Neplacené volno v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neplacené volno v práci
Potřebuju poradit ohledně sociálních dávek kdybych si v práci vzala delší neplacené volno, třeba na rok. Mám nárok na nějaké peníze nebo bych byla úplně bez peněz? Díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě to přijde dost absurdní
![]()
A podle mě by jsi neměla dostat ani halíř. Pracuješ, tak je tvůj problém, že chceš neplacené volno ![]()
- Citovat
- Upravit
@Krasavicaa děkuju za komentář, ale tahle odpověď mi moc nepomohla, starala bych se doma o dítě, jen tak bych doma nezůstala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na co bys mela mit narok???Neplacene volno je proste neplacene!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to asi myšleno jako nárok na nějaké sociální dávky, ne na mzdu od zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq tak myslela jsem, že když nebudu mít příjem, mám nárok třeba na příspěvek na bydlení nebo na něco, kdybych to věděla tak se neptám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivunak přesně tak jsem to myslela, jenom zjišťuju možnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak narok mit budes, ne? Socialni davky se vypocitavaji podle platu a tobe zadny nepobezi
- Citovat
- Upravit
@esterka.z.brna no tak nárok za splnění podmínek bys mohla mít u dávek, které nejsou podminěné registrací u up, tedy přídavky na dítě a příspěvek na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak a) ty si neplacené volno vzít nemůžeš, musí ti ho schválit zaměstnavatel. Pokud ti ho neschválí, tak můžeš leda tak dát výpověď
b)nárok na soc. dávky - pokud tím myslíš, že by ses třeba přihlásila na ÚP, tak ne, to nemůžeš, budeš stále zaměstnaná
a teď mě napadá - a to nevím vůbec - jestli když máš neplacené volno, jestli za sebe nemusíš sama odvádět zdravotní poj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě máte v kolektivní smlouvě kolik neplaceného volna si můžete vzít a myslím, že žádný zaměstnavatel nikomu nedá rok neplaceného volna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
@esterka.z.brna no tak nárok za splnění podmínek bys mohla mít u dávek, které nejsou podminěné registrací u up, tedy přídavky na dítě a příspěvek na bydlení.
A není to trošku blbý?
Má práci, a může pracovat… Tak na co neplacené volno? To může rovnou dát výpověď…
- Citovat
- Upravit
@ynax ano vím že to musí schválit zaměstnavatel, špatně jsem to napsala, s tím zdravotním pojištěním taky nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
a teď mě napadá - a to nevím vůbec - jestli když máš neplacené volno, jestli za sebe nemusíš sama odvádět zdravotní poj.
Pokud se bude celodenně starat o dítě do 7 let (tedy to dítko nebude chodit na víc jak 4 hodiny denně do školky), tak to stačí nahlásit na ZP a pak to platí stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit