Nemocenská a státní svátek

Anonymní
27.9.22 08:16

Nemocenská a státní svátek

Ahoj, jsem od včera na nemocenské - ve středu je státní svátek a mě zajímá, jak se to v tento den pocita? Pracuju v kanceláři, kdy o státních svátcích do práce nechodíme …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35747
27.9.22 08:18

Svátek se normálně počítá jak kdyby jsi šla do práce, takže neschopenku budeš mít za ten den stejný jako za ostatní dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
27.9.22 08:19

Stačí hledat, ono to ani nijak hledání nebylo ;) https://otazky.info/…-nemocenske/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.22 08:43

Jasný díky, já se jen ptala kvůli tomu, že mi nebylo jasné, jak se to bere, pokud člověk ve státní svátky do práce nechodí, tzn. jako víkend (by mě šéf hnal). Díky :)

• Citovat
  • Upravit
293
27.9.22 08:49
@JancaS84 píše:
Svátek se normálně počítá jak kdyby jsi šla do práce, takže neschopenku budeš mít za ten den stejný jako za ostatní dny.

Jani, já myslím, že se státní svátky počítají až po 14 dnech. Tam jsou pak myslím i víkendy. Ale teď jen pracovní dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
27.9.22 08:55

Stejně jako nemocenskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
27.9.22 16:37
@Jannena píše:
Jani, já myslím, že se státní svátky počítají až po 14 dnech. Tam jsou pak myslím i víkendy. Ale teď jen pracovní dny :nevim:

Svátek v jinak normálně pracovní den se počítá hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 16:42
@lucad77 píše:

Jestli si Tě dobře pamatuji z jiných diskuzí, děláš v právní oblasti, tak se s Tebou nebudu přít :P Ale měla jsem za to, že ne. Když by neměla plánovanou směnu, tak nedostane přece plat/mzdu. Nebo možná dostane 60% z 0Kč :P
Stejně tak víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
27.9.22 16:44
@Jannena píše:
Jestli si Tě dobře pamatuji z jiných diskuzí, děláš v právní oblasti, tak se s Tebou nebudu přít :P Ale měla jsem za to, že ne. Když by neměla plánovanou směnu, tak nedostane přece plat/mzdu. Nebo možná dostane 60% z 0Kč :P
Stejně tak víkend

vždyt na výplatní pásce při běžné pracovní době v týdnu máš zvlášt kolonku svátek, je to líp placené, jako dovolená. Pokud teda nebereš měsíční paušál bez ohledu na počet dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 16:45
@lucad77 píše:

Tak díky za info :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.9.22 16:48
@vokishka píše:
vždyt na výplatní pásce při běžné pracovní době v týdnu máš zvlášt kolonku svátek, je to líp placené, jako dovolená. Pokud teda nebereš měsíční paušál bez ohledu na počet dní v měsíci.

No právě, měla jsem vždy paušál + za výkon. Vím, že za svátek je + 100 a za víkend 10 a za noční tuším taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
27.9.22 17:00
@Jannena píše:
Stejně tak víkend

V právní oblasti nedělám. Ale umím googlit a číst.

Při práci na směny je to něco jiného, tam se prvních 14 dní počítají jen ty dny, na které by vyšla směna, bez ohledu třeba na víkend. Pokud by v den svátku směna nebyla, nebude placený ani ten svátek, natož nemocenská za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
27.9.22 17:02
@vokishka píše:

Ano, ale při nemocenské se i za svátek dostává jen 60 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
27.9.22 17:23
@lucad77 píše:
Ano, ale při nemocenské se i za svátek dostává jen 60 %.

jo, ale Jannena psala o mzdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast