Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bubla_Bučková tak Izumi to není, vlezla jsem jí na profil a byla tu aktivní naposled včera večer
@stinga myslím, že by si holky rozumely. Každopádně od bláznivý matinky pryč a bude po skoro všech starostech ![]()
@Bubla_Bučková no přesně tak, to je někdy hrozné, co ty babičky dělají a ještě to určitě myslí móc dobře ![]()
Poslouchala bych to jedním uchem a druhým pouštěla pryč. První syn byl také takový. Mluvit začal až ve školce (nastoupil ve 3l4m). V době nástupu neuměl říct ani své jméno
a odplenkoval se až skoro ve 3 letech. Teď mu jsou 4 roky a mluví úplně normálně. A to jsem se ho snažila rozmluvit všelijak, ale bylo mi to k ničemu
Každé dítě má své tempo a já mám naštěstí normální rodiče a i dětskou, která mi pořád říkala, že se spousta dětí rozmluví až ve školce (a měla pravdu). Být tebou, snažila bych se rychle našetřit na své bydlení a odstěhovala se. Chápu, že si teď na mamince závislá, než se osamostatníte, ale hodila bych i tak s ní vážnou řeč (a byla bych opravdu nekompromisní) že si nepřeji, aby takhle o dceři mluvila a už vůbec nechci, aby si ona žádala u doktorů nějaké vyšetření. Já bych klidně i vyhrožovala, že jestli se chce do budoucna vídat a mít s tebou/dcerou hezké vztahy, tak ať to respektuje.