2,5letý nemluví a má plíny

51
18.8.14 12:02

Nemluví a má plíny

Holky, jsem fakt tak úplně strašná když syn skoro v 2,5 letech nemluví a má plíny? Manžel, rodina, okolí mě tedy odsoudili, že za to můžu jedině já… nevím si rady :((( z nočníku mi utíká, venku čůrat nechce, na záchodě řve bojí se… tak jak to tedy udělat,??? Máte prosím nějakou fintu?? S mluvením vůbec nevím jak na něj, mluvím na něj, snažím se, ale z něj nic nevydoluji… máma volá na všechny, hlavně aby se na něj tedy někdo otočil, ham, auto, hůů, tůů, nic víc :(((( asi jsem vážně udělala někde chybu, jak teď to napravit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
18.8.14 12:05

Nemluvíš o mně před čtyřmi lety? Kdy potomek byl taky na plíně (čůrat se teda naučil právě přes léto, když lítal nahatej), mluvit se pořádně naučil až ve školce… jenže víš co. Já s tím teda bojuju furt a téměř kdekoli. mě je to tak nějak jedno, co si o tom kdo myslí. Já jsem máma.

Mimochodem, šestiletý junior není na plínách, skutečně se naučil chodit na záchod jako dospělý, byť prognózy zněly právě všelijak, včetně plíny a dudlíku ještě v první třídě, a mluví nádherně (a slušně) a nikdy jsem neměla ani potřebu, ani doporučení s ním cokoli řešit v této oblasti ani s psychologem, ani s logopedem. Teda řada doporučení byla, to zas jo, já měla na mysli doporučení od někoho, od koho bych to fakt měla brát vážně. Jako třeba naše dětská doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
18.8.14 12:07

Synovi budou v září 3 roky a rozmluvil se někdy v květnu…vlastně rozmlouvá se stále :) každý den nová a nová slova. Závěry žádné nedělej a určitě to není Tvoje chyba :) Plíny máme taky, ale spíš skrz to, že syn má problémy s kakáním. Jinak umí na nočník i na záchod, ale zkrátka když jsou kakací dny, tak celý den plína a tlačí. No a na ven ji nechce sundat. Takže to bude boj :) Každé dítě je jiné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
18.8.14 12:08

Pokud neměl nějaké problémy, nebo není jeho vývoj celkově nějak opožděný, doktorka nic na to neříká, tak bych se netrápila a ještě počkala. Kolem těch tří let se to většinou láme. Spíše na něho moc netlač, to vše jen zhoršuje. Náš malý taky začal chodit bez plen až po 2,5letech, dcera vlastně taky a s mluvením měla dcera taky problémy, začala až po 2,5letech ale za to teď ji ta pusa jede od rána do večera, syn ten zase mluvil brzy, v pohodě jsme se s ním domluvili už v 1,5r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.8.14 12:09

@Emilie Ufff,… takže nejsem taková strašná čarodějnice, když mu dávám čas, aby si k tomu prostě došel… k dr. mám v plánu jít na tříletou což je v březnu a to si myslím, že už budeme ready… nesnáším tady to věčné porovnávání českých maminek… :/ grrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
18.8.14 12:10

Jednoduse, nektere deti nemluvi poradne ani ve trech letech stejne tak s plenama(zkusenost ze firemni soukrome skolky).

Divej se na nej jako na celek. Neporovnavej. Hledej v cem je sikovny. Mozna pohybove? Jemna motorika?

Nase trileta donedavna taky radne nemluvila (mela svou hatmatilku a nerozumel ji vubec nikdo) plen se zbavila v podstate ze dne na den a to i na noc cca v 2r a 7m

Zato je pohybove sikovna. Dodnes poradne neumi barvy. Tvary ji nebavi (prirazovani atp) Nevydrzi sedet nez u knizky ktere miluje ale lita. Zatom opravdu v pohybu je naopak mnohem sikovnejsi nez vrstevnici tak mame radost z toho a nedelame si hlavu, ze v necem „zaostava“
(muj oblibeny priklad- zname holcicka v roce krasne srozumitelne odzpivala desitky pisnicek ale chodit zacala az kolem dvou let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
18.8.14 12:14

Přesně tak, je třeba si prcka užívat, strašně to všechno letí. Mít radost z toho, že je zdravý a šťastný. On si ke všemu postupně dojde. Hloupé poznámky hoď za hlavu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.8.14 12:15

@peta.nohejlova Přesně tak..a ještě nejlepší je když do tebe ryje kamarádka :roll: Nech to na něm každý dítě má svůj čas a kdyby se ti něco opravdu nezdálo, od toho mají být poradny u dr. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.14 12:17

@peta.nohejlova Zakladatelko nejsi jedina syn 2.5r taky nemluvi spis svou reci, rozumim mu jenom ja. Pliny mame taky je dost tvrdohlavy odmital nocnik, kopal ale ted se to zlepsilo uz sam i svlekne teplacky a sedne na nocnik, opravdu se to zlepsuje zacal sam od sebe. Nechavam ho ale bez pleny jenom na spani a na ven kdyz venku je chladno jinak nedavam.Je pravda ze nemame koberce a bydlime v domku mame zahradku tak i tam lice bez plinky, dej tomu cas to se zlepsi, zkousej dal on na to prijde s :kytka: am

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.8.14 12:18

@Mad Silence On první zub měl v 13ti měsících… tudíž okolí říkalo, vy jako ještě nemáte zuby??? ( to jsem mu je tam měla raději nalepit??? :zed: :zed: )… chodit sám a nebát se začal v 16ti měsících… ale na ručičky je velmi šikovný, postaví si sám koleje, drobečky odnáší do koše, kapku na zemi jde a utře houbičkou, vše mi rozumí v podstatě i udělá, samo když se mu fakt chce, jen prostě mu rozumím jen já. Nejvíc mě zlobí a je líto, že ani manžel se za mě nepostaví… že jako jsem celé dny doma a co jako pořád dělám když kluk je dle okolí " zanedbaný" :(((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
18.8.14 12:19

Zrovna vcera u me byla na navštěvě kamarádka z 2,5letou holčičkou…malá měla plínku, prý se teprve učí na nočník a na návštěvě to raději neriskují a mluvila svojí vlastní řečí :-) ale jinak je to moc šikovná a samostatná holčička. Takže v tomhle věku je to úplně normální, většina dětí se do třílet rozpovídá i zbaví plen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
18.8.14 12:23
@peta.nohejlova píše:
Holky, jsem fakt tak úplně strašná když syn skoro v 2,5 letech nemluví a má plíny? Manžel, rodina, okolí mě tedy odsoudili, že za to můžu jedině já… nevím si rady :((( z nočníku mi utíká, venku čůrat nechce, na záchodě řve bojí se… tak jak to tedy udělat,??? Máte prosím nějakou fintu?? S mluvením vůbec nevím jak na něj, mluvím na něj, snažím se, ale z něj nic nevydoluji… máma volá na všechny, hlavně aby se na něj tedy někdo otočil, ham, auto, hůů, tůů, nic víc :(((( asi jsem vážně udělala někde chybu, jak teď to napravit???

neřešit. To, že nemluví není vůbec problém. Spousta dětí nemluví a rozmluví se až ve školce. Důležité je, jestli rozumí, co mu říkáš ty, umí splnit nějaký jednoduchý povel atd. Pokud by nerozuměl, tak bych to začala řešit, jinak ne. No a na nočník tabulky udávají do 3 let přes den a tuším do 5-6 let noční pleny, tak máte ještě čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.8.14 12:24

@Agli Přesně, „kamarádka“ která jsem si myslela, že bude oporou a ono ejhle… Ale jo fakt nenechám se vykolejit, však do 15ti s plínama určitě nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.8.14 12:25

@lecijasek Rozumí mi opravdu krásně, venku poslechne před silnicí se zastaví a čeká až mi může dát ručičku, ukáže si co chce, ukáže kde co má… jen prostě mluví semnou ručičkama no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
18.8.14 12:26

Hlavne klid, kazde dite ma sve tempo. Na nocnik bych ho nenutila, jednou za cas zkusila, uvidis. A kdyz ma tvuj muz pocit, ze je zanedbany, tak at si to vse zkusi, jestli bude mit lepsi uspech. ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML