli mym problemum…
vsude je proste plno :/
No, jak zacit… Ocitla jsem se v situaci, kdy opravdu nevim, co delat. A jelikoz je tu spousta dospelych osob, doufala jsem, ze by mi to mohlo pomoct.
Je mi 16, a od zari nastupuju na stredni skolu v Praze. Bydlim zhruba 170km daleko, takze by byl zapotrebi domov mladeze. Ja ho vsak zarizeny nemam…
Muj otec je velmi spatny clovek, ublizuje mne i mamce jak psychicky, tak i fyzicky. Chteli jsme ho jednoduse odstranit ze zivota. Prisel ale s tim, ze ma kamaradku, ktera pronajima nekolik mistnosti, a bylo by to celkove vhodne pro me. + bychom nic neplatili, ze znamosti.
Tomuhle bohuzel uverila moje mamca a nezaridila mi pobyt v domove mladeze. Nedavno se vsak zjistilo, ze nam celou dobu lhal, zadna pani neexistuje. Ten den, kdy jsme meli jet za udajnou “pani Kvetou” se akorat muj otec poradne opil a udelal doma neporadek.
Domov mladeze vsak bere prihlasky jen do konce kvetna (nekdy i cervna), coz je nyni pozde.
Dojizdet z domova se opravdu neda, jelikoz bych vstavala denne ve 3 rano a vracela se kolem 20-21 hodiny. Mam i podstatne tezke ucivo, jelikoz chci byt jednou pilotkou… A takhle bych to opravdu nezvladala.
Nedokazal by mi tu prosim nekdo napsat nejake vychodisko? Pevne v to doufam, protoze ostatni clenove rodiny nam nechteji pomoct, jelikoz pry moje mamka uverila otci. Ano, byla to hloupost, ale tak i tak… porad je to mamka.
Rada bych v dospelosti delala to, co me bavi. Nemela bych problem s penezmi a mohla je navic davat i mamce, protoze si to za ty roky opravdu zaslouzi.
Dekuji, jestli jste to precetli az sem!