Nepije a nepije, jsem bezradná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
435
25.7.13 08:45

Nepije a nepije, jsem bezradna

Ahoj holky, vim, ze nejsem jedina matka, ktere dite nepije, ale posledni dobou uz zacinam byt uplne bezradna a polosilena…Muj 16mesicni cvrk bojkotuje odjakziva veskere tekutiny. Sladke, nesladke, teple, studene, z pitka, z lahvicky, brckem, z hrnicku,…proste nepije a nepije. Da tak 100ml denne a to musi mit sakra dobry den :roll: Jedina, co vezme, tak je rano a vecer mliko, ale to tak po 150 - 200ml, vic do ni nedostanu. No a ted co me trapi…Zijeme v zahranici a i kdyz uz jsem problem resila s nekolika lekari, zadny nikdy neshledal dehydrataci, tudiz mi bylo receno, at zkousim a zkousim nabizet tekutiny…Vsude tady na emiminu ctu, ze dulezite je, aby melo dite 5 pocuranych plin. U nas nikdo takove pravidlo nezna. Co tedy delat, kdyz tech 5 pocuranych plin neni? Vsem dekuji za rady a pokud se tu najde nejaka mamca, ktera ma podobneho „nepice“, tak i za napady, jak to dite prinutit pit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
25.7.13 08:50

@Evelina31
Ahoj, také jsem měla tenhle problém jednu chvíli a řešila jsem to tak, že jsem dítěti podávala čaj stříkačkou na nurofen do úst, nijak jinak si to nevzal asi tři dny a pak už pil sám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.13 08:52

A co voda v jídle? řekla bych, že jí tam je dost. třeba v zeleninové směsi dušené, když se z toho udělá spíš omáčka, přesnídávky se taky dají mixnout s množstvím tekutiny, dávala bych meloun, prostě dost ovoce i zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Katchus
25.7.13 08:54

Kdysi jsem řešila podobný problém a napsala do poradny jednomu lékaři. Původní poradna byla zrušena, ale našla jsem, že funguje zde.
Myslím, že mi odpovídal, že pokud má dítě příjem mléka, stačí mu přes den minimální množství vody. Pokud dr. neshledali tvého prcka dehydratovaného, asi mu stačí to mlíčko.
Mám doma nepiče jednoho, už je mu 11 let a klidně dokáže vypít za celý den 1/2 l tekutin, jsem z něj taky nešťastná, ale dle dr. mu nic nechybí.

• Citovat
  • Upravit
1054
25.7.13 08:55

Na pocurane pliny se vykasli. Nase cacora pije pekne(pres pultir denne a vic +mleko)a pocurane pliny za den ma tak tri. Takze na tohle fakt nehled.

Vim ze v tehle vedrech je to dost na hlavu ale zkusila bych nabizet a nabizet dal ruzne lahve nebo i klasicky hrnek a zkouset zda neco proste nezachutna. Nevic bych davala veci s vyssim obsahem vody jako melou nebo pokud vezme na milost- polevky. Predevsim se pokus sama sebe nestresovat. I ty deti maji nejaky ten pud sebezachovy a zizni ti neumre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
25.7.13 08:59

Taky mi nepije. Ma jen dvakrát nekdy třikrát denne 150 UM a 2× kojeni, a to asi moc nevypije. Nic jiného nevypije :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.7.13 09:04

Holky, diky za rady. Uz z ni opravdu zacinam silet. Ted ta vedra, takze ani nema chut k jidlu, tudiz s jogurtaama, kde je vody dost, neuspeju ani nahodou. Polivky nemusi, presnidavky vezme na milost vyjimecne, proste napojit me dite je takova mission impossible ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
25.7.13 09:21

Ve 13 m jsem skončila s dcerou v nemocnici se zánětem ledvin, nutnost pití prý zcela životně důležitá. Ale ona nepila, nepila a nepila. V noci jí to doplňovali kapačkou, nechali si nás tam devět dní, dokud prý nezačne pít, až přišel primář a prohlásil, že to bychom tam taky mohly být dva roky, že některé děti prostě nepijí. Ať to zkouším. Má do sebe dostat půl litru-litr, počítá se mm, um, voda v příkrmech, kaši… zkoušela jsem různé hrnky, různé nápoje a nic. Teď už se teda dopracovala k nějakému čtvrtlitru denně (mimo 250 ml um ráno, to už jí dávám spíš kvůli těm tekutinám, díky za každou kapku), konečně jí docvaklo, jak se používá brčko, to ji docela baví, ochutnala můj naředěný džus, ředím příkrmy, dávám melouna… ale furt žádný zázrak, je jí 17 m. Pokud doktoři zkonstatovali, že je OK, přestala bych stresovat, zkoušela to znovu a znovu, ale v klidu, ředila příkrmy a holt se smířila s tím, že některé děti pijí míň, no, násilím to do něj nenarveš a i kdyby, tak ne dlouhodobě a akorát k tomu získá odpor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
25.7.13 09:26

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
25.7.13 09:26

Ahoj, já mám taky dítko co nepije-má už dva roky a dá tak 100 ml vody nebo šťávy. Řešim to tak, že vařim polívky, dávám meloun hrozny-prostě ovoce co má v sobě hodně vody a nabízíme. Má to asi po manželovi-ten vypije tak hrnek za den :-O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
25.7.13 09:30

Jéééé to je jako kdybys psala o mém synovi!! :) Má necelých 11 měsíců a asi před měsícem začal bojkotovat tekutiny. Nikdy tomu moc nedal, takže ani mlíka nevypije dost, pije ráno a večer 150-180 ml mlíka a víc ani ranu :D Přes den do něj nenarvu víc, než 100 ml a to jen výjimečně. Spíš je to kolem 50 ml i míň.. Ani tady ty vedra ho nedonutí víc pít, jeho rekord je max. ta stovka. Podle doktorky máme prostě nabízet všechno možný a když nepije, tak prostě prý nemá žízeň. Krev má v pořádku, moč taky a dehydratací podle nás netrpí…

Tak jsem ti žádnou radu nedala, ale aspoň víš, že to má někdo skoro na chlup stejně jako ty :) Já jsem se taky nikdy žádnou radu nedozvěděla, protože násilím to do dítěte stejně nenalijeme :)

• Citovat
  • Upravit
615
25.7.13 09:30

Ahoj, já jsem malé přidávala tekutiny do jídla a rozmixovala (všude, kde to šlo). A u druhé dcery teď zkouším dát jí láhev s čajem na hraní. Ona si s ní hraje, strká si savičku do pusy a někdy se tím podaří, že poměrně dost vypije. Ale znám tohle trápení. Také jsem vždycky byla zoufalá z toho, že plenky nejsou dost počůrané. Ale jestli lékař neshledal, že by dítě strádalo, tak asi dítěti tekutiny jakžtakž stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
25.7.13 09:39

Myslím ze je to poměrně běžná věc několik kamarádek mi říkalo ze jim deti do roka a pul taky nepily. A vsechny žijou:)
Ja to řeším tim UM dat ji aspon ty 3 lahvičky za den se snažím a dělám ho trochu řidší - o jednu odmerku min-, naštěstí to nepoznala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.7.13 09:52

Dekuji za uklidneni :hug: Budu doufat, ze se to jednou zlomi a treba se nekdy dobrovolne napije :mrgreen: O vikendu ji jeste prdolu postihly 40C horecky / podle doktora zrejme z vedra ci stolicky/ a vzhleedem k tomu, ze ani to ji neprinutilo pit, tak uz asi nic :zed: Je to ale opravdu k zblazneni, to mi verte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
25.7.13 09:53

Mame to taky tak. Rano a vecer 150ml UM, pres den max 100ml vody nebo jupika. Meloun nic, ovoce nic, presnidavky nic. Momentalne ani polivky v tech horkach nic… :,( Mame jet na dovolenou, docela se desim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí