Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
13.9.20 20:53
@Alriga píše:
V havarijních situacích. Lzes a nikdy neodpovídáš konkrétně.

To mám vypisovat vesnice bez vody? Víš jak dlouhý by byl seznam? Např. Rakovnicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 20:59

Tak znovu: někdy dochází k havarijním situacím, ty se řeší společnými cisternami. Že by u nás byly vesnice bez vody v domech je lež. Jednotlivé domy mají svoje zdroje, na společný řad některé vesnice opravdu čekají. Ale lidé mají vodu v domech. Nelži.

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 20:59
@ontarova.stara píše:
Podivej, ja rozhodne nerozporuji, ze kazdy z nas ma rozdilne predpoklady a rodinne zazemi. Tudiz je utopii predpokladat, ze vsichni se budeme mit plus minus stejne dobre. Ale za to, jak zijeme v te cca polovine zivota, uz jsme odpovedni jen my samotni. Ne stat, rodice, spolecnost atd. Kdyz to vezmeme kolem a kolem, tak ty jsi ty zakladni podminky nakonec nemela tak strasne, zila jsi s mamou (a delily jste se o najem), nebyla jsi nucena zacinat v komercnich pronajmech jako vetsina z nas. Tudiz naklady na zivot nebyly vysoke, mohla sis po praci zvysovat kvalifikaci, ucit se jazyky. A opet, nemas deti, tudiz ta „cerna dira“ na penize se te take netyka. Mohla jsi kdykoliv vycestovat a to treba i na letni brigadu. Tak prosim nefnukej a nesvaluj odpovednost za ty „brambory a zeli“ na vsechny okolo. Za svuj zivot jsi odpovedna jen ty sama. Co bys delala mit deti na studiich a platit hypo/komercni pronajem?

Asi kácení stromů, sekání křoví a pěstitelství ti nevoní? Máš udělanou průkazku na práci s motorovou pilou? Mně už sice propadla, ale akáty jsem kosila jako nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 21:03
@Alriga píše:
Tak znovu: někdy dochází k havarijním situacím, ty se řeší společnými cisternami. Že by u nás byly vesnice bez vody v domech je lež. Jednotlivé domy mají svoje zdroje, na společný řad některé vesnice opravdu čekají. Ale lidé mají vodu v domech. Nelži.

Jsou a jsou. Některé sice zdroje mají, ale nevhodnou do kuchyně a na pití. Jiní zdroje měli. Zdroj vyschnul. Sama jsem na vlastní oči viděla stovky zaschlých potůčků, pramínků i studánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 21:06
@Božislava píše:
Jsou a jsou. Některé sice zdroje mají, ale nevhodnou do kuchyně a na pití. Jiní zdroje měli. Zdroj vyschnul. Sama jsem na vlastní oči viděla stovky zaschlých potůčků, pramínků i studánek.

Ach jo, ty meleš páté přes deváté.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
13.9.20 21:09
@Božislava píše:
Asi kácení stromů, sekání křoví a pěstitelství ti nevoní? Máš udělanou průkazku na práci s motorovou pilou? Mně už sice propadla, ale akáty jsem kosila jako nic.

Ne, prace s motorovkou mi fakt nevoni. Motorovku beru do ruky jen na chalupe v pripade nutnosti :mrgreen:. Ale zase mam osvedceni Ceskeho cerveneho krize, hec :mrgreen: a jsem zdravotnik s akreditaci. To asi uziju vic, nez kaceni akatu.
Ty jsi takova obdoba angry white men/male, co?

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 21:14
@Alriga píše:
A ten učitel v Moskvě žije ve sdílené bytě, v jakém by u nás nezili ani sociálně neprizpusobivi. Do nemocnice mu rodina musí přinést polštář, jídlo a často i léky. 50 km od Moskvy chodí lidé pro vodu do společné studně a žerou jen zelí a brambory. Prober se. Můj klient má celou svou rodinu v Rusku a občas se rozpovídá. Nejede tam ani na dovolenou.

Je pravda, že Rusové dlouhá léta po válce žili v zemljankách a ve sdílených bytech. Ale nemohli za to Rusové, ale Němci. Jen kolik měst či vesnic bylo srovnáno se zemí. Situace se radikálně změnila po té, co tehdejší předseda Rady lidových komisařů Nikita Sergejevič Chruščov přikázal stavět panelaková sídliště. Tyto panelákové domy lidově zvané chruščovky se stali domovem pro 65% ruských rodin. Dalších 15% žijí v klasických bytovkách z cihel. Taky postavených za Chruščovovy éry. Je pravda, že na všechny se nedostalo, důvod byl babyboom. Sovětský režim podporoval porodnost, aby se aspoń trošku nahradil výsoký úbytek obyvatel kvůli vyhlazovací válce ze strany Německa a jeho satelitů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 21:16
@Alriga píše:
Ach jo, ty meleš páté přes deváté.

Problematika sucha ti evidentně nic neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 21:17
@Božislava píše:
Je pravda, že Rusové dlouhá léta po válce žili v zemljankách a ve sdílených bytech. Ale nemohli za to Rusové, ale Němci. Jen kolik měst či vesnic bylo srovnáno se zemí. Situace se radikálně změnila po té, co tehdejší předseda Rady lidových komisařů Nikita Sergejevič Chruščov přikázal stavět panelaková sídliště. Tyto panelákové domy lidově zvané chruščovky se stali domovem pro 65% ruských rodin. Dalších 15% žijí v klasických bytovkách z cihel. Taky postavených za Chruščovovy éry. Je pravda, že na všechny se nedostalo, důvod byl babyboom. Sovětský režim podporoval porodnost, aby se aspoń trošku nahradil výsoký úbytek obyvatel kvůli vyhlazovací válce ze strany Německa a jeho satelitů.

Boziku, tak se tam odstehuj, když to víš líp než ti, kteří tam mají rodiny a přátele. Přeji hodně štěstí v těch krásných bytovkach. Víš, kolik dnes stojí pokoj o 10 čtverečních metrech v Moskvě? Ty toho o životě moc nevíš.

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 21:22
@Alriga píše:
Boziku, tak se tam odstehuj, když to víš líp než ti, kteří tam mají rodiny a přátele. Přeji hodně štěstí v těch krásných bytovkach. Víš, kolik dnes stojí pokoj o 10 čtverečních metrech v Moskvě? Ty toho o životě moc nevíš.

Píšu, že ne na všechny se dostalo na chruščovky. Nicméně, můžeš mi informovat kolik stojí pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.9.20 21:23
@Božislava píše:

Bozo, zapominas na to, ze ve sdilenych bytech se zilo jeste na zacatku sedesatych let i u nas.
A take na tu nepopularni vec, ze Rusove si do valecnych ztrat pocitaji i obeti vsech svych represi a politickych procesu. O statem rizenych hladomorech ani nemluvim.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
13.9.20 21:29
@Božislava píše:
Píšu, že ne na všechny se dostalo na chruščovky. Nicméně, můžeš mi informovat kolik stojí pokoj.

V těch starých panelacich cca v přepočtu 340 000 Kč za metr čtvereční.

• Citovat
  • Upravit
aquarian
13.9.20 21:33
@Božislava píše:
Je pravda, že Rusové dlouhá léta po válce žili v zemljankách a ve sdílených bytech. Ale nemohli za to Rusové, ale Němci. Jen kolik měst či vesnicbylo srovnáno se zemí. Situace se radikálně změnila po té, co tehdejší předseda Rady lidových komisařů Nikita Sergejevič Chruščov přikázal stavět panelaková sídliště. Tyto panelákové domy lidově zvané chruščovky se stali domovem pro 65% ruských rodin. Dalších 15% žijí v klasických bytovkách z cihel. Taky postavených za Chruščovovy éry. Je pravda, že na všechny se nedostalo, důvod byl babyboom. Sovětský režim podporoval porodnost, aby se aspoń trošku nahradil výsoký úbytek obyvatel kvůli vyhlazovací válce ze strany Německa a jeho satelitů.

Bylo srovnáno se zemí - kdopak že to používal taktiku spálené země na ústupu před bývalým spojencem?

Se kterým sí mimochodem chvíli předtím rozdělil Polsko.

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 21:38
@ontarova.stara píše:
Bozo, zapominas na to, ze ve sdilenych bytech se zilo jeste na zacatku sedesatych let i u nas.
A take na tu nepopularni vec, ze Rusove si do valecnych ztrat pocitaji i obeti vsech svych represi a politickych procesu. O statem rizenych hladomorech ani nemluvim.

Neříkám, že represe nebyly, ale počet obětí se schválně nafukují…Teď si vzpomínám, že nějací sudetoněmečtí „historici“ spočitali počet obětí odsunu na půl milionu. Jenže, kde jsou hromadné hroby těchto obětí, aha? Hladomory byli i po válce, ale opět Němci. Německé tanky pěkně zválcovali pole s úrodou, jen co je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.9.20 21:39
@aquarian píše:
Bylo srovnáno se zemí - kdopak že to používal taktiku spálené země na ústupu před bývalým spojencem?Se kterým sí mimochodem chvíli předtím rozdělil Polsko.

Katynsky masakr? To Boza vytesnila. Stejne jako pakt Molotov-Ribbetrop ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová