Nepije a nepije, jsem bezradná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Moje dcera vždycky pila dost. Plínky jsem musela měnit často. Ještě na roce a půl pila min. 500 ml UM a dost vody. Pak přestala pít UM. Už nebyly tolik načůrané plínky, ale pořád pila docela dost - když měla žízeň, tak se opravdu napila a pila často. Teď byla nemocná - měla angínu a přestala pít. Pila hrozně málo. Jenže teď už je zdravá a pořád skoro nepije - vždy si jen cucne a prostě nechce a nenacpu to do ní. Nebo ji nedonutím ani cucnout. Čůrá dost, což mi přijde divný. Jediný, kdy pila za poslední dobu, tak vypila najednou 300 ml pomerančového džusu. Doteď pila vodu a měla ji ráda. Co teď? Nechce ani šťávu, s tím džusem to byla výjimka. Různé lahvičky, hrníčky jsem zkoušela. Takže změnit, co jí dávat pít. Co by bylo ideální? Co dáváte pít svým dětem? Tekutiny do sebe dostane polévkou, má ráda kompoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 Já dávám ředěnou jablečnou šťávu. Se starším jsme se postupně propracovali až k čisté vodě, ale pak najednou taky přestal pít, takže opět jedeme na šťávě
Je celkem dobrý „piják“, ale taky měl několik období, kdy skoro nepil (taky většinou při nemoci a po ní). Po pár dnech se to vždycky spravilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad Vždycky mi pila vodu a já z toho měla fakt radost. Tak jsem to neměla důvod měnit. Teď si pořád říkám, jestli se to zlepší nebo ne. U UM to bylo tak, že jsem jednou dala ochutnat s příchutí, další mlíčko bylo normální bez příchutě a nechtěla pak už žádné. A od té doby UM nepije. Nerada bych, aby teď pila už jen džusy a nic jiného, tak nevím, jestli ještě chvilku počkat. Občas jí dám trošku šťávy, co piju já, ale ani té moc nevypije, spíš si jen cucne. A já sladké ráda, takže je docela sladká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám dítě „chronického nepijáka“. Pije jen zředěný jablečný džus, a to jen asi 2 dcl denně, je to boj. Ale když si na to stěžuju naší pediatričce, tak nad tím mávne rukou. Prý když jde aspoň 3× přes den čůrat, tak je to v pořádku, navíc do přijatých tekutin se počítá i mléko, polévka, štáva v ovoci atd., podle naší dr. by dítě mělo přijmout minimálně 50 ml na 1 kg tělesné váhy tekutin denně, což s tím mlíkem a polívkama splňujeme celkem hravě
. To píšu jen proto, abys byla klidná, že pokud má polévku a kompot a třeba to mléko, tak jí to asi stačí.
Ale tvoje dcera se určitě ještě rozpije, když byla před nemocí zvyklá pít hodně. Zkusila bych nenásilně občas nabízet a třeba si na to zase zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam rýžové mléko. To si da i při nemoci, kdy nic jiného nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš taky příliš nepije, i když se to trochu lepší. Pije vodu a ovocný čaj, párkrát za týden vodu se šťávou. Dost nám pomohlo brčko, je to zábavnější. Ale pořád je to boj, asi to chce vydržet a pořád nabízet. Taky mu stačí nechat sklenku na stole a on když si jí všimne, tak si taky cucne. Snad se to zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@opinka píše:Čůrá hodněkrát, až se divím, kde se to v ní bere. Mlíčko už nepije vůbec, ovoce moc nechce (většinou má přes den 2 jogurty, 2 přesnídávky). Skoro každý den má polévku (ale někdy jí moc nesní). A někdy si dojde pro kompot. Spíš mě zaráží, že vždycky pila a sama si i řekla a teď ji nedonutím.
Já mám dítě „chronického nepijáka“. Pije jen zředěný jablečný džus, a to jen asi 2 dcl denně, je to boj. Ale když si na to stěžuju naší pediatričce, tak nad tím mávne rukou. Prý když jde aspoň 3× přes den čůrat, tak je to v pořádku, navíc do přijatých tekutin se počítá i mléko, polévka, štáva v ovoci atd., podle naší dr. by dítě mělo přijmout minimálně 50 ml na 1 kg tělesné váhy tekutin denně, což s tím mlíkem a polívkama splňujeme celkem hravě. To píšu jen proto, abys byla klidná, že pokud má polévku a kompot a třeba to mléko, tak jí to asi stačí.
Ale tvoje dcera se určitě ještě rozpije, když byla před nemocí zvyklá pít hodně. Zkusila bych nenásilně občas nabízet a třeba si na to zase zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saroya píše:
Davam rýžové mléko. To si da i při nemoci, kdy nic jiného nechce
To neznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenda33 píše:
Náš taky příliš nepije, i když se to trochu lepší. Pije vodu a ovocný čaj, párkrát za týden vodu se šťávou. Dost nám pomohlo brčko, je to zábavnější. Ale pořád je to boj, asi to chce vydržet a pořád nabízet. Taky mu stačí nechat sklenku na stole a on když si jí všimne, tak si taky cucne. Snad se to zlepší.
Zkoušela jsem všechny lahvičky, i s brčkama. Hrníčky s medvídkama, skleničku s kočičkou, ale nepomáhá to. Vždycky si sama i řekla, teď se sama nenapije, když ji nutím, jen si cucne, výjimečně se trošku napije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 Tak jen vydržet, ten náš dneska zatím vypil tak decku, taky je to boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit