Neplodnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.6.18 20:49
@Eva999 píše:
Holky ahoj, je tu některá, která se snaží o miminko a zjistili jste, že má přítel pomalé spermie? Co pro to děláte prosím a jestli se třeba už některé povedlo otěhotnět. Děkuju

Ano, ja jsem taková, co mám muž špatnou pohyblivost spermií a také trochu menší počet (pod hranicí 15 mil). Otěhotněla jsem po druhém IVF. Zkusili jsme sice asi 5× IUI (inseminace), ale to nepomohlo. Teď jsem na konci druhého trimestru.
Záleží, kolik ti je, ale není na co čekat, mužete zkusit IUI (v mnoha centrech je to zdarma=vystačí si s pojišťovnou), ale jinak doporučuju brzy IVF. Pokud už jsi i více nad 30 tak ti klesá počet vajíček, které při jednom IVF cyklu získají. Málo zralých vajíček+horší spermie (nemusí být jen málo pohyblivé, ale i jinak poškozené) = malá šance, že se nějaké dobré vajíčko potká s dobou spermií a bude z toho zdravé embryo… Můžeš otěhotnět na poprvé, ale taky si pár let počkat, takže to nemá cenu odkládat. Chlap své parametry zřejmě moc nezlepší…
Pokud muži někdo testoval spermiogram, tak by k tomu výsledku měl něco říct. Předpokládám, že poradili IVF. Ono moc jiných šancí prostě není (kromě velkého štěstí, že se povede samo)
Mrkni na aktivní diskuze o IVF. I třeba ty loňské jsou aktivní a jsou tam zkušené „rádkyně“.

• Citovat
  • Upravit
229
27.6.18 20:59

No poradili mu chladit „tam dole“ pro rychlejší spermie, pracuje ve velikém horku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.18 21:43

@Eva999 Najdi si na netu. Urcite vitamin E a selen, myslim zinek, ale uz si to nepamatuju.Ale do ivf bych se nehrnula. Tolik hormonu atd az pokud by se fakt dlouho nedarilo.

• Citovat
  • Upravit
229
27.6.18 21:45

Děkuju moc. Vitamin E bere a ještě jsem koupila nějaké vitaminy na plodnost muze, tak uvidíme, jestli to zabere. Právě na IVF nebo IUI se mi nechce zatím, bojím se doktorů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.6.18 19:59
@Eva999 píše:
No poradili mu chladit „tam dole“ pro rychlejší spermie, pracuje ve velikém horku

Tak pokud tomu lékaři dávají šanci na zlepšení, tak jen dobře! Ale obnova spermií trvá 3 měsíce. Měl by teda pak mít pravidelnou kontrolu.
Já jsem také jinak po IVF (zhoršený spermiogram). Je mi už 34-. 3/4 roku bral muž vitamíny a chodili jsme na inseminace (během nich se vždy dělal spermiogram), ale žádně zlepšení se nekonano a neotěhotněla jsem. To uz jsme se snažili přes dva roky a psychicky nás to ničilo. Tak jsme se dohodli na IVF. Není to nic hrozného. Lidi z toho mají hrůzu, ale když to jinak nejde, začneš se na to těšit, protože je to nová šance. A mnohem vyšší, než cokoli jiného.
Ale přeji ti moc, abyste to zvládli bez toho.
Držím palce se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.6.18 20:02

@beata84 jsi moc hodná, děkuju :hug: budu doufat, že se zadaři. Koupila jsem i conceive gel, prý pomáhá při pomalých spermiich. A jaký problém má přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.6.18 22:29

@Eva999 Má prostě menší počet (okolo 10 mil/ml), špatnou morfologii i pohyblivost. Důvod se neví. Byl u urologa, na genetice (jestli není nositelem cystické fibrózy, takoví muži prý můžou mít horší spermiogram. Léčit se to nedá, ale kdybych byla nosička i já, tak by se na to při IVF muselo dát pozor). Ale vše je v pořádku. Dali nám hodně malou šanci bez IVF, tak jsme do toho šli. Ono když se pro to IVF rozhodneš, tak jsou ještě další vyšetření, přípravy, pak do toho vleze cosi dalšího a najednou se to hrozně táhne, už jsem se tak těšila a pořád nic… Strašné záleží, kolik má žena ještě vajíček a jak jsou kvalitní, když jich mají holky po stimulaci třeba 15, tak mají pak třeba 4-5 dobrých embryí za cyklus. Tam je pak větší šance (a cenově ten cyklus většinou stojí +-stejně nezávisle na počtu vajíček..).
Ale jestli je to u vás jen tím teplem, tak to snad nějak vyřešíte. Přeji vám, ať je čekání co nejkratsí! Toho IUI se neboj určite, to skoro nebolí a je to s mnohem větší šancí než doma. To byste zkusit mohli. Máš na pojišťovnu asi 6 ročně a pokaždé zkontrolují ten spermiogram. Akorát musíš často do centra na sledování ovulace - tu máš v pořádku, zkontrolovali i tebe? Abyste neřešili chlapa a nezjistili, že i ty nejsi úplně OK. To je časté.

Příspěvek upraven 14.11.20 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
29.6.18 08:30

@Eva999 Na pomalé spermie často pomůžou vitamíny ;) tak snad pomůžou i vám, abyste nemuseli podstupovat ivfko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
30.6.18 09:28

@beata84 moc děkuju za typ :hug: já byla na gynde a zrovna v plodné dny a říkala, že mám zrovna ovulaci,takže v pohodě jsem. Tak uvidíme jak to dopadne no. U tebe mě moc mrzí, že to máš takhle složitý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
30.6.18 09:29

@Adulka24 no doufám :lol: koupila jsem mu Folandrol a ten conceive gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SSF
16
13.11.20 14:11

Gennet nebo Motol

Dobrý den. Prosím, pomozte vybrat centrum a lékaře, jakou zvolit: klinika reprodukce Genet doktor Alena Langerová nebo klinika reprodukce Motol doktor Ugrová. Prosím!!! Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.11.20 21:28

@SSF Záleží, jaké máte problémy, ale asi stejně nevím, kdy by vyhrál Gennet. Já bych z těch dvou šla do Motola, ale jsem u Apolináře.
EDIT: Prvním z důvodů je cena. Pokud nemám důvod věřit, že výrazně dražší centrum je lepší, proč jim dávat peníze (navíc ještě babišovi, že..)
Druhý důvod je lepši důvěra v nemocniční centrum. Přijdou mi upřímnější a nenabízí zbytečné věci, za příplatky, které stejně nepomůžou.
Konkrétní lékaře neznám.
Ale základní vyšetření můžete zkusit tam, kde vás objednají dřív a pak jít jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 21:09

Mame ten samy problem. Bylo nam doporučeno uzivat pripravek REPROMAN.
Rada bych ale dala na rady ostatních, jake doplnky uzivat.
Poradi nekdo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí