Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Buď jsi troll nebo se v tomhle směru vůbec neorientuješ. Klinika REPRODUKOVANE medicíny
Dárkyni si opravdu zvolit nemůžete, nejdřív si zjisti základní fakta, žiješ ve velkých omylech. A pokud je pro vás lepší petileté cikáně, než dítě z darovaného vajíčka, tak do toho jděte. Menší dítě vám stejně těžko dají, v tomhle věku.
Velmi se omlouvám, že jsem napsal Reprodukované místo Reprodukční. Určitě jsem Vás tím nepředstavitelně urazil…Dárkyni si zvolit můžete, jen to není oficiální cestou. Jinak si zkuste přečíst, na jaké původní téma reagujete.
@Totito píše:
Velmi se omlouvám, že jsem napsal Reprodukované místo Reprodukční. Určitě jsem Vás tím nepředstavitelně urazil…Dárkyni si zvolit můžete, jen to není oficiální cestou. Jinak si zkuste přečíst, na jaké původní téma reagujete.
U dárkyně si můžete vybrat vzhled, krevní skupinu, vzdělání atd ale určitě to není o tom, že si budete vybírat konkrétního člověka.
Pokud preferujete "neoficialni " cesty
, tak tam je asi možné ledacos, hovoříte jako kniha a evidentně chcete od někoho radši dítě koupit. Aspoň tak to vyznívá.
@Anonymní píše:
U dárkyně si můžete vybrat vzhled, krevní skupinu, vzdělání atd ale určitě to není o tom, že si budete vybírat konkrétního člověka.
Pokud preferujete "neoficialni " cesty, tak tam je asi možné ledacos, hovoříte jako kniha a evidentně chcete od někoho radši dítě koupit. Aspoň tak to vyznívá.
Neoficiální cestou jsem měl na mysli, že se s někým domluvíte a ta osoba vám to vajíčko daruje. Hovořím jako kniha
od srdce jsem se zasmál, děkuji, ale opravdu. Koupit si dítě? Asi to někteří dělají, ale je to obchodování s lidmi a to už je hooodně za hranou. Jiná věc je, když chce dát někdo dítě k adopci a dá ho přes úřady k vám. Za to bych té matce opravdu něco zaplatil. Ale nehroťte to prosím do extrémů
@Janli no neřekla bych, že si protiřečím..znám případ, kdy chlap nemohl mít děti po nemoci..a přesto po asi 20 letech partnerka otěhotněla.. prostě seu jedna schopná spermie udělala! takže dokud má vajíčka, byť málo a i když nekvalitní, není nikde psáno, že ta možnost jediného kvalitního vajíčka není možná.. takže otěhotnět může..
@Meisinka píše:
@Janli no neřekla bych, že si protiřečím..znám případ, kdy chlap nemohl mít děti po nemoci..a přesto po asi 20 letech partnerka otěhotněla.. prostě seu jedna schopná spermie udělala! takže dokud má vajíčka, byť málo a i když nekvalitní, není nikde psáno, že ta možnost jediného kvalitního vajíčka není možná.. takže otěhotnět může..
Nebo může otěhotnět z nekvalitního vajíčka a narodí se jim dítě postižené nebo o něj přijdou během těhotenství.
Nějak tomu nerozumím, jakou cestou se tedy chcete vydat. Na jednu stranu řešíte adopci tříletého batolete jakéhokoli etnika, na druhou víte jak fungují neoficiální cesty v CARech. Já měla naivně za to, že dárcovství je anonymní, že to ani jinak nejde legislativně. Aby jednou se nedalo po „biomatce/biotci“ něco vymáhat. Vím, že někde to funguje tak, že pokud dárkyni přivedete, posunete se k darovanému vajíčku rychleji, ale ne k tomu od vámi dodané dárkyně.
Mně se ty vámi zvolené cesty totiž zdají dost odlišné. Buď vám jde o to, mít aspoň částečně „vaše“ dítě, tedy biologicky vaše a ženy tím, že ho donosí, pak nechápu, proč čekat s IVF několik let a žádat o adopci. Nebo chcete spíš dát domov nějakému dítěti, bez ohledu na geny (protože vy biologicky na svém netrváte a vaše partnerka už se v tomhle realizovala v minulosti) a pak jít cestou adopce, ale tam zas nechápu, proč znát šedou zónu českých CARů… Tohle je asi první věc, co byste si měli vyjasnit
Ale vy si nemůžete jen tak dovézt nějakou dárkyni a v CAR vám od ní dají vajíčka. To fakt není tak, že vám dají katalog s dárkyněmi, jak v nějaké seznamce a vy si jí podle toho vyberete. Vy si můžete dát jen určité požadavky na ANONYMNÍ dárkyni, ale NIKDY ji osobně nepotkáte. Vy si v tomto ohledu nemůžete poroučet. Buď přijmete jak to mají nastavené v CARu nebo ne.
@mamina2017 Prosím Vás, psal jsem někde něco o tom, že bychom si vybírali z katalogu nebo tak něco? My jsme byli informováni, že najít si vlastní dárkyni možné je. Musí samozřejmě splňovat požadavky, které mají i na ostatní dárkyně. Tím to pro mě končí.
Já osobně bych šla do darovaného. Mám adoptovaného bratra (zdravý blonďák), který je dnes již dospělý. Do cca 12 let vše v pořádku, až na dyslexii, dysgrafii, dyskalkulii a jiné dys, které si umíš představit. Jinak zlatíčko. Pak začalo malé peklo a trvá s přestávkami dodnes. Matka známá, otec neznámý. Odnětí z rodiny skoro ve 4 letech, adopce v necelých 5. Mám ho moc ráda, má i spoustu dobrých vlastností, ale bohužel je jako den a noc a tyto fáze se u něj střídají. Zvažujte dobře!
Příspěvek upraven 22.02.21 v 07:22
@Totito neni to možné. Když privedete vlastní darkyni, tak vám dají darkyni jinou, ale nebudete muset na vajíčka čekat.
@karkarka píše:
@Totito neni to možné. Když privedete vlastní darkyni, tak vám dají darkyni jinou, ale nebudete muset na vajíčka čekat.
Ještě si to znovu ověříme. Docela by nás to zklamalo. Děkuji všem za poznatky
@Totito jak už jsem psala, v problematice se opravdu neorientujete ![]()
Vy můžete přivést dárkyni, ale od ní vajíčka opravdu nedostanete
jen vás to posune v pořadnīku. Ale tohle vše vám v CAR museli říct ![]()
@Totito píše:
Ještě si to znovu ověříme. Docela by nás to zklamalo. Děkuji všem za poznatky
legální cesta je pouze anonymní dárkyně, proto píšu, že si představujete, jak kdybyste si vybírali z katalogu. Takže můžete dovézt armádu dárkyň, ale ani jedna nebude dávat vajíčka vám. Nevím, co by vás na tom mělo zklamat. Vy asi od všeho máte tak půlku informací.
Buď jsi troll nebo se v tomhle směru vůbec neorientuješ. Klinika REPRODUKOVANE medicíny
Dárkyni si opravdu zvolit nemůžete, nejdřív si zjisti základní fakta, žiješ ve velkých omylech. A pokud je pro vás lepší petileté cikáně, než dítě z darovaného vajíčka, tak do toho jděte. Menší dítě vám stejně těžko dají, v tomhle věku.