Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, můj manžel šel na spermiogram, který dopadl špatně, ani jedna spermie prostě nic. Jmenuje se to azoospermie. Urolog řekl, že buď je to někde zaseklé, a nebo se mu vůbec netvoří. Jsme z toho hotový, manžel si teď připadá, že je k ničemu.
![]()
Teď jsem ho objednala do sanatoria Prenatalu. Tam ho čeká nějaké vyšetření a pokud to dopadne dobře, tak ho čeká zákrok MESA nebo TESA, který se samožřejmě platí!!
![]()
Moc se bojíme výsledku, tak Vás všechny prosím, pokud nemáte stejný problém nebo nevíte kdo tento problém měl, napište!!!!!
Zajímalo by mě, kolik to stojí atd. Poraďte!! Jinak všem děkuju a držím palečky… Všechny to potřebujeme. Jitka
![]()
Ahoj Jituš,
my spermiogram máme horší, ale něco se tam najde. Jen jsem ti chtěla napsat o těch cenách, každý CAR má svůj ceník. V Unice stojí oba zákroky stejně - 12tis. Bude to asi podobné s ostatními centry.
Chápu, že je z toho tvůj muž špatný, myslím ale, že na nějaké závěry je ještě určitě brzo, počkejte po vyšetření, pak budete řešit, co dál.
Držím palce a určitě dej vědět (pokud budeš mít chuť a náladu), jak pokračujete.
Ahoj, na ČT 2 dávali dokument o neplodnosti a tam pánovi který nemněl spermie je odebírali chirurgicky přímo z varlete že tam se kolikrát najdou i když ve spermatu nejsou, tak to určitě dobře dopadne a nějaká ta spermijka se tam oběví
, a celý zákrok traval asi 10minut. Sice jsem ti nepradila ohledně ceny atd. ale zkus kouknout do diskusí o neoplodnosti tam by ti holky mohli poradit. Ať Vám to všechno dobře dopadne držím palečky. Jana
Jo a ten seriál o neplodnosti pokračuje, vždy ve čtvrtek na ČT2 před pátou, jmenuje se to Umělé oplodnění a je to tam moc hezky vysvětlené.
Ahojky, byla jsem včera s manželem v Pronatalu v Praze, čeká ho prý vyšetření : genetika ???? Nevíte, co to přesně je??? Moc dík za odpověď
a zdravím Vendulu29 Jitka
Ahoj Jituš,
taky tě zdravím, jak to zvládáte? S tou genetikou ti neporadím, ale mám pocit, že jsem o tom už někde něco četla. Možná na rodině? Teď fakt nevím, ale pokud na něco přijdu, určitě písnu. Papa
Nó tak ještě jednou já - prý je to jen pohovor a odběr krve. Ten pohovor asi o nemocech v rodině, víš co myslím. Dej pak vědět, pa
Všechny vás holčinky zdravím,
my jsme s manželem na genetice byli. Poslali nás tam z CAR, ještě před tím, než jsme podstoupii IVF.
Nejdřív se doktor probírá vaší rodinou, zajímá ho kolik máte sourozenců, kolik jich mají vaši rodiče, jestli to jsou ženského nebo mužského pohlaví, samozřejmě ho zajímá jestli jsou všichni zdraví, dělá si takovou větev, no a pak nakonec vám odeberou krev.
Nám naštěstí všechny chromozomy souhlasili, všechno dopadlo dobře.
Mějte je moc hezky.
Vendulko moc tě zdravím!!! ![]()
Ahoj dievcata. vedela by mi niektora z vas odpovedat na otasku aky je postup umeleho oplodnenia po sterilizacii. zatial sme to nikde nenasli. s priatelom sme rozhodnuty mat spolocne dietatko. chceme sa obiednat v plzni len by sme naozaj chceli vediet postup a priebeh umeleho oplodnenia po sterilke. dakujeme ![]()
Ahoj holky, asi půl roku se s přítelem snažíme o mimčo ale pořád nic. Přibližně rok už neberu antikoncepci S přítelem sexuálně fungujeme ale pořád nic. Vždy jsem měla měsíčky pravidelně ale poslední dobou se mi nějak rozhazely a mám každý měsíc zpoždění max týden. Těhotenský test jsem si dělala několikrát i u ginekologa jsem byla a pořád negativní. Bojím se že se mnou není něco v pořádku… věděli by jste nějak poradit?? Moc děkuji za odpověďi. ![]()
Ahoj, půl roku je v pohodě. Můžeš začít pít kontryhel, srovnává cyklus a obnovuje sliznici, aby se oplodněné vajíčko mělo kam zavrtat. Potom můžeš sledovat čípek - při ovulaci se otvírá. Nebo sledovat konzistenci hlenu. Hlavně se moc nesoustředit na výrobu miminka. Držím palce, aby ses brzy dočkala.
Ahoj děvčata! Nevím, zda píšu do správné diskuse, ale třeba mi poradíte. Byla jsem druhý den po ovulaci (dělala jsem si ovu test- byl pozitivní) na UTZ, lékařka mi řekla, že nevidí žádné folikuly, výška děložní sliznice je ale prý „pěkná“. V záplavě jiných dotazů jsem se zapomněla zeptat na upřesnění jaké folikuly nevidí, proto se chci zeptat Vás. Jsou po ovulaci na UTZ vidět folikuly a kolik dní, popř. hodin? Pokud se mi žádný folikul nevytvořil, jak je možné, že jsem měla ovulaci?
Holky ahoj, je tu některá, která se snaží o miminko a zjistili jste, že má přítel pomalé spermie? Co pro to děláte prosím a jestli se třeba už některé povedlo otěhotnět. Děkuju