Neplacené volno v práci

30.10.14 15:18

Neplacené volno v práci

Potřebuju poradit ohledně sociálních dávek kdybych si v práci vzala delší neplacené volno, třeba na rok. Mám nárok na nějaké peníze nebo bych byla úplně bez peněz? Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
30.10.14 15:21

Mě to přijde dost absurdní 8o 8o 8o
A podle mě by jsi neměla dostat ani halíř. Pracuješ, tak je tvůj problém, že chceš neplacené volno :-)

• Citovat
  • Upravit
30.10.14 15:27

@Krasavicaa děkuju za komentář, ale tahle odpověď mi moc nepomohla, starala bych se doma o dítě, jen tak bych doma nezůstala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
30.10.14 15:30

A na co bys mela mit narok???Neplacene volno je proste neplacene!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
30.10.14 15:33

Je to asi myšleno jako nárok na nějaké sociální dávky, ne na mzdu od zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 15:34

@quickyq tak myslela jsem, že když nebudu mít příjem, mám nárok třeba na příspěvek na bydlení nebo na něco, kdybych to věděla tak se neptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 15:35

@ivunak přesně tak jsem to myslela, jenom zjišťuju možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.10.14 15:36

Tak narok mit budes, ne? Socialni davky se vypocitavaji podle platu a tobe zadny nepobezi

• Citovat
  • Upravit
mag
12862

@esterka.z.brna no tak nárok za splnění podmínek bys mohla mít u dávek, které nejsou podminěné registrací u up, tedy přídavky na dítě a příspěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Tak a) ty si neplacené volno vzít nemůžeš, musí ti ho schválit zaměstnavatel. Pokud ti ho neschválí, tak můžeš leda tak dát výpověď
b)nárok na soc. dávky - pokud tím myslíš, že by ses třeba přihlásila na ÚP, tak ne, to nemůžeš, budeš stále zaměstnaná

a teď mě napadá - a to nevím vůbec - jestli když máš neplacené volno, jestli za sebe nemusíš sama odvádět zdravotní poj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 15:38

@mag no to jsem chtěla vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
30.10.14 15:38

Podle mě máte v kolektivní smlouvě kolik neplaceného volna si můžete vzít a myslím, že žádný zaměstnavatel nikomu nedá rok neplaceného volna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
30.10.14 15:39
@mag píše:
@esterka.z.brna no tak nárok za splnění podmínek bys mohla mít u dávek, které nejsou podminěné registrací u up, tedy přídavky na dítě a příspěvek na bydlení.

A není to trošku blbý? ;) Má práci, a může pracovat… Tak na co neplacené volno? To může rovnou dát výpověď…

• Citovat
  • Upravit
30.10.14 15:40

@ynax ano vím že to musí schválit zaměstnavatel, špatně jsem to napsala, s tím zdravotním pojištěním taky nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
30.10.14 15:40
@ynax píše:
a teď mě napadá - a to nevím vůbec - jestli když máš neplacené volno, jestli za sebe nemusíš sama odvádět zdravotní poj.

Pokud se bude celodenně starat o dítě do 7 let (tedy to dítko nebude chodit na víc jak 4 hodiny denně do školky), tak to stačí nahlásit na ZP a pak to platí stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat