Strach z druhého dítěte

29
10.5.14 17:14

Strach z druheho ditete

Ahojte.Mam 16 mesicni holcicku a chtela bych za nejaky cas i druhe dite.Mam ale strach, ze to nezvladnu. Nekdy jsem unavena i s jednim. Zatim moc nevarim, jen takove rychlovky teda.Jak to zvladate se dvema detmi? ptam se hlavne tech, co maji miminko a druhe dite ve skolce. Zvladate varit denne? nebudi vam v noci miminko toho vetsiho caparta? mate vubec pres den cas si sednout, dat si kafe a precist casopis? pritel mi pomahat nebude, furt pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
10.5.14 17:18
:mavam:

Jako bych to psala já před rokem :) taky jsem se bála, manžel věčně v luftě takže jsem věděla, že zda do toho půjdu budu na to sama.. Obavy jsem měla stejné jako ty, druhátko je tady s námi třetím týdnem a můžu říct, že zatím zvládám v pohodě.. Malej zapadl krásně do našeho režimu který jsme měli do té doby než byl, malá se k němu chová zatím naprosto ukázkově, se vším pomáhá u všeho musí být… Se spaním jsem to vyřešila tak, že dva měs před narozením malého dostala malá svůj pokojíček, vyšperkovaly jsme si ho spolu aby se jí líbil a chtěla v něm být.. takže jako ta VELKÁ ségra byla nadšená, postýlka je přece pro mimina dokonce zahodila i dudlík a plínky :lol: :palec:

Myslím že ten největší fičák přijde až bude malej chodit, období vzdoru apod… Teď dokud jen leží tak je to pohoda.. někdy samozřejmě náročné ale zas že bych padala na hubu se říci nedá, kafe stíhám v pohodě a jak vidíš tak stíhám i sedět tady a vypisovat romány :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.5.14 17:21

Jsem v pohodě, stíhám vařit, pect na zakázku a doma je to pohoda :nevim: a starší zatím ve školce neni a bude až za rok :nevim:
Možná se to zmeni až mladší povyroste, ale myslim, ze to zvládnu i tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826

@Jakusevova Co by jsi to nezvládla, zvládá to každá ;) Já mám také 15 měsíční, druhé ve škole, denně vařím teplé jídlo a můžu říct, že větší nudu, než na rodičáku neznám. Proto se také už pomalu chystám do práce, protože bych se ukousala a přibrala 50 kilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902

Mám dvě děti, starší do šklky chodí, ale jak do houslí. Víc je doma. Rozdíl mám necelé 2roky. Zvládat se to dá, holt si člověk ujasní priority, a hodně věcí prostě pošle do háje. Nemůžeš být perfekcionista.
Vařím obvykle obden, někdy i denně. Do 3.5roku staršího spali oba se mnou v ložnici. Vzájemně se budili občas. Ale spíš to bylo, že jeden se vzbudil, vyřešili jsme to (přebalení, kojení, pochování..), a sotva usnul, vzbudil se druhý, buď ze sna, na čurání nebo na pití. 4 roky jsem se nevyspala. Ale už je to lepší, mladší má 2 roky a vzbudí se tak 1× za noc. Přes den jsem si kolikrát fakt ani nesedla, zapomínala jsem pít, jídlo chystala spíš dětem než sobě..naučila jsem se výborně jíst lžící při kojení :mrgreen: a staršímu jsme začala víc pouštět pohádky. Malý pak začal spávat přes den na balkoně, tak pokud spal dlouho, a když po obědě usnul i starší, tak byla třeba hoďka klidu.
Teď je to lepší, malej ještě spí každý den, starší je buď ve školce, nebo doma, a doma si hraje, nebo má pohádky po obědě, takže čas na sebe mám po obědě.
Co mám děti, zvykla jsem si chodit spát po 21h. Jsou ranní ptáčata, mladší vstává zásadně 5.15-5.30.
Všechno se dá zvládnout. Ale osobně po zkušenostech, bych brala fajn věkový rozdíl tak 3,5-4roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
10.5.14 17:27

Bála jsem se toho, že to nezvládnu ještě ten den, kdy nás s mladším pouštěli domů z porodnice. Taky jsem s dětma prakticky pořád sama doma a začelo to fungovat vlastně úplně samo od sebe, vůbec nechápu čeho jsem se tak bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
10.5.14 17:33

Nikdy jsem s tím neměla problém a to mě starší dítko do školky nechodilo, když jsem byla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.5.14 17:37

Zvládneš. Obstarávání miminka už máš naučené, takže mimino nebudeš brát třesoucí rukou a u plíny budeš hned vědět, kde je předek a kde zadek. Takže nervy jako u prvního nebudou, miminko budeš obhospodařovat s přehledem a budeš mít dost času na starší, až se budeš divit :)
Jo, veselejší to je, když mimino povyroste a děti si začnou „hrát spolu“ - buď si tahaj hračky z ruky a vřeští, nebo společně páchají nějaké zlo, to už je toho klidu míň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.5.14 17:45

Mám dve deti dva roky od sebe a ted zrovna neprozivam stastne obdobi. Kdyz byl mladsi miminko, tak to blo fajn, ale ted ma dvacet mesicu a je to podes a ja jsem na pokraji sil a jen cekam, ze z toho vyroste. Oba jsou teda ve skolce, pokud nejsou nemocni, coz ted jsou na stridacku vic jak mesic v kuse :roll:, takze to moc velke odlehceni neni, kor kdyz jeste podnikam.

moc nevarim, obcas neco rychleho, nekdy jsme na studenym, mivam po ruce detske jidlo - sklenice pro větší, nebo špaetogou omáčku.
Sednout si čas mam, za cenu toho, že je z bytu kulnicka na drivi. Pripadam si nekdy ale jako vezen :nevim:

priste bych radsi vetsi vekovy odstup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.5.14 18:07

Dá se to, ono ti hlavně nic jinýho nezbyde, až situace nastane ;) mám doma zatím obě děti, 2 a 4 roky, a občas i na emimi mi chvilka zbyde. ony si naopak děti spolu hrají, a maminka má víc času na sebe :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.14 18:21

Zvládnout se to dá, já mám jedno ve školce, dvě doma a 4 v bříšku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.14 18:27

Buď připravená na nejhorší a budeš jen mile překvapená :kytka: s dvěma dětmi mi to pak přišlo i snazší než s jedním, starší si právě začal hrát sám jak se narodil mladší, taky dost pomáhal a miminko zbožňoval, jsou o 2 a půl roku, pro mně ideál :palec:
@Crystal87 už tušíte pohlaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.14 18:32
@luc31 píše:
Buď připravená na nejhorší a budeš jen mile překvapená :kytka: s dvěma dětmi mi to pak přišlo i snazší než s jedním, starší si právě začal hrát sám jak se narodil mladší, taky dost pomáhal a miminko zbožňoval, jsou o 2 a půl roku, pro mně ideál :palec:
@Crystal87 už tušíte pohlaví?

Jojo:)měla by to být holčička:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
10.5.14 18:39

@Jakusevova ahoj,, mám děti od sebe 23 měsíců a někdy je to makačka, ale většinou zvládáme - nejvíc pomoci potřebuju při koupání a potom, když se někam vypravujem (ale většinou při koupání je už někdo doma, aby mi pomohl a s chystáním se někam to hold většinou musíme zvládnout sami
naopak je super, jak mi malá pomáhá, když třeba zapomenu plínku nebo cokoli, tak mi to přinese, vyhodí do koše apod.
jediný, kdy já šílím, když zrovna oba něco potřebujou (např. malýho kojím a holka si vzpomene okamžitě na wc - ted už to zvládne sama, ale dřív, když ne, tak to bylo šílený)
jinak od září mastí do školky a už se těším, že budu mít víc času na malýho sama
a vařím většinou na dva dny - a zvládám a to kluk je většinu času neodložitelnej - nebo aspoň byl, když byl menší, teď už se přece jenom víc zabaví
a ještě, když jsem byla jenom s holkou doma, tak jsem toho udělala míň, než teď s oběma - nějak jsem se naučila si to rozvrhnout a mám dost času i pro sebe
akorát ten spánek není co býval :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3857
10.5.14 18:40

@Jakusevova Vlastní zkušenost s druhým dítětem nemám, ale myslím že také hodně záleží na povaze toho prvního, jak často je nemocné, jak hodně je samostatné a jestli pomáhá rodina s hlídáním apod.
Kombinace zlobivé dítě, které je často nemocné a nezvládá nic samo a k tomu miminko je pro mě docela děsivá představa.

Také záleží jak co daná maminka řeší. A jak si z různých věci dělá hlavu.

Já například mám ráda doma pořád uklizeno, čisto, snažím se vařit(vaří tedy i partner),ale také mám ráda svůj volný čas(můj velký koníček psi to hlavně) atd atd. Také se ráda vyspím. Takže já momentálně nestojím o to mí další dítě ani partner. Hlavně ráda kupuji synovi nové hezké oblečení a různé věci okolo. Což by s dvěma dětmi nešlo, kvůli finanční náročnosti.

Ale je to fakt různé, každá chceme od života něco jiného, každá jsme jinak náročná, někdo nemá zájmy/koníčky a jeho velkou náplní jsou jen děti…Atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí