Neplazí se..........

390
20.10.08 16:53

Neplazí se..........

Zdravím všechny,
mám syna 8m a ještě se nesnaží plazit, ale za to se snaží houpat na kolenou na čtyřech, ale neleze. Zajímalo by mě jestli se ještě naučí plazit a nebo rovnou začne chodit po čtyřech. Měli jste to někdo podobé jako my a jak se to vyvíjelo dál? V kolika měsících se začlo plazit vaše dítě?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
20.10.08 17:16

Vlastičko..

je to naprosto normální…holky se taky neplazily rovnou lezly, kluk se zase plazil a pak lezl…a pokud je na kolínkách a péruje je to velký šikulka a za chvilku půjde dopředu! uvidíš všude ho bude plno. Plazit se nemusí.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.08 18:07

Simtě, máte času… Klíííd :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.10.08 19:19

Některé děti se jen plazí, po čtyřech ani nelezou, některé naopak. Štěpán meresjevil od sedmi měsíců, až v desátém začal lézt, v deseti obcházel nábytek.
Mikuláš momentálně péruje, tak zatím netuším vývoj, ale tipuju, že se ještě i poplazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
20.10.08 20:33

Naopak plazení do vývoje nepatří:-) Pár dní se můžou jakoby přitahovat loktama po bříšku - jako vojáci pod překážkama:-) a nechat volně nohy. A pak šup na 4. Plazení je nedokonalé lezení.

A teď ať mě zas někdo sežere :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
20.10.08 21:14

Buď naprosto v klidu, pokud nevykazuje nějakou dysbalanci (stáčení těla k jedné straně, upřednostňování jen třeba jedné ruky, otočení hlavy), neřešila bych to. Starší běhal v necelých 10 m, mladší v 10 m ještě ani neseděl. Chodit začal někdy v 15 m :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.10.08 11:16

Aladino ,kdes vyčetla,že plazení do vývoje nepatří? ( teď to opravdu nemyslím nijak zle) Přijde mi to totiž dost zajímavý, neboť: naše malá začala přesně tim přitahovánim a já zas měla „trauma“,že se pořádně neplazí,že nezapojuje nohy. Pak pérovala na kolínkách a zkoušela se rozlézt, jenže máme všude plovoučku,takže jí to dooost klouzalo,tak se začala posunovat klasickým palzením.
Když je na koberci (u našich…) ,tak normálně leze po kolenou (je to rychlejší než drhnout břicho o koberec), ale doma si na ty kolena prostě neklekne. Resp. klekne, ale jak jí to ujede, tak se zas plazí.
Teď jí naši budou mít 3 dny, tak doufám, že si na to lezení víc zvykne a poleze i doma.

Tak právě jak píšeš, že plazení je nedokonalé lezení,tak u nás to asi tak nějak bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.10.08 11:32

Učila jsem se to ve škole a na kurzu Vojtovy metody:-)
Jo dnešní děti mají s kluzkýma podlahama nevýhodu. Rodiče se hrozí a pak dítě položí na koberec a už se leze:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
21.10.08 11:48

ahoj, krisik se neplazil vubec, asi 2 tydny se houpal na kolenach a v prubehu devateho mesice vyrazil lezenim vpred (a od te doby se jen nebezpecne zrychluje :twisted: myslim, ze ani nebude chodit :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.08 13:21

Naše Kláruš úderem 10. měsíce začala lozit, neplazila se jen ležela na břichu, pak začala pérovat na kolenách, to se jí drželo asi od 9. měsíce do 10. a pak začla lozit jak drak. Teď měla rok, chodí okolo nabytku a mě nastal šrumec. Nepodepsaná zimovka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová