Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Svátek se normálně počítá jak kdyby jsi šla do práce, takže neschopenku budeš mít za ten den stejný jako za ostatní dny.
Stačí hledat, ono to ani nijak hledání nebylo
https://otazky.info/…-nemocenske/
Jasný díky, já se jen ptala kvůli tomu, že mi nebylo jasné, jak se to bere, pokud člověk ve státní svátky do práce nechodí, tzn. jako víkend (by mě šéf hnal). Díky ![]()
@JancaS84 píše:
Svátek se normálně počítá jak kdyby jsi šla do práce, takže neschopenku budeš mít za ten den stejný jako za ostatní dny.
Jani, já myslím, že se státní svátky počítají až po 14 dnech. Tam jsou pak myslím i víkendy. Ale teď jen pracovní dny ![]()
@Jannena píše:
Jani, já myslím, že se státní svátky počítají až po 14 dnech. Tam jsou pak myslím i víkendy. Ale teď jen pracovní dny
Svátek v jinak normálně pracovní den se počítá hned.
@lucad77 píše:
Jestli si Tě dobře pamatuji z jiných diskuzí, děláš v právní oblasti, tak se s Tebou nebudu přít
Ale měla jsem za to, že ne. Když by neměla plánovanou směnu, tak nedostane přece plat/mzdu. Nebo možná dostane 60% z 0Kč ![]()
Stejně tak víkend
@Jannena píše:
Jestli si Tě dobře pamatuji z jiných diskuzí, děláš v právní oblasti, tak se s Tebou nebudu přítAle měla jsem za to, že ne. Když by neměla plánovanou směnu, tak nedostane přece plat/mzdu. Nebo možná dostane 60% z 0Kč
Stejně tak víkend
vždyt na výplatní pásce při běžné pracovní době v týdnu máš zvlášt kolonku svátek, je to líp placené, jako dovolená. Pokud teda nebereš měsíční paušál bez ohledu na počet dní v měsíci.
@lucad77 píše:
Tak díky za info ![]()
@vokishka píše:
vždyt na výplatní pásce při běžné pracovní době v týdnu máš zvlášt kolonku svátek, je to líp placené, jako dovolená. Pokud teda nebereš měsíční paušál bez ohledu na počet dní v měsíci.
No právě, měla jsem vždy paušál + za výkon. Vím, že za svátek je + 100 a za víkend 10 a za noční tuším taky tak
@Jannena píše:
Jestli si Tě dobře pamatuji z jiných diskuzí, děláš v právní oblasti, tak se s Tebou nebudu přítAle měla jsem za to, že ne. Když by neměla plánovanou směnu, tak nedostane přece plat/mzdu. Nebo možná dostane 60% z 0Kč
Stejně tak víkend
V právní oblasti nedělám. Ale umím googlit a číst.
Při práci na směny je to něco jiného, tam se prvních 14 dní počítají jen ty dny, na které by vyšla směna, bez ohledu třeba na víkend. Pokud by v den svátku směna nebyla, nebude placený ani ten svátek, natož nemocenská za něj.
@vokishka píše:
Ano, ale při nemocenské se i za svátek dostává jen 60 %.
@lucad77 píše:
Ano, ale při nemocenské se i za svátek dostává jen 60 %.
jo, ale Jannena psala o mzdě
Ahoj, jsem od včera na nemocenské - ve středu je státní svátek a mě zajímá, jak se to v tento den pocita? Pracuju v kanceláři, kdy o státních svátcích do práce nechodíme …