Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, píšu to sem za kamarádku která nemá přístup k internetu. Rozhodla jsem se jí pomoct.
Tak teď k tomu hlavnímu. Je mladá a rozhodla se mít s přítelem miminko, už se o to snaží půl roku a pořád nic. Je možné že je ona nebo její přítel neplodný? Co by pro to měli udělat?
Děkuju všem za reakce a rady pro ni.
ahoj, neplodnost bych určitě tak brzo neřešila… někomu se zadaří hned a někomu bohužel to trvá déle… at si podle teploty nebo jsou různé testry na zjištění ovulace…
Nám se to povedlo po 5 měsíci a to na dovolené kde byl klid, žádný stres…
Přeji jí hodně štěstí ![]()
Trochu bych zacala zkoumat sve telo, jak funguje, jestli se odehrava ovulace (bazalni teplota, zkoumani cipku, plodny hlen), partnerovi zakazala nosit slipy, nejak nerizene chlastat a kourit. A kdybych do roka od zacatku snazeni neotehotnela, tak bych sla za dr a zacala resit.
Ahoj,
tak má ségra otěhotněla snad až po sedmi měsících, prostě to nešlo a pak to z ničeho nic přišlo… A i když by se ted někde ptali, tak všude jim řeknou, že musí počkat minimálně rok, že rok je normální až potom by se dohodli co dál. Teda tak to vim aspon z okolí co mi kdo říkal a co jsem kde četla. Takže určitě za sebe bych doporučila jen aby to tolik neřešili, protože to může dělat hodně a hlavně at jim to tedy co nejdřív vyjde ![]()
ahojky, souhlasim taky, nekomu se zadari hned, nekomu bohuzel pozdeji. Jak se rika, dite prijde tehdy, kdyz je na to telo jak fyzicky, tak psychicky pripraveno. My se zatim snazime cca ctvrt roku, zatim marne, ale verim, ze brzo se nam to podari. Poradila bych taky tu bazalni teplotu,ta odhali hlavne,zda ovulace probiha nebo ne, pripadne i zkombinovat s ovul.testy.Ale pokud nema zadne ovu priznaky,tak to radeji ne,bo by ju to stalo majlant.Ja treba ovu priznaky mam,ale dle ovu testu jsem mela ovulaci 2× v tomto cyklu,dle bazalni teploty az podruhem pozit.ovu testu,takze asi neni prilis dobre se spolehat jen na ty ovu testy.
ahojky, doktor mi rikal,ze pul rok snazeni nic neni…trva to tak rok a trosku nez se zadari.samozrejme jsou jedinci,kterym to jde na poprve,nebo rychleji(to jsou ty stastlivci) a jinak prumer je pry rok,tak bych se moc jeste nestresovala. jak uz holky psaly,pozorovat svoje telo atd…ale ja bych tomu osobne nechala jeste volny prubech. verim,ze vsechno dobre dopadne a nebudou cekat uz dlouho ![]()
tak já otěhotněla až po skoro dvou letech od vysazení HA. Podařilo se to v momentě, kdy jsme to nejmíň očekávali, takže půlrokem bych se nestresovala.
Jak psaly holky sledovt bazální teplotu, čípek a podobně, partnera nahnat do volných trenek, nekoupat v horké vodě, ale sprchovat, jíst dýňový semínka, kamarádka může zobat kys. listovou.
z som pisala prispevok,ale napisem aj sem,v prvom rade treba zistit ci ma ovulaciu a hlavne kedy,my sme mali uplne inokedy a tak sme sa marne snazili. a nech si pozrie Eva test,tej je super na urcenie ovulacie a pokial nieje iny problem,tak sa trafia urcite na 1.krat.je sice drahy,ale anozaj spolahlivy.