Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Zuko491 píše: Více
A 6 hodin mimo domov nestaci?
Kam mas v planu chodit?
Nejde o délku času, nikdy nejsem venku delší dobu ale o to, že nemohu ven když to nejvíce potřebuji.
Jsem člověk, který se práci nechce vyhýbat.
A momentálně je na váze psychika nebo možný pád.
Ani jedno v těhotenství není ideální. Tak se ptám zda není jiná možnost. Celou dobu těhotenství to takhle nezvládnu.
Co by jste dělala vy na mém místě.
@Zuko491 No, pak je riziko pádu velké i venku a tedy bys neměla celé dny někde courat…
A jinak ne, není to možné, pokud nechceš být ničím omezována, domluv si v práci neplacené volno.
Bohužel. Buď budeš v PN a pak musíš dodržovat pravidla, která se na ni vztahují včetně omezených vycházek. Nebo PN zrušíš a pak se musíš do práce vrátit nebo si sama se zaměstnavatelem domluvit nějakou alternativu. Ale doktor má pro potíže v těhotenství jenom dvě možnosti - PN ano/ ne.
Neomezené vycházky už nejsou. Max 6h.
A jestli jsi nemotorná na chůzi, můžeš tak stejně asi upadnou venku jako v práci ![]()
Já bych asi být tebou šla do práce, ať se s psychikou neodrovnas úplně a byla bych opatrnější.
6 hod můžeš být venku a naplánovat si venkovní aktivity na tuto dobu. V jiný čas můžeš číst, odpočívat, malovat cokoliv… až se dítě narodi bude nemocné a nedostaneš se ani na tech 6 hod ven, co teprve pak? Teď tě nic neomezuje v činnostech, pak už budeš muset plánovat daleko víc… doporučuji tedy řešit úzkosti co nejdřív… jsou ženy které půlku tehotenstvi prolezi v nemocnici a dají to… fakt to res…
6hod je hodně velký luxus. Musíš plánovat na tento čas anebo se vrátit do prace.
Řeš ty úzkosti, jinak se nehneš z místa a bude to naopak ještě horší.
Ty jo, no pro tebe bude dítě asi velký zahul. V těhotenství jsem byla první trimestr nemocná - primárně postel, druhý trimestr křeče, co mě pokosily třeba na 14 dní a no pár týdnů bylo supr, třetí trimestr zlámaná hnáta a ehm hodně postel
![]()
Jo chtěla jsem ven, ale.. ale byť se miminem nenechavam omezovat, tak že bych byla úplný pan svého času se říci nedá. Jít ven ještě jde (no ale když kojis, tak to v chladu taky moc nejde) a zbytek dne ti stejně řídí to mrňavý. Tak hlavně bacha na psychiku po porodu.
@Temnástranasíly No, kojit jde, i když je chladno, ne že by to bylo nějak extra pohodlné, ale v nouzi jsem to realizovala i sedě na sněhu vedle kočáru, akorát to chce vhodné oblečení.
Úplně stejně jako v práci můžeš upadnout i venku. A šest hodin denně na vyvenčení bohatě stačí. Navíc když máš problémy s chůzí.
Jo a to ještě samozřejmě doktor nemusí povolit ani těch 6 hodin, ale klidně méně, zejména pokud máš zvýšené riziko pádu.
@j.a.n.i1 píše: Více
Věřím, můj point byl, že se po porodu ženy cizí hodně svázané prckem. Takže bych si na to dala bacha ![]()
Neomezené vycházky v těhotenství nedostaneš, jsou výjimečně jen pro určité diagnózy a musí je schválit OSSZ. Takže buď do práce, nebo požádat o neplacené volno nebo holt vycházky respektovat, 6 hodin denně není tak málo, na pohyb venku i na zařízení potřebných věcí to bohatě stačí. Btw. když jsi chodila do práce, asi ses taky nemohla venku procházet, kdykoli tě napadlo, to jsi řešila jak?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, mám takovou komplikovanou situaci. Pracuji na pracovišti kde se dá fungovat v těhotenství. Na neschopenku jsem šla z důvodů nevolností a šílené únavy. Tyto stavy už přecházejí a za normálních okolností bych se ráda vrátila do práce ale mám velké ale. Mám hendikep dolních končetin a tuďíž i za normálních okolností jsem dosti nemotorná a několikrát jsem již v práci spadla. Ve stavu těhotenství musím být opatrnější a na pracovišti je velká pravděpodobnost pádu i pro zdravé ( není to ale rizikové pracoviště) a tak mi nikdo nedoporučuje se tam vracet.
Bohužel začínám mít doma velké úzkosti a stavy deprese i když mám vycházky. Tak se chci zeptat zda lze nějak požádat o neomezené vycházky. Miminko je vymodlené ale už ani to mou mysl nedokáže uklidnit.
Předem děkuji za rady.