Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
14.9.20 18:56

@aquarian No právě zákaz dovozu potravin…i jiného zboží. Sankce proti Rusku jsou i teď, ale Rusko to tolik nebolí (není neúroda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
14.9.20 19:02
@Božislava píše:
No právě zákaz dovozu potravin…i jiného zboží. Sankce proti Rusku jsou i teď, ale Rusko to tolik nebolí (není neúroda).

Konkrétně co a kdy bylo nebo je zakázané dovážet do Ruska?

• Citovat
  • Upravit
7333
14.9.20 19:06
@sirikit píše:
@Alladina @Wani Zaslepenost.
Božce nejde o hledání objektivní pravdy, dělá přesně to, co vytýká oponentům: překrucuje, případně úplně přemalovává historické události tak, aby výsledný efekt podpořil její s chorobou hraničící dojmologii. :roll:
Hele, ono stačí si přečíst, obávám se, vážně míněnou ideu, kterak no-name looser, o kterém krom uživatelů eMimina v životě nikdo neslyšel, „argumentující“ pomatenými výkřiky zcela bez souvislosti s probíraným tématem, bez elementárních znalostí gramatiky rodného jazyka, „hodlá PROSADIT! minimální nepodmíněný příjem“, nebo cokoli.
Jo. Přesně takhle se věci prosazují. Od stolu štamgastů v hospodě Na Růžku, z cibulovýho pole a diskusního webu, to jsou přesně ta správná místa pro cukání kolem dějin. ;) :jazyk:
@sirikit píše:
@Alladina @Wani Zaslepenost.
Božce nejde o hledání objektivní pravdy, dělá přesně to, co vytýká oponentům: překrucuje, případně úplně přemalovává historické události tak, aby výsledný efekt podpořil její s chorobou hraničící dojmologii. :roll:
Hele, ono stačí si přečíst, obávám se, vážně míněnou ideu, kterak no-name looser, o kterém krom uživatelů eMimina v životě nikdo neslyšel, „argumentující“ pomatenými výkřiky zcela bez souvislosti s probíraným tématem, bez elementárních znalostí gramatiky rodného jazyka, „hodlá PROSADIT! minimální nepodmíněný příjem“, nebo cokoli.
Jo. Přesně takhle se věci prosazují. Od stolu štamgastů v hospodě Na Růžku, z cibulovýho pole a diskusního webu, to jsou přesně ta správná místa pro cukání kolem dějin. ;) :jazyk:

Dnes jsi ošklivá. Historická fakta jsou však taková: sucho a neúroda. Sankce proti SSSR. Samozřejmě, za všechno může sovětský režim, že? Ale hlad nebyl jen v SSSR. Už jsi slyšela o hladu v Irsku a v USA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.9.20 19:08
@aquarian píše:
Konkrétně co a kdy bylo nebo je zakázané dovážet do Ruska?

Viz výše. Konkrétně obílí například. V době sucha a neúrody velmi žádané zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.9.20 19:21

Oběti hladomoru bylo asi sedm milionů a netýkalo se pouze Ukrajinců, ale i Rusů, Bělorosů a jiných národností. Neexistuje žádný důkaz, že hladomor byl uměle vyvolaný…Počasí, které způsobilo sucho a neúrodu nešlo ovlivnit. Sankce a blokádu nešlo Západu rozmluvit, ať se politici ze SSSR snažili sebevíc. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.9.20 19:25

Je pravda, že sovětské úřady se snažili hladomor aspoň zmírnit, že kulakům ( vesničtí boháči ), kteří byli mimo oblast sucha a neúrody a hladu, zabavovali obilí, protože je chtěli distribuovat do postižených oblastí země. Kulaci je ovšem nechtěli vydávat a radši zakopali obilí do země, kde následně shnilo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.9.20 19:43

Je pravda, že dodnes mnoho lidí věří různým antisemitským pověrám, že například Židé používají krev křesťanských pannen do macesů. Dodnes si mnoho lidí myslí, že byl Leopold Hilsner vinnen a Tomáš Garrigue Masaryk byl agentem Židů či židovského původu nebo zednář. Proto mně ani nepřekvapuje, že mnoha lidem nevadí věřit různým pochybným rusofobním teoriím, které mají za úkol Rusy vykreslit v těch nejčernějších barvách. Ale tuto primitivní a nenávistnou ideologii je třeba odmítnout, tak jako jsme odmítli věřit pochybným antisemitským teorií, které měly za úkol rozdmýchavat nenávist proti židům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
14.9.20 20:04
@Božislava píše:
Je pravda, že sovětské úřady se snažili hladomor aspoň zmírnit, že kulakům ( vesničtí boháči ), kteří byli mimo oblast sucha a neúrody a hladu, zabavovali obilí, protože je chtěli distribuovat do postižených oblastí země. Kulaci je ovšem nechtěli vydávat a radši zakopali obilí do země, kde následně shnilo. :,(

Jaký kulaci, Boží? V té době už byly v zemi kolchozy.

Příspěvek upraven 14.09.20 v 20:07

• Citovat
  • Upravit
Parninas
14.9.20 20:05
@Božislava píše:
Je pravda, že dodnes mnoho lidí věří různým antisemitským pověrám, že například Židé používají krev křesťanských pannen do macesů. Dodnes si mnoho lidí myslí, že byl Leopold Hilsner vinnen a Tomáš Garrigue Masaryk byl agentem Židů či židovského původu nebo zednář. Proto mně ani nepřekvapuje, že mnoha lidem nevadí věřit různým pochybným rusofobním teoriím, které mají za úkol Rusy vykreslit v těch nejčernějších barvách. Ale tuto primitivní a nenávistnou ideologii je třeba odmítnout, tak jako jsme odmítli věřit pochybným antisemitským teorií, které měly za úkol rozdmýchavat nenávist proti židům.

Já to teda pozoruju už nějakou chvíli jen tak zpovzdálí, ale mě to nedá.

Všimla sis, že by kdokoliv popíral zločiny nacistů nebo např tebou předtím zmíněných Angličanů, Francouzů atd? Já tedy ne. Ale čeho jsem si všimla, je tvoje až fanatické popírání a zlehčování činů Rusů a komunistických režimů obecně. Jen proto, že v jednu danou chvíli existuje zlo na jedné straně, tak na té druhé druhé zlo není?

Já třeba obecně Rusy nemám ráda (ale to i spoustu jiných národů), ale to čistě historicky a kvůli mentalitě jejich společnosti. Oni za to asi nemůžou, protože mají fakt šílenou propagandu v médiích, ale to neznamená, že je musím chápat.
Na druhou stranu na youtube třeba sleduju jednoho klučinu právě z Ruska, co často mluví proti Putinovi a dává cizincům náhled do toho jak se tam doopravdy žije. Má Rusko jako takové rád, nehaní ho, ale odmítá souhlasně přikyvovat na ten bullshit, co se děje. :nevim: Tak mi to dává naději že se to, proč je nemá půlka světa ráda, změní k lepšímu.

Příspěvek upraven 14.09.20 v 20:06

• Citovat
  • Upravit
aquarian
14.9.20 20:05
@Alriga píše:
Jaký kulaci, Boží? V té době už byly v zemi Kolchozy.

Taky by @Božislava mohla říct, o kterém hladomoru (v kterém roce) a kde přesně zrovna mluví, ono tam toho bylo hodně.

• Citovat
  • Upravit
7333
14.9.20 20:15
@Parninas
@Parninas píše:
Já to teda pozoruju už nějakou chvíli jen tak zpovzdálí, ale mě to nedá.

Všimla sis, že by kdokoliv popíral zločiny nacistů nebo např tebou předtím zmíněných Angličanů, Francouzů atd? Já tedy ne. Ale čeho jsem si všimla, je tvoje až fanatické popírání a zlehčování činů Rusů a komunistických režimů obecně. Jen proto, že v jednu danou chvíli existuje zlo na jedné straně, tak na té druhé druhé zlo není?

Já třeba obecně Rusy nemám ráda (ale to i spoustu jiných národů), ale to čistě historicky a kvůli mentalitě jejich společnosti. Oni za to asi nemůžou, protože mají fakt šílenou propagandu v médiích, ale to neznamená, že je musím chápat.
Na druhou stranu na youtube třeba sleduju jednoho klučinu právě z Ruska, co často mluví proti Putinovi a dává cizincům náhled do toho jak se tam doopravdy žije. Má Rusko jako takové rád, nehaní ho, ale odmítá souhlasně přikyvovat na ten bullshit, co se děje. :nevim: Tak mi to dává naději že se to, proč je nemá půlka světa ráda, změní k lepšímu.

Příspěvek upraven 14.09.20 v 20:06

Pokuď někdo bude tvrdit, že obětí během odsunu Němců z ČSR bylo půl milionu, budu tvrdit, že je lhář, ale neznamená to popírání nebo zlehčování zločinů. Vím, že během odsunu došlo k excesům, ale nechápu proč by se to mělo nafukovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.9.20 20:15

Bozce vsechny takove diskuze admini zablokovali. Ja si myslim, ze by ji meli nechat, akorat uzivatele epipi by meli zvazit, jestli necim takovym chteji ztracet energii a cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
14.9.20 20:19

@Parninas Tak proč nemáš Rusko ráda? Stalinismus tam přece už dávno není, stejně jako v Německu není hitlerismus, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
14.9.20 20:21
@Božislava píše:
@ParninasPokuď někdo bude tvrdit, že obětí během odsunu Němců z ČSR bylo půl milionu, budu tvrdit, že je lhář, ale neznamená to popírání nebo zlehčování zločinů. Vím, že během odsunu došlo k excesům, ale nechápu proč by se to mělo nafukovat.

A proč tě to tak dráždí? Cítíš se pak líp? Nebo co je přesně cílem těchhle tvých nekonečných politických debat?

Jsou 3 témata o kterých se ve společnosti nebavím, pokud to není nutné. Víra, politika a peníze. A teda až na tu víru (což si nevybavuju teda, ale nedivila bych se kdyby to bylo další tvoje oblíbené téma) se chováš přesně jako člověk, kterého bych opravdu ve svém okolí mít nechtěla. Doufám, že alespoň v reálném životě se s lidmi bavíš o něčem jiném. 8o Chápu, že asi nemáš jednoduchý život, ale tohle tvé psychice opravdu nepomáhá jak vidno. Udělej si čaj a jdi si přečíst knihu nebo něco co ti dělá radost. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Parninas
14.9.20 20:23
@Božislava píše:
@Parninas Tak proč nemáš Rusko ráda? Stalinismus tam přece už dávno není, stejně jako v Německu není hitlerismus, ne?

Nelíbí se mi jejich mentalita. Víc o tom debatovat nechci, stejně bys mi tvrdila, že nemám pravdu. :nevim: Ale stejně tak nemám ráda amíky, němce atd. Prostě jsou na jiné vlně než jsem já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová