Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
9.9.20 12:39
@M_Vladim píše:
Tak od předválečné medicíny to přeci jen bylo nějakých 30 - 50 let a mezitím byla jak válka, tak odchody elit jak v ´48, tak po ´68.
Ano, přístrojové vybavení, nebo třeba výbava a vzhled pokojů nebyl na nejvyšší úrovni. Ani platy personálu, kde se vytvářel vnitřní dluh, stejně jako třeba ve stavu budov.
Ale to se na to pořád díváme dnešníma očima. Pokud se na to podíváme tehdejší reálnou průměrnou péčí o pacienty a třeba i ve vyspělejších zemích, tak se při srovnání stav za katastrofální považovat nedal. Třeba i ta dialýza nebyla všude v 70. - 80. letech dostupná pro každého, stejně jako některá specializovaná léčba. :?
Nechci to ani omylem vychvalovat, určitě jsme dál, ale je třeba reálný pohled.

Já se nehadam, původně jsem reagovala na Božislavu, která tady vysílala výkřiky do tmy, jak se dnes oproti době před rokem 1989 máme špatně.

• Citovat
  • Upravit
21381
9.9.20 13:32
@Alladina píše:
Vsak jo, uchostoury budou, ale ne s plastovou tyčinkou, takže apokalypsa se ještě odkládá. :mrgreen:

My ted mame nejake s papirovou tycinkou a to je des, strasne se ohybaji. Taky vas prekvapilo, ze nejvetsi ekologickou katastrofou, kterou je potreba zrusit, jsou plastove uchostoury a brcka? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148626
9.9.20 13:42
@malákráličice píše:
My ted mame nejake s papirovou tycinkou a to je des, strasne se ohybaji. Taky vas prekvapilo, ze nejvetsi ekologickou katastrofou, kterou je potreba zrusit, jsou plastove uchostoury a brcka? ;)

K velkým věcem se holt jde od maličkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
9.9.20 14:28
@malákráličice píše:
My ted mame nejake s papirovou tycinkou a to je des, strasne se ohybaji. Taky vas prekvapilo, ze nejvetsi ekologickou katastrofou, kterou je potreba zrusit, jsou plastove uchostoury a brcka? ;)

A co takhle recept mých mladých let: omotat vatou sirku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.9.20 14:45

Jéje, nepopulárních názorů já mám spoustu!
Na tomhle serveru jsou asi nejvíc nepopulární ty, že lidi by k sobě měli mít nějakou elementární úctu, jednat spolu s respektem, snažit se o vzájemné pochopení, že vztahy v rodině jsou důležitější než „co si o nás pomyslí okolí“, že když se v partnerství nebo v rodině vyskytne nějaký problém nebo neshoda, je třeba řešit ho společně jako tým, ne proti sobě bojovat a prosazovat silou jenom svoje zájmy.
A úplně nejvíc nepopulární je, když řeknu, že tohle všechno platí i ve vztahu k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36931
9.9.20 15:38
@malákráličice píše:
Tak to uz je moc :lol: :lol: :lol:
V pripade nouze si muze namotat kus vaty na paratko nebo spejli. 8)

Proč se mi vybavuje Luis de Funes - jak mu tam ten jeho osobní trenér protahuje ručník ušima? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36931
9.9.20 15:44
@Anna766 píše:
K velkým věcem se holt jde od maličkostí.
Že už to vážně srmdí sjetím grónských ledovců, to Evropu netankuje, to je proti tomu brnkačka. A přitom jde o její území (Dánsko). 8)
Trochu nepopulární, no… :? Ale dost strašidelné. 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.9.20 20:29
@malákráličice píše:

Vítej v klubu mého manžela.! 🤗 🤗 🤗

• Citovat
  • Upravit
12503
9.9.20 20:46
@Hecate píše:
A co takhle recept mých mladých let: omotat vatou sirku? :lol:

Nebo tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
9.9.20 20:52
@Meleys píše:
@Alladina :lol: ano jeden známý mi napsal že jsem s tím už na „přezdržku“ a že jsem xenofob :mrgreen: :zed: :lol:

Asi se tím příliš často zaobiras. Xenofob nejspíš budeš. To není nadávka, to je faktické označení lidského strachu či obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.9.20 06:15
@Alladina píše:
Asi se tím příliš často zaobiras. Xenofob nejspíš budeš. To není nadávka, to je faktické označení lidského strachu či obav.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak určitě
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
10.9.20 09:46
@Meleys píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak určitě

Ano, určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.9.20 10:07
@Alladina píše:
Ano, určitě.

Máš pravdu úplně jsi mě odhadla :lol: Aladinko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17888
10.9.20 10:16
@Hecate píše: Že karma a boží mlýny nefungují, že je to jen výmysl slabých sloužící k tomu lépe se vyrovnat s křivdou, kterou nemohou vrátit.Dále bych také zrušila Vánoce i Velikonoce i další povinné veselice :).

Jeeee, ty jses muj clovek, ano ano, Velikonoce a Vanoce zrusit! :) Jak ja ty kuchynske a nakupni orgie nemam rada, jak ja kdysi rok co rok trpela! :D

Ale v prvni vete se nezhodneme, (o tom jsme uz tusim jednou diskutovaly ), karma, ci bozi mlyny jsou soucast me soukrome filozofie a tu si tvori kazdej clovek svou a ani nemuze byt u vsech stejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
12.9.20 23:48
@sirikit píše: Žiju v řiti světa do 1000 obyvatel skoro 200 km od Prahy na východ. Takže Dálný Východ. :mrgreen: :mrgreen:
A? ;)

Před pár už týdny jsem si blbě rozdrbla nohu. V neděli odpoledne za pouhých 90 Kč manipulačního poplatku jsem byla na pohotovosti ošetřena, rána mi byla kvalifikovaně zalátána a než mě příští týden uschopní, dostavila jsem se asi na 6 nebo 7 převazů, již v rámci zdravotního pojištění. Celkem tři týdny s tím budu na neschopence, a přitom taková blbost. :jazyk:
Ve stejnou dobu se mi barák otřásal kol něj probíhajícími výkopovými pracemi a na pozemku mi hrabal minibagr, neb nám obec buduje vodu a kanalizaci, po hranici pozemku zadarmo(!), starosta zas někde vydyndal dotaci, na vlastních pozemcích za dumpingovou cenu.
Jenom, co nám vypadnou bagry ze vsi, starosta plánuje komplet nové silnice, protože před kanalizací jsme měli obecní komunikace podstatně lepší, než kolem vedoucí státní, a chceme je mít zase. :dance:

Znáš ten fór, jak přijede návštěva ze Západního Německa za socíku do Prahy a ptají se místních: „A tak co, jak se tady máte?“
A hostitelé: „…ale tak… nemůžeme si stěžovat… :roll: :nevim: A jak vy? "
A Němci na to: "No, my si stěžovat můžeme, ale máme se dobře. :kytka: :pankac: “

Takže my tady zhruba jako Západní Němci. :andel: 8)

Pořád nechápu, co nám básník tak chtěl asi říct. Proč by si měla něco platit navíc, když platíš zdravotní pojištění a vodné a stočné? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová