Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aquarian píše:
To je zajímavá myšlenka, v tom Ti držím palce.
Mám v úmyslu tuto myšlenku rozvést. Například kde vzít zdroje a podobně. Nicméně zdroje překvapivě jsou. Pokud tu jsou zdroje pro politické podnikatele typu Janoušek a Rittig, kteří nic nevytvařejí a přesto jim do kapes proudí miliardy a určitá menšina o které každý ví, ale nesmí se o tom mluvit, protože by to byl rasismus, prostě zdroje jsou. A zcela určitě další zdroj je omezit plýtvání například s nákupy předraženého zboží pro ministerstva atd.
@sirikit píše:
Odlišné životní strategie.
Už jsem to tu psala několikrát: já se nenarodila se stříbrnou lžičkou v pusince a když mi kdykoli v životě chyběly prachy, neplácala jsem si játra ohnivými, leč obsahově prázdnými frázemi, ale vymyslela jsem, jak si chybějící peníze vydělat.
Takže podnikání od kuchyňské linky při mateřské, později muž pracující v zahraničí a já dvě malé děti + vlastní malá firmička - a průběžně až dodnes snaha chytat se těch správných lan a řešit potenciální problémy dřív, než nastanou.
Takže teď vážně nemám pocit, že za svoji současnou ekonomickou bezstarostnost komukoli cokoli, i jenom morálně dlužím.
Jooo, on tak má každej geny na podnikání, viď.
Nicméně, proč ne? Prostě by se zrušili všechny dávky, podpory, přidávky a podobně a všechno by se slilo do jediné univerzální dávky. Aspoň bychom se mohli cítit, že určitá menšina není zvýhodňovaná, byli bychom na tom stejně, ne?
@Božislava píše:
Nicméně, proč ne? Prostě by se zrušili všechny dávky, podpory, přidávky a podobně a všechno by se slilo do jediné univerzální dávky. Aspoň bychom se mohli cítit, že určitá menšina není zvýhodňovaná, byli bychom na tom stejně, ne?
Já Ti fandím.
Jediná potíž - o tohle už se pokoušelo plno lidí v menším měřítku v rámci zjednodušení daňových systémů.
A pokaždé to spadlo na tom, že jakmile se představil nějaký jednoduchý jednotný koncept, tak se ozvalo plno hlasů, které chtěly nějakou výjimku.
@sirikit píše:
Když přišel plyšák, bylo Boži tak 18. Žádné dospělé problémy nemusela řešit.
Chceš říct, že je Boži mladší než já???
@Betty MacDonald píše:
Chceš říct, že je Boži mladší než já???
48 myslím, někde to psala.
![]()
@Božislava píše:
Jooo, on tak má každej geny na podnikání, viď.
Každej se může přestěhovat za prací, přejít do lukrativnějšího oboru, chytat se výhodných nabídek.
V drtivé většině to znamená vystoupit ze své komfortní zóny.
Každopádně já osobně dám vždycky přednost rozhodovat o svém životě v maximální možné míře sama, než trpně čekat, až o něm rozhodnou ostatní/systém a pak bědovat, že o něm rozhodli špatně.
Jsem přesvědčená, že to je o osobním nastavení: někdo se bude mít dobře v jakékoli době - a někdo bude hořekovat taky v každé.
Zrovna Ty bys bulela i za socíku, jsem si jistá. ![]()
@lucenka píše:
Aha, já myslela, že je starší, když tu dobu tak vychvaluje.
Prostě jenom z neznalosti věci nepřestala věřit na pohádky. ![]()
@_.Emilyyy píše:
Koukam tady je to ostry
Pravidelná dávka emocí.
![]()
@sirikit píše:
Pravidelná dávka emocí.![]()
![]()
Nesmis se nechat rozhodit ![]()
@aquarian píše:
Já Ti fandím.Jediná potíž - o tohle už se pokoušelo plno lidí v menším měřítku v rámci zjednodušení daňových systémů.
A pokaždé to spadlo na tom, že jakmile se představil nějaký jednoduchý jednotný koncept, tak se ozvalo plno hlasů, které chtěly nějakou výjimku.
Naprostá utopie.
Nejpozději druhý měsíc by se zvedla vlna odporu, jak je možné, že továrník Birhanzl bere tentýž nepodmíněný měsíční příjem, jako nuzný proletariát, z jehož krvavých mozolů zlotřilý imperialista tyje. ![]()
@_.Emilyyy píše:
Nesmis se nechat rozhodit
@Božislava píše:
Jeej, kdybys přišla s tím, že mým sousedům, spoluobčanům, bereš dávky… to by bylo tóčo, Black lives matter hadra..
Aha, já myslela, že je starší, když tu dobu tak vychvaluje.