Stěhování, škola, práce, dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.7.18 20:57

Stěhování, škola, práce, dítě?

Ahoj všichni, mám takový dotaz a chci nasbírat, co nejvíce názorů.
Abych to uvedla na pravou míru.
Je mi 18let, mám skoro dvouleté dítě, studuju a bydlím s mamkou.
Jenže teď nastali jistě komplikace, hádky atd. doma. Čekají mě ještě dva roky studia, ale jistě vím, že to doma nevydržím a chci se odstěhovat.
Jenže taky vím, že je to finančně náročné.
Taky bych školu chtěla dodělat a nevím, kdy a kde by mi malého vzali do školky + bych potřebovala peníze na žití. Tak se chci zeptat, jaky na to máte názor.
Jen si prosím nechte připomínky, že mám malého brzo atd. Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
28.7.18 20:59

kde je otec dítěte?? no v tvém případě asi azylák, jinak nevím pod most asi nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
28.7.18 21:04

Domluvit se s kamarádkou nebo holkou, která ma taky dítě a jít bydlet společně. :)

Příspěvek upraven 28.07.18 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
28.7.18 21:05

Školu studuj dálkově, chod do práce a dítě dej do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
28.7.18 21:06

Pokud chceš svoje bydlení budeš muset jít pracovat. Oběhni si jesle a třeba i školky jestli ti malého nevemou. Jak skloubit školu a práci nevím. Nevím jaké máš v okolí možnosti jestli by to šlo udělat dálkově. Nějaký indiviální plán nebo tak. Tatínek dítěte platí? Zapojuje se do výchovy? Bere si dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228

no tak ted jsou prazdniny, tak občas na brigadu, něco našetřit anajít si spolubydlení, ale spíš bybylo jednodušší počkat s osamostatněním po škole…

v některých mš berou děti od 2 let. ale chce to je obvolat a dítě se musí umět samo najíst a vyčurat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933

Peníze na žití vezmeš jediné prací, což asi s dvouletým dítětem a školou jen tak nepůjde. Nezbývá nic jiného než bydlet u mámy nebo ten azylák. No jo, každý si musí určit priority, ty jsi zvolila dítě v 16, takže jsi taky musela počítat s tím, že to bude mít nějaké následky. Teď bys chtěla svobodu a samostatné bydlení, asi si budeš muset pár let počkat, tak jako spousta dalších mladých lidí, kteří studují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.18 21:13

Nějaké peníze našetřené mám a ano rozhodla jsem se proto a nelituji, že mám malého. Chci pro něj jen to nejlepší.
Jen jsem nečekala, že se to doma tak moc zvrtne..

• Citovat
  • Upravit
Nmdl
28.7.18 21:16

Lepší by bylo se to pokusit urovnat doma a dostudovat, ale pokud to nejde, tak zkus nějaký inzerát na spolubydlení, je spousta matek samoživitelek v obdobné situaci, společně byste byt mohly utáhnou a ještě bys měla k sobě „parťačku“.

• Citovat
  • Upravit
4214
28.7.18 21:16
@Anonymní píše:
Nějaké peníze našetřené mám a ano rozhodla jsem se proto a nelituji, že mám malého. Chci pro něj jen to nejlepší.
Jen jsem nečekala, že se to doma tak moc zvrtne..

Zeptej se po školkách a jeslích, kde by ti malého vzali. A peníze na ziti-jedine jít pracovat. :nevim: Nemáš to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.18 21:18

A tatínek není. Nechci tu vysvětlovat proč, je to nadlouho, prostě není… :/

• Citovat
  • Upravit
6860
28.7.18 21:19

Ono asi hodně záleží kde bydlíš. Jiné možnosti budou na malém městě, vesnici jiné ve velkém městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.18 21:20

@Náměsíčná žiju na vesnici, ale města nemám daleko..

• Citovat
  • Upravit
8850
28.7.18 21:23

Každý musíme čelit následkům svých rozhodnutí. Zatni zuby a holt to doma vydrž, než doděláš školu. Se základním vzděláním jsi dneska nula. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.18 21:27

@truelly jo to vím, proto ji chci dodělat ????

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný