Neobvyklá jména dětí na ZŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5837
3.10.17 11:41

@blobfish No jasně, při křtu to chápu, přece jenom jsme křestanská země…ovšem dvě jména+často i dvě přijmení(to je taky moderní, aby se vlk nažral :lol: )tak to bude jednou mazec. Začnu trénovat pamět, bo jak budou děti ve škole, nevím jestli si zvládnu zapamatovat všechny jejich kamarády.
Jinak myslím, že dětem je to jedno jen do určitého věku. Pamatuju dodnes jak jsme jako děcka vymýšleli jen mezi sebou slova-Patrik-paprika, Žiga-Žigulík, Zdenka-plenka, podprsenka…i na přijmení a vždycky(i když jako dospělák nevím proč)se kolem toho strhla rvačka nebo holky se styděly, byly smutné.
Potom až v pubertě to začlo, kamarádka Zdenka chtěla at jí vymyslíme nějakou přezdívku třeba Jeane, Jessica a tak nějak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.17 11:43
@blobfish píše:
No přesně, dokud jim nějaký rodič neřekne „to tomu tvému spolužákovi udělali rodiče za trest, ne, hahaha, Serafin, to je jako s*re fén, hehehe“.

ne rodiče těm dětem nemusí nic říkat… některá jména prostě přímo vybízí k tomu, aby na ně děti vymýšlely přezdívky (sprosté), posměšky

• Citovat
  • Upravit
758
3.10.17 11:45

Já mám ráda hodně stará, tradiční až staročeská jména, což je zajímavé, že jsou v podstatě jména dávaná dnes v té „mezinárodní“, často různě pokroucené podobě - Rozálie je Růžena, Sofie je Žofie apod. Foneticky a psané totiž jméno v té české formě na mě působí lépe, jaksi organičtěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
3.10.17 11:49
@axlpol píše:
Potom až v pubertě to začlo, kamarádka Zdenka chtěla at jí vymyslíme nějakou přezdívku třeba Jeane, Jessica a tak nějak. :nevim:

Jo, my jsme zase hrozně záviděly spolužačce Adrianě, že má tak super moderní jméno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
3.10.17 11:50
@lucenka píše:
ne rodiče těm dětem nemusí nic říkat… některá jména prostě přímo vybízí k tomu, aby na ně děti vymýšlely přezdívky (sprosté), posměšky

Až od určitého věku. A tam už je to taky hodně o výchově. Já bych svým dětem dala pěkný kartáč, kdybych se dozvěděla, že se někomu smějí kvůli jménu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.17 11:52
@blobfish píše:
Až od určitého věku. A tam už je to taky hodně o výchově. Já bych svým dětem dala pěkný kartáč, kdybych se dozvěděla, že se někomu smějí kvůli jménu.

ale to se většinou nedozvíš, že se někomu smějí kvůli jménu. A neřekla bych, že je to výchovou, u nás ve třídě vymýšleli nejrůznější přezdívky všichni.

• Citovat
  • Upravit
116672
3.10.17 11:55
@lucenka píše:
ale to se většinou nedozvíš, že se někomu smějí kvůli jménu. A neřekla bych, že je to výchovou, u nás ve třídě vymýšleli nejrůznější přezdívky všichni.

Na každé jméno se dá vymyslet hanlivá říkanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.17 11:58
@aiwwa píše:
Na každé jméno se dá vymyslet hanlivá říkanka.

ale některá k tomu lákají víc

• Citovat
  • Upravit
pej
9
4.10.17 09:47

neobvyklá jména

Když jsem byla v 1. třídě tak mě hlídala paní, jejíž syn se jmenoval Prokop Šourek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.10.17 10:37

@pej no to by bylo asi na novou diskuzi :lol: neobvyklá přijmení. Někdy přemýšlím, zda to těm lidem nevadí nebo cítí nějakou úctu ke svému jménu a proto s ním žijou? :nevim: třeba známý je Žaloudek a fakt nevím jak by se mi s tím žilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 15:26

Já vzpomínám když jsem dělala ve družině a do telefonu se ozvalo," Zadek "já jsi jdu pro Kristýnu tak jsem málem vyprskla do telefonu.

• Citovat
  • Upravit
5.10.17 08:14
@Borrealis píše:
Doubravka

milá holčička, ale volají na ní Dubí, Doubí, Doubinko…to mi už tak úplně super trooper nezní :think:

Charlotte Ann k příjmení typu Sedlák, Kovář…

Normální tradiční jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116672
5.10.17 08:24
@Anonymní píše:
Já vzpomínám když jsem dělala ve družině a do telefonu se ozvalo," Zadek "já jsi jdu pro Kristýnu tak jsem málem vyprskla do telefonu.

a byla Zadková nebo Zadeková? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.10.17 23:47
@pej píše:
Když jsem byla v 1. třídě tak mě hlídala paní, jejíž syn se jmenoval Prokop Šourek

tak k příjmení Šourek je to skoro jedno jaké dají křestní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.10.17 23:49
@Anonymní píše:

no byla jsem svědkem telefonního hovoru kdy volal pán a představil se Barák a kolega od nás co to vzal byl Chalupa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze