Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevíte proč mouchy vždy létají někde uprostřed místnosti a motají se kolem pevného bodu? Většinou tedy pod lustrem? Já bejt teda moucha, tak by se mi z toho motala hlava a jak se znám, letěla bych si raději sednout na nějaký voňavý a chutný lejno. ![]()
@sendylysa píše:
Nevíte proč mouchy vždy létají někde uprostřed místnosti a motají se kolem pevného bodu? Většinou tedy pod lustrem? Já bejt teda moucha, tak by se mi z toho motala hlava a jak se znám, letěla bych si raději sednout na nějaký voňavý a chutný lejno.
Třeba jim nejde o chutné sousto, ale o šoust.
Zatím jsem našel, že to dělá slunilka domácí (Fania canicularis).
Naprosto krucialni otazka, ktera mi neda spat. My jim rikame podlustrovky. Jsou na pest
Dneska asi emigrovaly, kupodivu zadnou rejdit nevidim ![]()
@Čajíček1980 píše:
Naprosto krucialni otazka, ktera mi neda spat. My jim rikame podlustrovky. Jsou na pestDneska asi emigrovaly, kupodivu zadnou rejdit nevidim
našla jsem tohle : Především ne všechny mouchy létají u lustru a už vůbec ne u zhasnutého !!!.
Pokud se bavíme o zhasnutém lustru, dělá to pouze slunilka (vířilka) pokojová, dříve nazývána moucha lustrová. Je to nejvyšší bod v prostoru a moucha takto vyhledává partnera, podobně jako jsou ke stejnému účelu tvořeny jiným hmyzem třeba komáří komíny.
@Gabi375 píše:
Jsem zvědavá jestli někdo přijde s racionálním vysvětlením.
Tady je o tom vědecká práce (v angličtině). Jde o rojení mouchy Fannia canicularis. Tedy o sexuální chování.
Příspěvek upraven 28.07.18 v 12:04
To je jasny, pac veprostred mistnosti maj vsude rozhled a nic jim neutece. Chteji byt v pohotovosti, kdyby ses nahodou vy.srala v obyvaku na koberec, tak aby jim to neuniklo a neprisly o hostinu
![]()
zadala jsem do googlu proč moucha lítá okolo lustru a vyjelo pár stránek se stejným dotazem na různých serverech:mrgreen: Na odpověď tam nikdo nepřišel ![]()
@Monchichik píše:
našla jsem tohle : Především ne všechny mouchy létají u lustru a už vůbec ne u zhasnutého !!!.
Pokud se bavíme o zhasnutém lustru, dělá to pouze slunilka (vířilka) pokojová, dříve nazývána moucha lustrová. Je to nejvyšší bod v prostoru a moucha takto vyhledává partnera, podobně jako jsou ke stejnému účelu tvořeny jiným hmyzem třeba komáří komíny.
Přesně tak.
@terinka4444 píše:
zadala jsem do googlu proč moucha lítá okolo lustru a vyjelo pár stránek se stejným dotazem na různých serverech:mrgreen: Na odpověď tam nikdo nepřišel
Vždycky jsem si myslela že jim jde o zdroj světla a tepla,a ono ne?
Já jsem kdysi slyšela, že je to kvůli páření a kladení vajíček… Jako že ten lustr je na to vhodné místo. Ale to je jediný štěk, kterým mužů přispět. ![]()
@eumedon píše:
Dyť to vysvětluju: Jde o sex.
Jako vždycky a všude.
@Anna766 píše:
Jako vždycky a všude.
A proto dneska u Čajiček1980 nelétají, protože je takové vedro, že ani mouchy nešousta.í. ![]()