Nemám pediatra pro miminko

Anonymní
23.6.23 11:02

Nemám pediatra pro miminko

Dobrý den. Za tři týdny mám termín porodu a v průbehu tří měsíců, kdy jsem obvolávala v Jihlavě a okolí všechny pediatry, neměl ani jeden volné místo. Uznávám, udělala jsem chybu, když jsem začala dětského lékaře pro malého řešit až v šestém měsíci.

Teď jsem už ale vyloženě zoufalá a přemýšlím, co dál. Uvažuji i o tom, že najdu nějakého pediatra rozhodně ne v pohodlné dojezdové vzdálenosti (Brno a pod.), jen aby nějakého měl. Zároveň se ale bojím, že to nestihnu a do té doby si malý pospíší na svět.

Máte některá podobnou zkušenost, a jak jste to vyřešili? Co by se stalo, kdybych porodila a žádného pediatra nesehnala?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1214
23.6.23 11:12

Začala jsem shánět pediatra v pátém měsíci (a skoro jsem si říkala, jestli není ještě moc brzy) a ještě že jsem to tam udělala. Dva mě odmítli, že už mají dávno plno, třetí mě teda přijal. Sehnat ho někde dál není moc dobré řešení, po porodu tam budeš muset chodit často a dojíždět s novorozencem z Jihlavy do Brna bude hrůza. Co si zkusit zavolat na pojišťovnu? Měli by mít informace, který pediatr v blízkosti bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36010
23.6.23 11:15

Zkus je obvolat znovu a i nějaký v blízkým okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
23.6.23 11:24

@majuska852 bohužel ohledně pojišťoven je to zažitá nepravda… Pojišťovna vyjede seznam lékařů v požadované oblasti, ale už neřeší, jestli mají ordinace kapacitu. To si žadatel musí zjišťovat sám :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4912
23.6.23 11:39

Mít pediatra není povinné. Povinné jsou pouze preventivní prohlídky, které vám v případě, že porodíš a nebudeš mít pro dítě pediatra zajištěného, udělají i v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
23.6.23 11:45

@vedma007 jo, pokaždé jiný doktor po dlouhém čekání mezi nemocnými, to je výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
23.6.23 12:07

Já bych to zkusila přes tu pojišťovnu, jak už tu někdo psal. Já takhle nemohla vůbec sehnat zubaře. Obvolala jsem všechny v našem městě i v těch okolních a buď nebrali nebo to byly soukromé kliniky, což se třemi dětmi odmítám platit, navíc, když nemáme nikdo žádné problémy se zuby a jde mi čistě jen o preventivky.
Pojišťovna mi poslala kontakty na zubaře, kde berou a opravdu nás hned první vzal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.6.23 12:13
@Lenkalin píše:
@majuska852 bohužel ohledně pojišťoven je to zažitá nepravda… Pojišťovna vyjede seznam lékařů v požadované oblasti, ale už neřeší, jestli mají ordinace kapacitu. To si žadatel musí zjišťovat sám :/

Tak alespoň bych ten seznam obvolala, určitě tam najde nějakého, kterému ještě nevolala. Vždyť je to Jihlava, krajské město. Já hledala v Pardubicích a vyjelo mi těch pediatrů desítky a to opravdu jen Pardubice. Pokud opravdu obvolala všechny, tak bych zkusila znova a prostě je zkusila přemluvit, vysvětlit jim situaci a on by se třeba někdo slitoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2119
23.6.23 12:38

Myslím, že obvolávání pediatrů se nevyhneš, je akutní nedostatek, to je fakt, i když já v tomhle měla štěstí. To spíš sehnat praktika pro mě jako dospěláka byl nadlidský výkon. Pokud se opravdu nepodaří sehnat v Jihlavě, tak pak každé jiné město v dojezdové vzdálenosti, doporučuji obvolávat ne veliké polikliniky a společnosti, jako je např. euc klinika, i když není vyloučené ani to, ale spíš pediatři jednotlivci, co dělají v nějaké zastrčené uličce nebo v rodinném baráku (my to teď tak máme). Ať se poštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12642
23.6.23 12:59
@Terezxx píše:
Já bych to zkusila přes tu pojišťovnu, jak už tu někdo psal. Já takhle nemohla vůbec sehnat zubaře. Obvolala jsem všechny v našem městě i v těch okolních a buď nebrali nebo to byly soukromé kliniky, což se třemi dětmi odmítám platit, navíc, když nemáme nikdo žádné problémy se zuby a jde mi čistě jen o preventivky.
Pojišťovna mi poslala kontakty na zubaře, kde berou a opravdu nás hned první vzal :palec:

Mne poslali seznam, ze si je musim obvolat sama, nebral nikdo a zadny jiny kontakt. Pry jim to zubari nehlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
23.6.23 12:59
@Lenkalin píše:
@majuska852 bohužel ohledně pojišťoven je to zažitá nepravda… Pojišťovna vyjede seznam lékařů v požadované oblasti, ale už neřeší, jestli mají ordinace kapacitu. To si žadatel musí zjišťovat sám :/

Mám známou pediatru v důchodovém věku. Pediatři prostě nejsou a nebudou. Každou chvíli ji volají z nějaké zdravotní pojišťovny, zda by nepřibrala ještě nějaké dítě. Nepřibrala, chystá se odejít do důchodu a praxi nemá komu předat. Asi by bylo nejlepší se obrátit rovnou na Válka, ať konečně něco dělá. Pojišťovny by místo placení kravin typu Mořský koník či příspěvků na ústní hygienu měly spíš přispívat na studijní místa a stipendia pro budoucí pediatry a jiné chybějící lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24350
23.6.23 13:02

Mám pocit, že brala lékařka v Okříškách. Jinak fakt volat a volat. Nic jiného ti nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.23 13:30
@Anonymní píše:
Dobrý den. Za tři týdny mám termín porodu a v průbehu tří měsíců, kdy jsem obvolávala v Jihlavě a okolí všechny pediatry, neměl ani jeden volné místo. Uznávám, udělala jsem chybu, když jsem začala dětského lékaře pro malého řešit až v šestém měsíci.

Teď jsem už ale vyloženě zoufalá a přemýšlím, co dál. Uvažuji i o tom, že najdu nějakého pediatra rozhodně ne v pohodlné dojezdové vzdálenosti (Brno a pod.), jen aby nějakého měl. Zároveň se ale bojím, že to nestihnu a do té doby si malý pospíší na svět.

Máte některá podobnou zkušenost, a jak jste to vyřešili? Co by se stalo, kdybych porodila a žádného pediatra nesehnala?

Jetsli jsi z Jihlavy, tak zkus ještě Havlíčkův Brod, tam je pediatrů celkem dost. Nás před dvěmi lety vzali hned.

• Citovat
  • Upravit
2033
23.6.23 13:38

Zajdi za nima osobně. Viděla jsem tu u naší pediatry, po telefonu sestra : nebereme prask! Pak jedna přišla osobně, tu vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
23.6.23 13:45
@Santa Juana píše:
Zajdi za nima osobně. Viděla jsem tu u naší pediatry, po telefonu sestra : nebereme prask! Pak jedna přišla osobně, tu vzali.

Sestra u meho praktika je taky hodne drza, ale kdyz to vi clovek dopredu, tak je pripraven a nesmi se nechat odbyt,– ted myslim os. navstevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty