Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz uvarim, sni vsechno a pridaji si. Varim zdrava a lehka a rychla jidla.
Kdyz vari manzel, tak se v tom postouraji. Vari mastna, masita, tucna a nekdy i slana paliva jidla, coz obecne deti nerady.
Mame doma „dítě“ už jenom jedno. Jí skoro všechno. Co nedá do pusy je rajče, kečup a jinou zeleninu a ovoce ale už jí. A nejí žádné saláty s majonézou, takže dostává brkaši nebo brambory místo toho.Pak nejí jídla kde je zelí, takže si dá maso a knedlíky jenom. Jinak jí slaná i sladká jídla, ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, polévky, hotovky i minutky atd atd, takže ji těch pár věcí co nejí tolerujeme.
@Bubla Bůčková píše:
Kluk ji všechno. Asi dobře vařím
Také podle toho tak vypadáš
.
@JohanaRottova píše:
Také podle toho tak vypadáš.
To víš no, někdo není líný se najíst.
Moje dítě nemá rádo tepelně upravenou zeleninu, čočku, jogurty, ani jiné podobné dezerty jako puding, tvaroh.. Jinak si pochutna skoro na všem.
Nejí sladké kaše ( krupicová, ovesná…), ananas, červená řepa, gumoví medvídci, jogurty. Moc nejí pečivo, když už tak suchý rohlík. Nechce tvrdší maso - leze mu do zubů, jinak ho má rád.
Zato miluje zeleninu vařenou i syrovou, polévky sýry, luštěniny i kyselé zelí ![]()
Ale taky párky a klobásky, guláš. ![]()
@theRonnie píše:Çoćku nähodou jedí
Luštěniny, uvařený zelenina, avokado a karpa.
Moje dítě je vděčný strávník
Krom smažáku zdlábne vše, tedy zatím snědl vše
V tomhle po mně nebude, je po tatínkovi ![]()
Starší nesnáší českou kuchyni (v podstatě nevím, co jí, vaří si sama). Mladší dost chytá od starší. Nejmladší sní zatím snad vše.
![]()