Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemusis davat vypoved..rekni zamestnavateli, ze jsi tehotna a at te preradi na jinou praci..rekla bych, ze te propusti sam, budes mit narok na vyssi podporu…ja osobne si myslim, ze ve 4tt jit na neschopenku, nebo davat kvuli tomu vypoved, je blbost…jestli v tehle praci proste nechces byt, tak dej vypoved(nech se vyhodit) na to mas pravo, ale nesvadela bych to na tehotenstvi..jestli je to tehotenstvi, jak ma byt, tak vydrzi i praci, minimalne do konce zkusebky..neschpenku ti doktor mozna napise, jestli je to nejaky dobry znamy
Ty v té práci spíš nechceš být že? Já měla šílený celodenní nevolnosti už od vynechání MS, dělala jsem s chemikáliemi a tahala sakra těžký věci. Přesto jsem do práce chodila. Teď jsem v 6 měsíci, s chemikáliemi už samozřejmě nedělám, těžší věci občas tahám a to mi nevolnosti skončily teprve před 2 týdny. Nad neschopenkou jsem ani nepřemýšlela.
V práci chci zůstat až do konce, na mateřskou půjdu 6 týdnů před porodem. Přijde mi jako blbost jít hned na neschopenku, když ani nevíš, jestli je mimčo v pořádku.
@Anonymní píše:
@KKikina rozhodne ne sezeni v kanclu…8h na nohach 2×tydne povinne prescasy…tahani tezkych veci a prace s toulenem…
Jo, jak jsem psala uz driv, je potreba dat pozor akorat na chemikalie (nebo vlastne jeste infekcni prostredi). Toluen ma ucniky na CNS, ale teratogenita u nej, co jsem nasla, prokazana nebyla - tim nechci rict, ze bych s tim v tehotenstvi chtela delat. Nechtela. Zaroven zalezi, jak moc s tim toluenem delas a jak jsou prostory dobre odvetrane, zda se dodrzuje bezpecnost prace.
Takze zalezi, jak se domluvis, ale jak vetsina radi, nedavej vypoved, nech se pripadne vyhodit - rekni si o prerazeni na praci bez toluenu. Prace je normalka, fyzicka prace fakt neskodi, diskutuj s lekari.
At se rozhodnes jakkoli, bude to tvoje zodpovednost a ty z toho musis mit pokud mozno dobry pocit.
Lékař řekl, že počkáme na ♥️️ A nemá problém s tím mi dát marodku kvůli fyzicky náročné práci a tox. výparům…díky všem a příště si prosím svoje souzení typu nechce se ti pracovat nechte pro sebe a zároveň děkuji všem kteří odpověděli normálně jako lidé 😊 😊
Já nechápu tuhle módu hned chodit na PN… zaměstnavatel má povinnost najít práci vhodnou pro těhotnou, takže by Tě neměl nechat tahat těžké věci apod. Zle je většině těhulí a dá se to zvládnout. Já jsem v 7.měsíci a normálně pracuju ![]()
To, že budeš sedět doma na zadku, Ti fakt nezaručí super těhotenství, možná i naopak (psychika, fyzický stav, když budeš mít jen vycházky atd.). Pokud se má embryo uchytit, tak se tak stane, i když budeš úplně normálně fungovat. Pokud to vyjít nemá, nevyjde to, i kdyby ses přestala hýbat úplně.
Těhotenství není nemoc ![]()
@Suelinda jsem ve zkušebce takže by mě zaměstnavatel poslal tak doprdele😂