Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, ![]()
jsem těhotná cca v 8tt, těhotenství je neplánované a s přítelem uvažujeme bud' si to mimi nechat a nebo interrupce.Ale mám strach kdybych šla po 2 tak že bych pak nemohla mít děti.
Před 2 lety jsem byla na miniinterrupci. Vím že někdo za dítě by dal cokoli.
Přibližně kolik stojí potrat a do kolikátého týdne to lze?..
V 8tt už to bude klasický potrat, cena je podle nemocnice, většinou okolo tří tisíc.
Do 12. týdne, cenu fakt nevím, nikdy bych na to nešla, ale je to tvoje věc. Každopádně do toho nejdi, pokud si nebudeš 100% jistá, že to chceš a že toho nebudeš v budoucnu litovat. Jo hold to si musíš rozmyslet, 2× na potrat, to nemusí, ale taky může mít následky. Někomu k tomu stačí i jeden.
Zavolej si na gyndu, tam ti to řeknou, nebo tam rovnou jdi.
Tady se neptej, ideálně dotaz rovnou smaž, vybrala sis na tento dotaz špatné stránky.
Hele nechci byt kousava, ale jinde pises, jak se s manželem snazite dlouho o dítě a teď pises o potratu?
Legalne do 12.tydne,pozdeji jen ze zdr.a jinych stanovenych duvodu..
Soudit te nebudu,je to tva vec,ale dite je dar..
Jak pise aranka vyse,nasledky to mit nemusi,ale i muze.
Nevim,kolik ti je,jaky je vztah s pritelem,jake mas zazemi,ale rozmyslela bych si to.
Me velmi blizka osoba nemohla otehotnet,pak musela jit na porod/potrat kvuli vaznym vyvojovym vadam a ted zase nemuze otehotnet..
@pikola píše:
Hele nechci byt kousava, ale jinde pises, jak se s manželem snazite dlouho o dítě a teď pises o potratu?
Taky nevím, co si o tom myslet ![]()
@pikola píše:
No, tak možná proto, že dítě čeká s přítelem a ne s manželem ![]()
Ne, to mě jen tak napadlo, že párkrát psala, že se s manželem snaží a teď píše, že s přítelem čeká. Jako, je to dost zmatený no. Asi bych jí poradila jít se léčit s hlavou ![]()
Taky nechapu,vzdyt v ostatnich diskuzich pises,jaka byla kontrola atd… Myslim,ze jedno mimi se da zvladnout vzdycky…
rozhodne bych dobrovolne na potrat nesla, ale je to tvoje rozhodnuti, to ze nemusis mit deti je jeden z nasledku, ale to si pak vyres se svym svedomim, stoji kolem 3 az 5ti tisic, koukala jsem na to u sve doktorky, ale to je Praha…
@Liduše píše:
No, tak možná proto, že dítě čeká s přítelem a ne s manželem
Ne, to mě jen tak napadlo, že párkrát psala, že se s manželem snaží a teď píše, že s přítelem čeká. Jako, je to dost zmatený no. Asi bych jí poradila jít se léčit s hlavou
Heji Já to dítě chci, ale můj přítel na druhou stranu chce a neví jak to budeme zvládat a furt mě nutí na potrat pro mě to taky není lehké po 2 jít na potrat
![]()
@lesley1 píše:
Heji Já to dítě chci, ale můj přítel na druhou stranu chce a neví jak to budeme zvládat a furt mě nutí na potrat pro mě to taky není lehké po 2 jít na potrat![]()
Tak tam nechoď, jsi snad svéprávná, ne? ![]()