Zelená stolička a Nutrilon Comfort?

363
19.10.08 03:49

zelená stolička a Nutrilon Comfort ??

Ahojky..chci se poradit, předevčírem jsme zavedli Nutrilon Comfort (kvůli prdíkům- kolice), a dnes večer (přes den nekakala, ale jindy kaká 2×-3×, je ještě částečně kojená) vykakala horu zelený smradlavější stolice…mám se znepokojovat??..mám v pondělí volat (jít) k Dr.? … …nebo to může být tím novým Nutrilonem? (že se jí třeba čistí střeva??)…

díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
19.10.08 08:31

Ahoj
urcite je zmena UM ve stolicce znat.Nase mala kdyz prechazela z normalniho Nutrilonu na HA tak 2dny nekadila a pak to byl taky brcal a ja malem odpadla nad tim smradem a pak uz pohodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.10.08 09:02

Nutrilon Comfort je částečný hydrolyzát mléčné bílkoviny, je tedy HA a u mlék řady HA bývá zelenější stolice.
Nejspíš se o nic nejedná, hlídej hlavně, jestli se neojeví krev ve stolici.

• Citovat
  • Upravit
347
19.10.08 09:16

AHoj, kvuli prdikum a zacpe jsme do 4. mesice taky bylina N. Comfort a Vita kakal predevsim zelene. Je to pry diky zelezu, ktereho je v Comfortu vice nez v nekterych jinych UM… Ja byla stastna, ze kaka aspon neco:-))) No ted je nam mesicu skoro 10 a kajdime 2× - 3× denne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
19.10.08 12:54

Ahoj, taky jsme byli na nutrilonu comfort. Zelená stolička je normální, mám pocit, že to je někde na té plechovce i napsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.10.08 17:27

„Stolička kojených dětí má světlou barvu a vláčnou konzistenci. Při přechodu z jiné značky kojeneckého mléka na Nutrilon 1 Comfort si můžete všimnout, že stolička Vašeho dítěte je měkčí, světlejší a má zelený odstín, což je optimální stav.“

Starší plechovky to na sobě napsané mají, ale po změně obalu už to tam napsané není nebo to nevidím 8O Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.10.08 20:17

děkuju moc..ulevilo se mi..a měla dnes 2× 5minutový záchvat pláče-křiku..může jí bolet bříško- po zavedení Nutrilonu Comfort????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.10.08 22:55

:-) může, ale pokud pláče 2 x denně 5 minut, tak to je skoro směšné se na to ptát.

Netušíš, co zažijí jiní.

Jinak si opravdu nemyslím, že zelená stolička je z železa, to by byla černá, je to opravdu z toho, že to mléko je HA.

• Citovat
  • Upravit
363
20.10.08 01:04

ona nepláče 2×5minut denně..to snad ani není reálný..ale pláče o něco víc a měla dva asi 5minutový záchvaty zuřivýho pláče, který mě vyděsil..ale zase si říkám, že když se nakonec povedlo ji utišit, tak to bylo jen bříško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.10.08 02:14

Mám ještě jednu prosbu o radu…jak už jsem psala malou trápí kolika..ale spíš se to zlepšuje, až na teď co jsme zavedli ten Nutrilon Comfort…Ale jde mi o něco jiného.. nevím kolik jí mám dávat UM..je ještě kojená, ale už jenom tak symbolicky( abych jí zklidnila, předala protilátky, apod.) 2-4×…ale nepočítala bych to k výživě…
ve zkratce, narodila se v 37tt indukcí, měla 2630g.. byla nejdřív jen kojená, mlíko jsem jí odsávala, ale stejně to nestačilo a nepřibírala (dokonce spadla na 2310g), takže jsme okamžitě začali dokrmovat Nutrilonem (později jsme zkoušeli i jiné značky)..a začala krásně přibírat..dokonce přibrala necelé kilo za 14dnů(chtěla to asi dohnat;o))…tak DR. říkala, že je to moc, ať dávku nezvyšujem… asi díky tomu se to ustálilo (kilo za 3týdny)…ale máma mi tvrdí, že už bychom měli zvýšit dávku..což určitě zkusím- už by měla mít pomalu víc (momentálně 120ml+4 dávky=133ml, 2měsíce), podle obalu UM 150ml+5dávek.. jenže moje máma neustále mluví o tom, že jí mám dělat mlíko hustší!!!, že jí to nestačí…ale já myslím, že je to blbost, že se má jen zvyšovat objem, ne hustota..dokonce na přebalu píšou, že vychýlení od dávkování může miminku ublížit…ale to jí jde těžko vysvětlit…chci si být jistá, a potřebuju znát i Váš názor…(překopíruju Vám i část mailu od mojí mámy, abyste věděli, co tím myslí ;o)…(podotýkám, že nedáváme mlíko dřív než po 3hod.!!.maximálně-ale jen občas- jí dám k prsu(na chvilku)- mezi jídlem, abych jí uklidnila při kolice)…

„..já si myslím že už by měla dostávat silnější mlíko protože tohle jí už nemůže stačit když brečí po 2 hodinách tak má hlad a ta dávka je pro ní slabá. Potom dostane mlíko dřív, tamto ještě nemá pořádně strávené udělá jí to ty bolesti bříška. chce to vyzkoušet přece nemůže mít jednu dávku až do 1/2 roku , už by
měla spinkat dýl a ona pláče bolestí z prdíků to není dobrý. tak zatím pa máma “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
20.10.08 10:03

Ahoj určitě mlíčko nezahušťovat … to by si jí taky mohla ucpat 8O
Dávku bych zvyšovala jen v případě pokud ti pláče po jídle, že má stále hlad. Pokud nepláče a je spokojená, tak nezvyšuj dávkování. Ty tabulky na obalech jsou pouze orientační. A to že moc nepříbírá nevadí … počkala bych na kontrolu u doktorky, nebo tam zavolala a poradila bych se s ní. Pokud nejsi spokojená s doktorkou, nebo tě odbyde, tak ji změň … :roll:
Jak si psala, že trpíte na ty koliky po Nutrilonu, tak zkus jinou značku UM. Všechny jsou na podobné úrovni. Sunar je například podle testů stejně kvalitní jako Nutrilon. Můj klučina taky trpěl na koliky … ale ve chvíly co se začal víc hýbat, je to OK. Zkus jí často hýbat nožičkama … aby se jí rozhýbala střívka.

Možná zkus dát jednu dávku vyšší a uvidíš, jak bude dlouho spát … pokud ti jí teda spapá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
20.10.08 12:21

Musíš dodržet dávkování suš. mléka do vody ! To má napsané i výrobce, je to kvůli složení mléka - tedy toho co všechno obsahuje za minerály a vitamíny apod. Pokud bys toho dávala více, zatěžovalo by to víc organismus. Takže tentokrát mamku neposlouchej a řiď se návodem výrobce.
Na druhou stranu buď ráda, že ti malá tak hezky papá, já se Julkou od narození zlobila. Byla bohužel téměř nekojená (2 měsíce jsem jí dávala aspoň tu trochu kterou se mi ještě podařilo odsávat) a ona celkově pila málo. Stačilo jí méně, než chtěla Dr. takže jsem jí musela dávat častěji, než sama chtěla a hlídat to. Co já bych za to dala, že mimčo baští a s chutí :wink:
Koliky jsme si taky užili, vždy odpoledne (naštěstí jen první 2,5 měsíce) a ne každý den. Malá měla Nutrilon HA a měla to i po jiných mlécích, které jsme vyzkoušeli. Zácpou trpěla po Nutrilonu 2 HA, tak jsme pak přešli na Bebu HA a bylo to lepší.
Ale brácha plně kojený kolikami prořval první 4 měsíce a jak říkala máma, byl to horor. Odpoledne a v noci, někdy až zůstával modrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.10.08 13:04

V žádném případě bych mlíko nezahušťovala,ale dělala přesně podle návodu.Vwe dvou měsících ji dávka 120ml klidně může stačit,ale pokud si myslíš,že nestačí,tak ji zkus dát víc a uvidíš jestli ti to vypije.Jsem zastáncem toho nedávat dřív než po 2,5-3hodinách,každý dítko je jiný a řekne si kolik toho chce vypapat a jak často,takže bych radila neomezovat,neřídit se tabulkama na obalu Um,ale rozhodně bych se řídila návodem.Náš David někdy vypije 120ml někdy 150ml na noc 180ml,nenutím ho nechám ho ať si vezme kolik chce UM a spí mi celou noc.Na to bolení může pomoct změna Um,ale taky nemusí,mě pomohlo,když jsem mu začla rozdělávat UM do fenyklovýho čaje a ještě mu ho mezi krmením dávala pít,bylo po bolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.10.08 13:49

Díky všem…a za tip s rozděláváním UM ve fenykl. čaji..už mě to napadlo, ale ještě jsem to nezkoušela tak vyzkouším..hlavně proto, že malá samotný čaj (ani lehce oslazený) nechce…ale tohle by měllo vyjít… ..oni vůbec ty rady babiček a dalších, jsou kolikrát pěkně na prd..např. jsem jí pod tlakem těhle rad začla víc oblékat, a pak mě dr. sprdla, že má v tomhle počasí (cca 15stupňů, ale foukalo) bavl.čepku a ještě kapucu, že co jí pak budem v zimě dávat..a je to nejspíš fakt, takže jí od tý doby oblékáme míň..čepku jen jednu..na ven body, teplákovou soupravu, ponožky,zavinku (deku do kočáru, kdyby byla zima větší), a je tam chráněná před větrem, takže myslím, že to bohatě stačí..ona je vždy teplounká..;o)

..ale někdy je to náročný, brát ty rady s rezervou;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.10.08 13:58

Janah, ještě mě napadlo, Davídkovi jsem do Nutrilonu dávala Kmíňáček (instantní čaj,ale poslední dobou jsem ho nějak neviděla…) místo fenyklového (ten nám nějak nesedl), popř. jsem dělala odvar z kupovaného kmínu a přidávala do mléka… M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová