Nemocenská a návštěva psychologa

208
20.11.22 07:38

Nemocenská a návštěva psychologa

Dobrý den,
Aktuálně jsem na nemocenské, ale jezdim na terapie ( vzdálenost cca 70km) od mého města. Bohužel v rámci mých vychazek terapeut nema místo až do konce roku🙏 Je to vystudovaný psycholog, razítko normálně dává i lidem do práce a vždy to prošlo.. Jenže jde mi o to, když přijde kontrola, uzná mi razítko od nej? Hradim si to samozřejmě sama..
nema někdo zkušenost, zda mohu jet, nebo raději ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
20.11.22 07:58

Nemocenskou máš na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.11.22 08:01

@Russet autoimunitni onemocneni.. neberu žádné léky od psychiatra, nemám žádné deprese.. jen řeším problémy i skrze nemoc přes terapie.. pomáhá mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.11.22 08:03
@Martii Nka píše:
@Russet autoimunitni onemocneni.. neberu žádné léky od psychiatra, nemám žádné deprese.. jen řeším problémy i skrze nemoc přes terapie.. pomáhá mi to

Tak razítko ti dá, lékař to je. A na neschopence budeš dlouhodobě? I po Vánocích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
20.11.22 08:06

Dle mého by se to uznat mělo. Kdyby razítko nestačilo, může psycholog vystavit potvrzení o nutnosti dodržovat termíny sezení. Mohli by dělat pupínky, že není zdravotník, ale i tak to dle mého uznatelné je. Jela bych. A pro jistotu si uschovej ještě doklad o zaplacení s datem návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.11.22 08:10
@Martii Nka píše: … jezdim na terapie ( vzdálenost cca 70km) … když přijde kontrola, uzná mi razítko od nej?

Neschopenku vystavuje ošetřující lékař – tedy lékař, který jako první svým vyšetřením zjistil, že pacientův zdravotní stav neumožňuje vykonávat zaměstnání nebo samostatnou výdělečnou činnost, a léčí jej.

Uvědom si, že o Tvých vycházkách a o léčebném režimu rozhodl tento lékař. Pokud máš v době pracovní neschopnosti dojíždět k jinému lékaři mimo dobu vycházek, obrať se na toho lékaře který Ti vystavil „neschopenku“. Pokud to neuděláš, pak jsi svévolně porušila léčebný režim stanovený Tvým lékařem.

Není to žádná raketová věda.

Příspěvek upraven 20.11.22 v 08:20

• Citovat
  • Upravit
1065
20.11.22 08:11

A co dát terapii online, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.11.22 08:18

Zkusím to raději online, nechci mít problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
20.11.22 08:26

@Martii Nka zavolej lékaři, který ti vystavil neschopenku. Vysvětli mu situaci a on ti řekne zda je to ok nebo ne. Jestli je s ním domluva tak by ti mohl, v případě kontroly z OSSZ dát razítko i on ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
20.11.22 09:04

Domluvila bych se s tím, kdo vydal neschopenku a věřím, že to spolu vyřešíte. Buď řekne, ok choďte tam vím o tom nebo upraví vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí