Nemáme společné přátelé

Uju
6750
26.5.11 09:48

nemáme společné přátelé

Ahoj holky.
Dnes to na mne všechno doléhá a tak jsem se rozhodla napsat svůj dlouholetý problém sem. Možná uslyším, že jsem divná, možná mi tu někdo poradí ať už je to co je to, tak se z toho musím vykecat.
Jde o to, že s manželem(jsme spolu 10 let) nemáme společné zájmy a ani přátelé :-(Je pravda, že mi to jedno není,ale teď to na mne tak nějak dolehlo, když mi bylo manželem vyčteno, že se nehrnu k jeho známým na grilování. Jasný, je to blbý,ale manžel je týpek co má rád PC, hry atd…stejná sorta lidí jsou i jeho přátelé. Jsou to většinou kluci bez rodin a jejich přítelkyně(i když nejsou zlé, nebo tak nějak jsou podobně založený, takže jsou schopný celé odpoledne poslouchat jaký nástrahy čekají ve hře warcraft, nebo ji dokonce hrají také..) Já se přiznám, že jsem dřív s manželem na tyto grilovačky, pivko chodila, ale v poslední době mě to opravdu hrozně otravuje. Jsem utahaná máme 9ti letou dceru, které zřejmě začíná puberta(takže chování, výsledky ve škole jsou trochu problém) do toho dvouměsíční mimčo,doma nestíhám a jsem unavená a opravdu se mi nechce někde sedět a nemít co říct, protože mé zájmy jsou Kamilčiny prdy a ne hry :nevim: Bohužel je to opravdu tak, že celé posezení se nese v duchu PC :pocitac: Není to tak dlouho co jsem seděla zase se svou kamarádkou (jasný, ani bych na holčičí pokec manžela netahala-můžem se bavit o dětech, domácnosti,výletech, plánech atd..) Když ji volal manžel, jestli může za náma přijít, tak jsem tomu svému taky cinkla, že se řídí za náma její manžel, tak jestli by chtěl, ať přijde, že nebude sedět ve slepičárně, no, on se mne zeptal, jestli má rád PC a hraje hry atd…Jsem řekla, že si myslím, že ne…no, on mi řekl, že se mu nechce a nikam nepůjde.
A takhle to je s každou mou kamarádkou- minule nás zvala jiná na grilovačku no, ten můj protože si nebyl jistý, že s jejím partnerem bude mít společné téma PC nešel, takže jsem nakonec zůstala sedět taky doma. Doprčic, Vaši chlapi se taky baví jen o té jedné věci a nejsou schopni se bavit i o něčem jiném??? Proč on když nechce se mnou tak mě má za zlé, že já nechci s ním ??? Tak nějak při hádce jsem mu to řekla(už po kolikáté) , řekl, mi, že ten jeden kluk je můj spolužák, takže se známe velmi dobře, tak v čem mám problém-sakra, přeci, že někoho znám, neznamená, že se s ním mám o čem bavit- nebo snad jo??? Já už prostě nevím. Řekla jsem mu, že pokud chce společné grilovačky a zábavu pro všechny bylo dobré najít si společné hobby ať už mi dva spolu s tím, že si najdem kamarády podobně založený,třeba (v tanečních pro páry atd..) no a nebo ať naverbuje ty svoje PC maniaky do nějaké akce která nemá nic společného s PC, to je moc pracný a hlavně zbytečný, protože přátelé máme, jen já jsem divná prostože se straním :-/
Tak si říkám, že tohle asi nemá smysl a ať se snažím, jak se snažím, tak kompromis nikde nevidím :nevim:
Včera jsem to asi už přehnala,ale prostě jsem na něj vylítla, že takových chlapů co jsou jako děti a neviděj nic jinýho než PC a maj manželky s dětma a normálníma starostma moc nebude protože každá normální ženská se takovému chlapovi vyhne obloukem a nebo když už mu nalítne a zjistí, že doma neudělá nic jen sedí u PC tak ho kopne do zadnice-prostě to ze mne už vylítlo, jsem si nemohla pomoct. No, malá se mi budí, takže ani nevím, jestli to co jsem napsala dává nějakej smysl a má hlavu a patu,ale vypsala jsem se a trochu se mi ulevilo. Holky jak to je u Vás? Taky má své přátelé manžel(přítel) a vy jiné, společné žádné???
Jsem divná, že mě už nebaví sedět s partičkou zvláštních lidí, kteří opravdu neřeší nic jiného než jen jednu věc a to PC a vše kolem něj???
Chci nějaký nadstandart, když se chci s přáteli bavit i o věcech typu, práce, hezká místa-typ na výlet), problémy spojené s rodinnou a domácností(třeba i přestavba domu-ne jen děti) atd..???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
26.5.11 09:52

Sla bych s jeho kamaradama, pokud by on na oplatku sel s mymi, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.5.11 09:56
tasa píše:
Sla bych s jeho kamaradama, pokud by on na oplatku sel s mymi, jinak ne.

