Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Janah my jsme zacinali sunarem, davali nam ho jeste v porodnici, doma jsem ho zmenila, protoze maleho, jak moc dobre vis, strasne bolelo brisko a nemohl se vykadit, tak mi bylo doporuceno ten nutrilon comfort, 2 tydny to bylo fajn, kazdy den jsme kadili, pak se to najednou otocilo a meli jsme tyden zacpu, bylo to silene, maly porad tlacit, byl cerveny, fialovy az do modra a pak z neho vypadl bobek jako sutr. Tak jsme zkusili ten Hipp ale HA, ale co se delo, to taky vis, tak jsem rekla dost a vratila se zase k nutrilonu, dva dny vsechno v pohode, pak uz to slo zase do tuha a dneska uz to neslo vubec, takze maly se poradne krouti. Holky si hodne chvali HeroBaby Lactu, tak uvidim a vyzkousim. Na Bebu jsem hodne cetla taky o zacpe, ale to je asi fakt individualni.
Ahoj Janah, psala jsi ,že malou trápí koliky.Určitě má na to vliv i střídání mlíček, malá nemá čas si zvyknout na jedno a už má jiné. My jsme vyzkoušeli Nutrilon, Bebu - nevyhovovali a teď jsme už dlouho na Hero Baby Lactum a to se opravdu osvědčilo, ale chce to vydržet. Koliky nám vymizely po 3. měsíci a před tím asi nejvíc pomáhalo cvičení s nožičkama a masírování bříška.
já vím, že to není dobré..teď už;o)… ale od porodu byla dlouho zvyklá jen na nutrilon..a koliku stejně měla…ale určitě už v tomhle směru budeme opatrnější;o)
Jiránku..tak to jsem zvědavá..jestli to HERO budete zkoušet, tak dejte vědět;o)..já už to sice měnit nebudu, ale jsem zvědavá, jestli Vám to může vůbec pomoct…tak to taky zkus vydržet co nejdýl, jak tu holky radí, ať nemá jiřík rychlý změny;o)… přeju ať je to lepší;o) …nám už se to začalo zlepšovat..ale víc než všem těm preparátům (probiotiků, babycalmu, sabu, masážím fenyklovým olejem, a flatulinem- to ale docela pomáhá), rektální rourka (k prdíku taky někdy pomůže, někdy i ke kakání..ale k tomu pomůže i cvičení, nebo masáž prdelky a řitky;o))..atd.atd… to připisuju vývoji, že už z toho začala pomalu vyrůstat..no a dáme Nutrilon Comfort (který jsme měli už dýl objednaný než to přišlo, ale právě jsme ještě čekali, a chtěli jí nechat chvíli ještě na předchozí um)..tak se to jakoby všechno vrátilo zpět, zhoršilo..a fakt o dost..možná by to chtělo čas(ale to nikdo neví jistě)..ale já se nemůžu koukat, jak jí to trápí, a má zuřivý záchvaty pláče..to raději přejdu na jinou UM;o)…
janah09 at si kazdy rika co chce, ale ja mam stejny nazor, kdyz vidim, ze se bobek trapi a ocividne mu to nesedi, tak to proste po tydnu vymenim, neverim, ze se to muze zmenit. Psala jsem pani primo na lince Nutrilonu a ta mi psala, ze k zlepseni ma dojit 2-4 den, co se tyka stolicky a co se tyka koliky, tak po 3 tydnech, tu uz bych ja tak neresila, protoze nam hodne pomohla ta probiotika v prasku, jde mi spise o tu zacpu, ze ktere je logicky boleni briska.
HOlky, jeste k tomu kakani a zacpe… my jsme dokonce chodili cca od 2-4 mesicu i na chirurgii, paradne jsme si uzili. Nakonec mudra zhodnotila, ze to byla zrejme nevyzrala perialistika strev (snad to pisu dobre ![]()
No ale co bych poradilo, to bylo fakt spolehlive - mlecny klystyr : koupit plnotucne mlicko, dvacitku strikacku, rektalni rourku a pomalicku vstriknout mlicko do ritky. My jsme to tak delali nejdrive 3× denne, pak 2×, pak 1× az se maly zacinal vyprazdnovat uplne sam.
Ted jsme na SUnaru a kajdime fakt nekolikrat denne, dokonce uz chodime na nocnajs
![]()
Preji vsem mimiskum co nejvice bezbolestnych bobku!!!!
Jo k těm prdíkům mě jen napadlo,že manželovo teta před pěti měsíci nechala syna očkovat,nevím jestli se to dá tak nazvat,prostě mu píchli nějakou vakcínu proti prdům a pomohlo jim to,ale nevím jak se to jmenuje,musela bych ji zavolat.