Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky
měla bych dotaz, máte některá zkušenost s nemocí chvilku před porodem?? Mám pět dní před termínem a mám virózu
jasně že viróza nic není, ale já se skoro ani neudržím na nohách
jak se rodí v tomhle stavu?
Cca 2 tydny pred termínem jsem mela taky nejakou virózu (teplota, nachlazení), tyden pred TP jsem noc nespala, protoze syn privlekl střevní virozu a ja kolem neho běhala. Dalsi noc jsem take skoro nespala, protoze tu strevni virozu jsem chytila ja. Pak jsem se jednu noc vyspala a noc pote rodila. Věřim, ze telo vi, na kdy si porod naplanovat
.
Blbe
Ja jsem porodila dceru dusledkem strevni chripky v 36+6. Dva dny pred tim jsem temer nespala a temer jsem nic nesnedla. Na prijmu po 12 hodinach kontrakci jsem brecela, jak jseem byla vycerpana. Pak to slo raz na raz. Ovsem po porodu jsem byla nabuzena hormony a mezi pulnoci a 5 rano, kdy jsem sla kojit, jsem nespala. Ted hlavne odpocivej, at jsi fit. Preji dobry porod! ![]()
Ja taky byla nemocna chvili pred terminem u dcery. Ale nakonec sem prenasela tak sem se stihla vylecit
@Inge no to je právě to, syn má tu virózu taky a je to teda mazec
takže když není doma přítel tak je to dost záhul a moc si neodpočinu, ani vypotit se nemůžu
@KaterinaKK no taky si říkám, jestli když bych teď porodila, jestli ten porod ze mě ty bacili vyžene, nebo budu chcíplá i po porodu ![]()
@Kofolová to já bych nerada přenášela
syna jsem přenášela týden a byl to dost špatnej porod ![]()
9den prenaseni a dalo se to i kdyz to bylo horsi nez rodit ve 38+1
ale rodit v nemoci tak bych to nerozdychala
No uvidím jak to bude, dr. říkala, že se to tam pomalu chystá, no nějak to budu muset zvládnout
ale je mi fakt děsně
jestli je to kvůli tomu, že jsem těhu i nemocná ![]()
@Kofolová děkuji
zatím se necítím o moc líp, ale snažím se co to jde, aby mě to rychle přešlo ![]()
@petulkas kdy jdes na kontrolu? Nebo kdys byla? Nejaky postup?
@petulkas píše:
@Kofolová jj a vypadá to, že ho přejdu v celku![]()
Hele, jak jsem psala dříve: třeba tělo ví, co dělá, a čeká s porodem, až ti bude lépe
.