Taky tak. Ten můj je zase blázen do aut, takže jakékoliv posezení s přáteli znamená hodiny poslouchat o opravách, kdo má lepší, kdy které auto bylo vyrobeno atd. atd. Taky mě to nebaví, postupem času jsme se dopracovali k tomu, že on má okruh přátel, které já sice znám, ale nejezdím za nimi, to samé i já. Ale na druhou stranu musím říct, že máme i pár společných přátel, se kterými se dá bavit o spoustě jiných věcí (zvlášť pak s těmi, co mají také děti). Nemáte kamarády, co mají podobně staré děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
26.5.11 09:57

Téééda, no my s manželem sme taky dřív pařívali hry až do rána, ale že bysme mluvili jen o tom 8-o to teda fakt ne…A teď už na to není čas a navíc nám na počítači běží jen emimino :lol:
Myslím si, že nadstandart rozhodně nechceš, to je takovej základ přece, mít něco společnýho…
Rada asi není, pže mluvit už ste o tom zkoušeli, ale manžel není přístupnej žádnýmu řešení :nevim: No zkoušet to asi dál, nějak ho vmanipulovat do jiné aktivity…Ale musí to být teda vysilující :-( Soucítím s tebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
26.5.11 10:02

Ahoj snad tě trochu uklidním,my taky společné přátele nemáme.V podstatě jsme s přítelem každý uplně jiný a tím pádem máme i jiné zájmy a hlevně jiný styl humoru a tím pádem si s jeho kamárády nerozumím a naopak,když tak o tom přemýšlím tak si říkám jak vůbec spolu můžeme být ale i přesto se moc milujeme,a vždy najdeme společnou řeč nebo alespon kompromis(i co se těch kamarádů týče)Ale jsme spolu necelé 2 roky tak zatím nejradši trávíme čas jen spolu,a když chceme být s kamarády jdeme každý zvlášt-alespon si od sebe trochu odpočineme:)) A stěmi dětmi to je u nás taky problém nám se brzy narodí mimi a jeho kamarádi ještě žádný nemají,a jejich slečny zajímá většinou zábava atd.takže si snimi nemám ani tuk co říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.5.11 10:10

Ahoj,
myslim, ze nechcešs vubec nadstandart. Pokud budete oba chtit, urcite se domluvite na nejakem kompromisu.
Ja mam par kamaradu, za kterimi pritele ani neberu - nechci, mame svuj svet, to je na dlouhe vypraveni. Stejne tak muj pritel ma partu lidi, kam ja bych ani nezasla - nemam si s nimi absolutne co rict!!!!! No ale taky mame treti skupinu, kdy jedeme na chatu, na zahradku, na pivinko… i kdyz i tam se to vetsinou zvrtne v diskuzi o autech - ja zase klabosim s kamoskama o samponech a popr. detech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
26.5.11 10:40

Ahoj, tak zezačátku našeho vztahu jsem neslyšela nic jiného než WoWko a čtyřkolky…
Ikdyž jsme jeli na návštěvu k někomu, tak zase toto…
Nakonec jsem také vylítla a řekla, že mě takové návštěvy rozhodně nebaví a jestli se chce pořád bavit jen o tomhle, tak at tam jezdí sám.
a jak to skončilo? On přestal tak nějak hrát. Občas si něco zahraje, když třeba vyjímečně jdu večer dříve spát, přestal o tom mluvit a čtyřkolky? Jezdíme spolu na ní, ikdyž ted co máme malou není tolik času a že by jsme se bavili jen o kolkách, to rozhodně ne. Takže ted už i ráda zajedu někam na návštěvu a to společně. Jinak jeho ,,kamarádi" co měl ze střední, tak mezi námi dělali akorát tak rozbroje, ten ho tahal tam a ten zas tam. A že by měl jít bydlet tam a tam atd atd a on se jimi nechal strašně ovlivnovat(oni bezdětní huliči, co se akorát pořád někde ku*ví), takže jsem mu řekla, že na nějaké tyhle jeho kamarády nemám náladu, že se nám akorát věčně hrabou do vztahu a že si klidně vystačim sama s malou… Byl klid.
Pak jsem si usmyslila, že přeci jen jsou to jeho kamarádi a že je pozveme. CHYBA! Opět se akorát rejpali do našeho vztahu a já slušně po té noci řekla, at odjedou. Že je to náš život a at si štouraj ve svých :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
26.5.11 10:42

Teda 8-o to si vobec nedokážem predstaviť, nemať spločných známych. To by sme spolu trávili minimum času (dosť často sa s priateľmi vidíme). A to čo si manželovi povedala v záchvate naštvanosti (bohužiaľ) vidím tiež tak. Ja osobne by som to doma nezniesla, mať chlapa, ktorý vo volnom čase len hrá pc hry. Niekomu to vyhovuje, niekto to toleruje, ale ja osobne to neznášam a takým chlapom som sa vždy vyhýbala oblúkom. Jedného takého som v minulosti doma mala a neznášala som to, preto v súčasnosti tento radikálny názor.
To, čo od vzťahu požaduješ nie je nadstandard, ale základ pre normálne fungovanie partnerského/manželského vzťahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.5.11 10:46

také si nemyslím, že by mělo jít o nějaké nadstandardní přání… je to o toleranci a částečnému přizpůsobení se tomu druhému.

Jsem se svým manželem 10 let, když jsme se poznali, tak já byla bezstarostná studentka VŠ a on už v poměrně vysoké pozici ve firmě. Navíc je i o 10let starší, takže jeho známí byli převážně mladé rodiny s dětmi a seriózní pracovníci/podnikatelé a já měla kolem sebe jen bandu vysokoškoláků… Můj muž se mým kamarádům bez problémů přizpůsobil, oni ho taky docela začali brát, já to ale měla u jeho známých složitější…
Trvalo to několik let, než jsem přestala chodit ze společných setkání s nimi naštvaná nebo přímo s pláčem, protože jsem měla pocit, že si mě nikdo nevšímá, nemám se s nikým o čem bavit apod.

Taky jsem si z počátku říkala, kašlu na to, budu se chodit bavit se svýma známýma a on zas se svýma, ale to můj muž absolutně odmítal - nesnáší takové separace páru a dělení na moje x tvoje, takže mě kolikrát nutil jejich akce přetrpět.

Nakonec velmi pomohlo, když jsem změnila přístup já. Přestala jsem sedět v koutě a tvářit se nafučeně, že se se mnou nikdo nechce bavit a já s nima nemůžu, protože nerozumím jejich pracovním nebo hobby debatám… ale začla jsem se aktivně zapojovat do hovorů a nastolovat vlastní témata.
Jednostranně zaměřené debaty občas ironizuji nebo bagatelizuji, občas si nechám něco vysvětlit, dávám jim zpětnou vazbu nezaujatého člověka zvenčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
26.5.11 10:53

já se spíš divím, že ste to vydrželi takhle dlouho v takovém „stavu-nestavu“, my jsme s partnerem cca 11 let a tohle sme museli vyřešit už někdy po dvou třech letech, takže nyní máme víceméně jen společné kamarády a pár jednotlivců každý sám…

každopádně já jsem tehdy mému přítelovi řekla, že mu nebráním bavit se s kamarádama ze školy (nepracující hovada co se nechávali vyživovat od maminek) a že ať si klidně za nima chodí, ale mě do toho netahá - a ani mi je netahá domů. Já mám taky dvě kamarádky, který nijak zvlášť nemusí a tak ho nenutím s nima trávit večery…a po letech se to tak nějak vytříbilo samo.

U tebe je problém v tom, že on nechce kompromis a má potřebu tě tahat mezi lidi kde se nebavíš - zeptala ses ho někdy proč tě tam vlastně chce?
ale fakt mě hodně překvapuje, že ste si za ta léta nenašli společné přátele…vždyť to snad ani nejde, jaký máte vztah mezi sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.11 11:02

U násto zatím tak není. Já si chlapa vybírala podle společných zájmů a on si mne vybral proto, že máme stejný vkus :mrgreen: Naši známí se stali společnými, dokonce i na jejich firemní akce jsem se vetřela. :mrgreen: Toho se právě teď děsím, neboť jsem už dlouho vypadla z procesu a až se setkám s jeho kolegy abych tam nebyla za trubku. :think: Ale líbí se mi, co napsala Black Orchids. Ono i ty PC maniaky potěší, když ti mohou něco vysvětlit od základu, ty se něco přiučíš a rozšíříš obzory, nebo nenápadně zavést hovor na jiné téma. Vždyť to není možné, aby se zajímali jen o PC hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
26.5.11 11:36

Tak měla jsem to dost podobné jako Black Orchids … Jako bych se viděla. Můj manžel si s sebou do vztahu přivedl partu kamarádů, která zase byla ujetá muzikálně. (a já s největším nasazením nezaspívám ani Proč ten jetelíček …) Ne že byhch si u táboráčku ráda nezazpívala, ale bavit se celý večer jen o muzice, slavných osobnostech z města a o kalbách na Ježkárně mě tak vyčerpávalo, že po sedánku jsem byla tak vynervená (a pak už i dopředu, když jsem tam měla jet), že to začínalo nebo končilo hádkou a mým řevem :oops: .
Manžel nakonec pochopil, co jsou jeho „přátelé“ zač. Když jsme se odstěhovali (20 Km - dálka jak na konec světa …), nikdo po něm ani neštěk, pokud se jich výslovně neprosil, čímž pro mě problém zmizel. Máme všecho všudy 2 společné přátelé, kteří nám ale bohatě stačí. Ale je pravda, že jednou jste ve vztahu dva. Chápu tě, že debaty o PC a hrách fakt nejsou tvé hobby (já ty hry například vůbec nechápu … proč u toho někdo marní čas, ale budiž) - manžel jednu dobu taky trávil veškerý náš společný čas u PC, ale jednou jsem mu řekla, že náš společný čas je tak vzácný, že bych skutečně uvítala, kdyby mi z gauče do kuchyně (2 metry) nepsal po Skypu, ale třeba mi něco řekl.
Mé řešení je jediné, jak už jsem psala, jste 2. Zkus se alespoň trochu pozajímat o jeho koníček, je pro něj asi skutečně veledůležitý, ale současně debatu taky otoč k tomu, co baví tebe a trvej na tom, aby tě vyslechl, nemůže to ignorovat věčně :lol:
Já už také vím, jaký je rozdíl mezi hraním na Bonga a na tabbla, vím ledascos o včelařství, pojišťovnictví, zemědělství, ploché dráze i cementu a maltě. Ale on zas pochopil mnohé z literatury, výtvarnictví, zahradničení, bylinkářství, vaření, tance, divadla a ručních prací :wink:
Ale jinak bych tedy na jeho sedánky nechodila, pokud by on alespoň neprojevil snahu stát se součástí světa mého, jste kurňa manželé, ne? :hug: Hodně trpělivosti přeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
26.5.11 12:51

My společné přátele nemáme a nijak nám to nevadí. Málokdy se od dětí utrhneme oba najednou, takže je i praktičtější, že se vystřídáme. Když už si seženeme hlídání, vyrážíme spíše na rande ve dvou. Čas bez dětí je pro mne tak cenný, že pečlivě vybírám komu a čemu ho budu věnovat a do společnosti lidí, kteří mi nesedí, či si s nimi nemám co říct, bych se rozhodně nehrnula. Proč tě tam vlastně manžel chce, když ví, že se tam nudíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.5.11 13:30

My také nemám splečné zájmy ani známé, ale kdyby mi manžel řekl at jdu někam s ním tak bych šla a snažila se s někým zabavit..
myslím Uju, že kdyby ses začala bavit s přítelkyněmi postiženým mužů i o něčem jiném - nákupy, oblečení, make up, dobré jídlo, vtipy, seriály..tak společnou řeč najdete - pochybuji, že by tě ignorovaly a bavily se jen o PC hrách - ženy jsou přece empatické a taktní..

Ale nemá smysl se do něčeho nutit - ty ho nenut do svých kamarádu on do svých..Přece se můžete pobavit i zvlášt - dejte si na to nějaký zákon, že takhle to chodit nebude a nemůsíte si nic vyčítat - ujasněte si to a nebudtě uražení.

Mě spíš přijde, že ti to vadí doma - to hraní her, pořád jen PC a ta grilovačka je jen třešnička na dortu vašich problémů..
Až nakojíš dvouměsíční dítě, vraž mu jí do ruky a jde se vyvětrat kamkoli - dej si pohov.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
26.5.11 13:38

urcite nechces zadny nadstandart, je to normlani mit spolecne pratele. spis bych zkusila, zajit jen ve dvou, mozna by to v tomhle pripade bylo lepsi reseni. trosku si odpocinout od deti a popovidat si. mi mame s pritelem spolecne kamarady (pary), kteri k nam chodi a i moje kamaradky se s pritelem znaji a vidame se. kdyz jsme spolu byli kratce a chodili jsme parit tak kazdy zvlast a pak jsme se nekde sesli a sli domu spolecne, bylo to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí