Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Božislava píše:
Ano, hladomor za Stalina byl. Stejně jako v Irsku či jiných zemích. Nebo před Stalinem za cara. Ale jako důsledek katastrofálního sucha a neúrody!!!
Nene, zakon peti klasku, dopln si vzdelani.
@Božislava píše:
Napíšu to polopatě. I za Masaryka malé děti tvořily frontu na polévku na náměstích protože měly hlad a dělnictvo pořádalo hladové pochody. Pak tam ČETNÍCI STŘÍLELI!!!
A můžeš lehce nechápavým vysvětlit, co tím vlastně chceš říct?
@Božislava píše:
Napíšu to polopatě. I za Masaryka malé děti tvořily frontu na polévku na náměstích protože měly hlad a dělnictvo pořádalo hladové pochody. Pak tam ČETNÍCI STŘÍLELI!!!
Tak tyhle pohádky jsme taky slyšeli. Ano, jistě že byli a jsou chudí a sociálně slabí. Už za Rakouska a posléze i v republice existoval jistý sociální systém, který se postupně zlepšoval a rozvíjel. I dnes stojí určitá sorta lidi fronty na polévku. Ale s tím střílením… Přečti si něco relevantního. A místo historie řeš třeba svůj život, když nejsi spokojená.
@aquarian píše:
A můžeš lehce nechápavým vysvětlit, co tím vlastně chceš říct?
hlad nebyl pouze v Rusku, ale i v Čechách
@Alriga píše:
Holky, teď jsem se tu tak nasmala u těch vašich komentů! Děkuju. Jdu si dát jako šláftruňk domaci levandulový likér z mojí buržoazní pidizahrady a budu ho pít ze skleničky po svých burzoaznich předcích, kteří si ji koupili za peníze vydřené ze svých asi celkem 10 zaměstnanců. Na vaše zdraví, hned bych vám nalila.
Já leju prosecco, Alla salute! ![]()
@Alriga píše:
Tak tyhle pohádky jsme taky slyšeli. Ano, jistě že byli a jsou chudí a sociálně slabí. Už za Rakouska a posléze i v republice existoval jistý sociální systém, který se postupně zlepšoval a rozvíjel. I dnes stojí určitá sorta lidi fronty na polévku. Ale s tím střílením… Přečti si něco relevantního. A místo historie řeš třeba svůj život, když nejsi spokojená.
Copak nechápete, že i v Rusku se sociální systém postupně zlepšoval a rozvíjel?
@Božislava píše:
A teda nemůžeš si těch brambor se zelím ještě přidat?
![]()
Ten oslí můstek byl tentokrát ještě nezáživnější, než obvykle. ![]()
@Božislava píše:
Na té Ukrajině byl ale cílený. Byl to politicky zločin na lidech.
@Božislava píše:
Ale narozdíl od Sovětského Svazu dokázaly západní země po válce vyřešit s pomocí USA nedostatky v ekonomice velice rychle. Ale už mě nebavíš, jdu spát, ráno vstávám do… fitka a na golf a ke kosmetičce.
@Božislava píše:
A tím chceš říct co?
Že právě teď trpíš hlady, nebo že jsi připravena dodržovat hrdou tradici hladovění, než aby sis zkusila najít lepší práci, nebo budeš vyvlastňovat boháče, aby si taky zahladověli, nebo co vlastně. ![]()
Nebo že jsme tedy za těch cca osmdesát let dospěli do společnosti, kde nikdo na ulici hlady neumírá, což bych u toho Ruska rozhodně netvrdil.
@Božislava píše:
Copak nechápete, že i v Rusku se sociální systém postupně zlepšoval a rozvíjel?
Bozi, tak uz to proflakni, at tu nemusime zevlit do rana (my, co nemame!!! doma zadny spiritus). Jak se jmenoval ten tvuj prvni? Sergej nebo Borja?
@sirikit píše:
A teda nemůžeš si těch brambor se zelím ještě přidat?![]()
Ten oslí můstek byl tentokrát ještě nezáživnější, než obvykle.
Hlad byl prostě tenkrát všude nejen v Rusku. Ano i v USA. Ale tam to nikoho moc netrápilo, protože ten hlad se týkal černošských obyvatel.
@Alriga píše:
Holky, teď jsem se tu tak nasmala u těch vašich komentů! Děkuju. Jdu si dát jako šláftruňk domaci levandulový likér z mojí buržoazní pidizahrady a budu ho pít ze skleničky po svých burzoaznich předcích, kteří si ji koupili za peníze vydřené ze svých asi celkem 10 zaměstnanců. Na vaše zdraví, hned bych vám nalila.
Hele, jak ho děláš?
Našla jsem tohle.
https://zahradkaruvrok.cz/…ulovy-liker/
Mám levandule na zahradě spoustu a zatím vždycky jsem se jenom kochala.
Příští rok využiji zdroje lépe. ![]()
Naval recept!
![]()
@Božislava píše:
Hlad byl prostě tenkrát všude nejen v Rusku. Ano i v USA. Ale tam to nikoho moc netrápilo, protože ten hlad se týkal černošských obyvatel.
Prosim te, precti si treba Hrozny hnevu od Steinbecka.
@Alriga píše:
Ale narozdíl od Sovětského Svazu dokázaly západní země po válce vyřešit s pomocí USA nedostatky v ekonomice velice rychle. Ale už mě nebavíš, jdu spát, ráno vstávám do… fitka a na golf a ke kosmetičce.
Jenže žádný jiný stát neutrpěl tolik válečných škod jako SSSR.