Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím tě a v jaké cenové relaci si to můžete dovolit? Kolik peněz za to bydlení si můžete měsíčně dovolit vydat?
@Anonymní píše:
@lucenka dekuji, to urcite zkusim! Snad se zadari…
a pak ještě v září, stane se, že prostě někdo nenastoupí, teď je plno, ale v září může být situace jiná.
Jinak prosím, jaké je to město, odkud jsi? přímý vlak tam nejezdí?
Anonymní, jestli píšeš emaily ohledně toho bydlení, piš je stylem,jako by je psala tvá mamka. Např. Sháním pro dceru,která nastupuje na SŠ podnájem …
Na takový inzerát se spíš něco chytne,protože budou mít pocit, že s nimi komunikuje dospělá osoba=jistota peněz za podnájem.
Facebook skupiny se spolubydlením, je jich dost a v Praze se místo vždycky najde i u někoho za poplatek. Sice to nemusí být vždy naprostý komfort, ale někdo se tě ujme, neměj strach. A nebo si najít tady partnera a za čas si najít něco svýho, ale to se těžko plánuje a přikazuje. Zkus ten Facebook. Každá městská čtvrť má nějakou skupinu. Ať už jako Praha 1,2,3 tak i staré město, nové město, Žižkov, apod… A nebo ještě spolubydlící nebo jak se ten server jmenuje, nevím zda to stále existuje, nepotřebovala jsem roky. Držím palce a fotra? toho bych snad zabila, chudák máma. ![]()
koukej tady, musela by samozřejmě volat mamka a být to na mamku s tím, že ty bys tam jen bydlela. https://www.sreality.cz/…a/2942320988#…
@Anonymní píše:
No, jak zacit… Ocitla jsem se v situaci, kdy opravdu nevim, co delat. A jelikoz je tu spousta dospelych osob, doufala jsem, ze by mi to mohlo pomoct.
Je mi 16, a od zari nastupuju na stredni skolu v Praze. Bydlim zhruba 170km daleko, takze by byl zapotrebi domov mladeze. Ja ho vsak zarizeny nemam…Muj otec je velmi spatny clovek, ublizuje mne i mamce jak psychicky, tak i fyzicky. Chteli jsme ho jednoduse odstranit ze zivota. Prisel ale s tim, ze ma kamaradku, ktera pronajima nekolik mistnosti, a bylo by to celkove vhodne pro me. + bychom nic neplatili, ze znamosti.
Nedokazal by mi tu prosim nekdo napsat nejake vychodisko? Pevne v to doufam, protoze ostatni clenove rodiny nam nechteji pomoct, jelikoz pry moje mamka uverila otci. Ano, byla to hloupost, ale tak i tak… porad je to mamka.
Tomuhle bohuzel uverila moje mamca a nezaridila mi pobyt v domove mladeze. Nedavno se vsak zjistilo, ze nam celou dobu lhal, zadna pani neexistuje. Ten den, kdy jsme meli jet za udajnou “pani Kvetou” se akorat muj otec poradne opil a udelal doma neporadek.
Domov mladeze vsak bere prihlasky jen do konce kvetna (nekdy i cervna), coz je nyni pozde.
Dojizdet z domova se opravdu neda, jelikoz bych vstavala denne ve 3 rano a vracela se kolem 20-21 hodiny. Mam i podstatne tezke ucivo, jelikoz chci byt jednou pilotkou… A takhle bych to opravdu nezvladala.
Rada bych v dospelosti delala to, co me bavi. Nemela bych problem s penezmi a mohla je navic davat i mamce, protoze si to za ty roky opravdu zaslouzi.
Dekuji, jestli jste to precetli az sem!
Zkuste zavolat do daneho intru a domluvit se s nimi. Nebo najít internaty jiných škol, případně i vysokoškolské koleje. Když ani jedno nevyjde pak zkusit spolubydleni. Zkuste web spolubydleni.cz nebo bezrealitky.cz v Praze je příležitostí k bydlení dost.
@Anonymní píše:
No, jak zacit… Ocitla jsem se v situaci, kdy opravdu nevim, co delat. A jelikoz je tu spousta dospelych osob, doufala jsem, ze by mi to mohlo pomoct.
Je mi 16, a od zari nastupuju na stredni skolu v Praze. Bydlim zhruba 170km daleko, takze by byl zapotrebi domov mladeze. Ja ho vsak zarizeny nemam…Muj otec je velmi spatny clovek, ublizuje mne i mamce jak psychicky, tak i fyzicky. Chteli jsme ho jednoduse odstranit ze zivota. Prisel ale s tim, ze ma kamaradku, ktera pronajima nekolik mistnosti, a bylo by to celkove vhodne pro me. + bychom nic neplatili, ze znamosti.
Nedokazal by mi tu prosim nekdo napsat nejake vychodisko? Pevne v to doufam, protoze ostatni clenove rodiny nam nechteji pomoct, jelikoz pry moje mamka uverila otci. Ano, byla to hloupost, ale tak i tak… porad je to mamka.
Tomuhle bohuzel uverila moje mamca a nezaridila mi pobyt v domove mladeze. Nedavno se vsak zjistilo, ze nam celou dobu lhal, zadna pani neexistuje. Ten den, kdy jsme meli jet za udajnou “pani Kvetou” se akorat muj otec poradne opil a udelal doma neporadek.
Domov mladeze vsak bere prihlasky jen do konce kvetna (nekdy i cervna), coz je nyni pozde.
Dojizdet z domova se opravdu neda, jelikoz bych vstavala denne ve 3 rano a vracela se kolem 20-21 hodiny. Mam i podstatne tezke ucivo, jelikoz chci byt jednou pilotkou… A takhle bych to opravdu nezvladala.
Rada bych v dospelosti delala to, co me bavi. Nemela bych problem s penezmi a mohla je navic davat i mamce, protoze si to za ty roky opravdu zaslouzi.
Zakladatelko, najdi si na internetu všechny domovy mládeže v daném městě a ty obvolej, jestli nemají místo. Pokud nemají,tak těžko někoho vyhodí kvůli tobě, ale někdy se stane, že někdo nenastoupí nebo naopak hned v září odejde. Určitě bych obvolavala a ptala se.
Zkoušela jste toto:
http://www.kdm.cz/…ni-praha.php
Mají tam napsáno, že mají i omezený počet lůžek pro turisty během roku, tak třeba by Vám tam nějaké místečko našli.
Než se třeba podaří najít něco jiného.
Existuji jakesi cirkevni ubytovny za docela maly peniz. Zkus pohledat YWCA nebo do googlu neco podobneho.
Především je nutné vyřídit toho fotra, teda odstranit ho ze života jak matky, tak dcery a pak je možné přemýšlet jak dál.
@Božislava píše:
Především je nutné vyřídit toho fotra, teda odstranit ho ze života jak matky, tak dcery a pak je možné přemýšlet jak dál.
Září už je za měsíc, takže nejvyšší čas najít ubytování hlavně pro zakladatelku. Maminka by se chtěla přestěhovat výhledově třeba do Prahy nebo někam k Praze? Mohla by si najít práci i bydlení a vyřešila by tím odchod od manžela. Otázka je, zda bude mít sama sílu ten krok udělat, už v tom žije asi hodně let. Je zapotřebí jí nasměrovat na nějakou organizaci třeba Bílý kruh bezpečí, Acorus atd.. http://www.acorus.cz/…e/praha.html
které poskytují pomoc týraným ženám.
@Anonymní píše:
S tim intrem to pujde, u nas deti bezne nadtupuji na intr i behem roku, urcite bych tam zkusila zavolat a kdyz bude misto melo by to vyjit.
Spolubydlení. Ideálně s někým z ciziny kvůli jazyku. Jezdí sem spousta studovat a hledají někoho kdo umí česky. Takže bych asi hledal ve skupinách daných škol a snažil se najít někoho kdo má v bytě místo za dělení se o nájem a nebo za nějaké služby. Nákupy a úklid. Nezoufej.
Potrebovala bych poradit, je mi 16let a ted v zari nestpuju do prvaku a potrebuju do zari sehnat nejake ubytovani, intr, domov mladeze, koleje pro SŠ cokoliv, nic moc jsem nenasla jen par domovu pro mladeze kde to ale vypada strasne nebo je obsazeno, neznate nejake ubytovani ktere je zarizene trochu lip? stacilo by jen kdyby nebyl 100let stary nabytek a netekla hneda voda, na brigadu nastupuju v zari, takze nejake ty penize by byli, moc by mi pomohlo kdybyste mi sem primo napsali nazev toho domova, intru, hotelu, ubytovny, cehokoliv