Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
minulý měsíc mi přišlo ze zaměstnání, že z důvodů špatných finančních situací se firma růší. Když jsem volala vedoucí říkala, že se pokusí nějaké odstupné vyplatit, ale nemají teď pry ani na výplaty zaměstnanců… ![]()
Dcera ma 2 roky a 2 měsíce.. Chtěli jsem se začít snažit o druhé.. Rodičák mám na necelé 3 roky..
Počítala jsem to, a ikdybych se mi teď podařilo otěhotnět byla bych 1-2 měsíc bez peněz (možná bych dostala z pracaku nevím.. )
Nárok na mateřskou bych neměla..
Jak byste se holky zachovaly.. s manželem toužíme po druhém dítěti.. ale mám se snažit ikdyž bych byla par měsíců bez peněz? a neměla nárok na mateřskou?
Uvažovala jsem, že bych dala dceru do školky, ale dřív jak v září by mi ji nevzali.. a teď je to docela mamanek když má být někde sama tak pláče..
pak hledat praci a byt tam jenom chvilku.. to nevím jestli není blbé..
Pořád nam to s manželem vrtá hlavou - spíš ale asi převažuje to, že do toho půjdem i za cenu toho, že nebudou peníze (něco našetřeno máme nic extra ale..) celkem mě to, ale štve, pracovala jsem tam 10 let.. a teď praci nemam, nárko na nic nemám.. ![]()
Jak byste se zachovaly Vy? Děkuji
Pokud mate penize, tak proc ne, stejne ta materska ani podpora neni zadna joo vyhra ![]()
@Helll pokud Ti ruší místo, máš nárok na odstupné atd. A když otěhotníš, přihlásíš se na úp, budeš brát podporu. Jak bych se zachovala já? netuším - jestli toužíte po druhém, tak si ho pořiďte, jestli víte, že byste ho třeba neuživili, tak počkejte. To musíte vědět sami ![]()
@Helll hledala bych praci, klidne sebeblbejsi. Nastoupila bych, pockala pres zkusebku a jestli dite tak moc chces, sla bych do toho. Nez se zadari atp…zo ti krasne vyjde, ze budes mit odpracovano na ppm ![]()
Já bych se snažila o druhé, asi by bylo blbý si teď najít práci a třeba za rok otěhotnět a pak to řešit znova. Na další mateřskou určitě budeš mít nárok přes manžela a bez peněz určitě nebudeš, pokud dostaneš výpověď, máš nárok na odstupné a pak peníze z pracáku.
@Lana222 píše:
Pokud mate penize, tak proc ne, stejne ta materska ani podpora neni zadna joo vyhra
no ja jsem měla mateřskou v součtu necelých 100tisíc.. takže dost peněz…
@jopo píše:
Já bych se snažila o druhé, asi by bylo blbý si teď najít práci a třeba za rok otěhotnět a pak to řešit znova. Na další mateřskou určitě budeš mít nárok přes manžela a bez peněz určitě nebudeš, pokud dostaneš výpověď, máš nárok na odstupné a pak peníze z pracáku.
pravě, že to odstupné nevím jestli bude.. jak jsem psala, že firma zkrachovala a nemá nárok ani na výplaty pro zaměstnance.. možná mám nárok.. ale pokud by šla firma do konkurzu a tak nevím jak to tam je..
Jestli jsou ty 2 měsíce bez peněz takový problém tak bych do toho asi nešla. Nebo si najdi brigádu. Já teda vůbec nejsem zastáncem jít z jedný mateřský do druhý, hledala bych si práci, dala dítě do školky, něco odmakala a pak bych zkusila druhý.
@dani24687 píše:@Helll presne, ja mela materskou 6× 24000 ooo to byl luxus.
@dani24687 Nápodobně, teď beru rodičák 7500,– a partner mi řekl, ať si to nechám jako kapesný.
Nemáte nic moc našetřeno, jak píšeš a snažení může trvat klidně i rok… Takže bys byla doma zadarmo i mnohem déle, než dva měsíce.. Být tebou, když nemám finanční rezervy, bych si našla práci a pak se snažila o druhé.
@jopo píše:
@dani24687 Nápodobně, teď beru rodičák 7500,– a partner mi řekl, ať si to nechám jako kapesný.
Vidis ja mam 11500 a mame to na jidlo a obleceni pro decko. Celkem mazec.
@Krakatice88 píše:
Nemáte nic moc našetřeno, jak píšeš a snažení může trvat klidně i rok… Takže bys byla doma zadarmo i mnohem déle, než dva měsíce.. Být tebou, když nemám finanční rezervy, bych si našla práci a pak se snažila o druhé.
máme našetřeno 100tisíc nevím jestli je to moc nebo málo..
@Helll píše:
pravě, že to odstupné nevím jestli bude.. jak jsem psala, že firma zkrachovala a nemá nárok ani na výplaty pro zaměstnance.. možná mám nárok.. ale pokud by šla firma do konkurzu a tak nevím jak to tam je..
musí být. I pokud jde firma do konkurzu. Pokud Ti to nevyplatí oni, obrať se na úp, oni Ti s vymáháním pomůžou.