Nemám už maminku

Anonymní
18.6.11 00:26

nemam už maminku

Ahoj není někdo v podobné situaci jako já? Mam dvě děti předškolního věku a nemam už maminku. Tchyně je celkem fajn ale bydlí dost daleko a je ještě mladá a má svoje zájmy. Často o tom přemýšlím a hrozně závídím kamarádkám jak jdou s mamou a dětmi na zmrku. Nemám ani žádnou tetu máma byla jednináček. Chjo nějakou hodnou bych adoptovala ale asi je nikdo nedebude mít rád tak jak by je měla jejich vlastní babička. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3588
18.6.11 01:21

ahoj chapu jak se cejtis, taky uz nemam mamku a mam 10 mes. chlapecka. tchyne bydli kousek ,ale neni to mama. ja mam nastesti tetu, ktere je bezdetna a nema manzela, takze mi ji tak trochu supluje. ale mama moc chybi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.11 08:39

Moje deti nemaji vubec nikoho, krome me a externiho tatinka :cry: Je mi to moc lito, babicky a tety, to je deviza k nezaplaceni. NU coz, kazdy ma nejaky osud, co nam zbyva nez se s tim smirit a najit si vice kamaradek na spolecne prazdniny nebo na vymenne hlidani deti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14047
18.6.11 08:40

taky už nemám rodiče, tchýni daleko, děti si musí vystačit s námi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.6.11 09:19
Anonymní píše:
Ahoj není někdo v podobné situaci jako já? Mam dvě děti předškolního věku a nemam už maminku. Tchyně je celkem fajn ale bydlí dost daleko a je ještě mladá a má svoje zájmy. Často o tom přemýšlím a hrozně závídím kamarádkám jak jdou s mamou a dětmi na zmrku. Nemám ani žádnou tetu máma byla jednináček. Chjo nějakou hodnou bych adoptovala ale asi je nikdo nedebude mít rád tak jak by je měla jejich vlastní babička. :-(
v dnešní době jsem četla inzeráty,že se hledá náhradní babička…občasné vyzvednutí ze školky nebo pohlídání…myslím si,že podat si inzerát není špatná věc…je spoustu babiček co by rády byly babičkami a nemají tu možnost :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.6.11 09:38

Ahoj,
já už nemám ani jednoho rodiče. Táta umřel před několika lety a máma před několika měsíci. Chybí mi strašně moc. Mám 18m dvojčata a příbuzní jsou daleko, tak jim musím stačit já a manžel. Manželova rodina žije 200km od nás a zbytek mojí rodiny, teta a sestřenice, bratranci, žijí 400km od nás. Tak se s nikým moc často nevídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
18.6.11 09:41

ahoj, my tiež nemáme babičky, sme na dcérku sami. Dosť ma to mrzí, kvoli mne, že by som občas uvítala pomoc a kvoli malej, že nikdy nebude vedieť, aké to je mať babičku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
18.6.11 10:27

Já mamku mám a stejně závidím, těm co si s mamko dokážou vyjít třeba na tu zmrzku. Co bych dala za to, kdybych mohla aspoň polovinu času, co jsem strávila s mou „mámou“ strávit s maminkou, která by mě objala, které bych se svěřila. U které bych neměla stáhnutý žaludek a nečekala hysterickou scénu kdybych ji uviděla. Není máma jako máma :-?

• Citovat
  • Upravit
9819
18.6.11 11:51
ww píše:
Já mamku mám a stejně závidím, těm co si s mamko dokážou vyjít třeba na tu zmrzku. Co bych dala za to, kdybych mohla aspoň polovinu času, co jsem strávila s mou „mámou“ strávit s maminkou, která by mě objala, které bych se svěřila. U které bych neměla stáhnutý žaludek a nečekala hysterickou scénu kdybych ji uviděla. Není máma jako máma :-?

rozumiem :hug: ja tiež „mamu“ mám ale akoby ani nebola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
18.6.11 14:56

Tak to mě moc mrzí,ale v Praze už existujou agentury,kde ti nabídnou náhradní babičku s dědou.A taky jsem už četla pár inzerátů v annonnci,kde starší paní hledala vnoučátka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
18.6.11 15:00

Ahoj, ja jsem v zahranici, mamu mam v Cesku, tak to vyjde na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
18.6.11 22:26

AhoJ.Moje maminka taky zemřela a ve stejný den skoro hodinu potom co se nám narodil syn. :cry:
Ale zaplatpanbůch mě zůstal tatínek který se snáží nám babičku nahradit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.6.11 19:05

Z vlastní zkušenosti vím, že někdy stačí hodná paní ze sousedství. Obě moje babičky umřely předtím než jsem se narodila. Babičku mi pak nahrazovala známá, která neměla vlastní děti ani vnoučata. Náš vztah byl skvělý a vydržel až do její smrti. Povídala mi pohádky, chodívaly jsme na procházky, hlídala mě, když jsem byla nemocná.
Teď čekáme svého prvního prcka a přestože máme obě babičky, budeme mít i jednu „náhradní“, protože naše babičky pracují.
Takže „adoptivní“ babičky bych se nebála. Vždycky záleží na lidech a na domluvě.

• Citovat
  • Upravit
1495
19.6.11 19:11

taky nemám maminku umřela už dávno…tchýně není zas tak daleko ale spíš není tolik dostupná…nevím asi nemám moc odvahu dneska věřit někomu úplně cizímu…náhradní babičku nehledám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.6.11 19:19

Ahoj, my nemáme maminku už ani jeden, ani já ani přítel, rakovina je svině :-( Ale zas jsme jednu hodnou babičku adoptovali, tedy táta si našel hodnou přítelkyni, která má jeho vnoučata jako vlastní. Děti ( a to mám starší neteř) zatím ani netuší, že to není jejich pravá babička. Taky často přemýšlím o tom, že s mojí mámou by děti trávily víc času, přeci jen je mi blbé obtěžovat s hlídáním a návštěvami v podstatě cizí ženskou a jak to bude, až bude mít vnoučata vlastní (děti má) ale jsem ráda, že aspoň nějakou babičku děti mají. Tož požádej tatínka, ať vám nějakou babičku taky obstará :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová