Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Božislava píše:
Definuj obvyklou životní úroveň. Nikdy jsem nebyla na dávkách, když nepočítám pobírání podpory v nezaměstnanosti, což se stalo pouze jednou. Tolik odpracovaných let nemáš ani ty, jako já.
Tak vzhledem k tomu, že jsem šla do práce hned po střední, takže v osmnácti, a jsem o 7 let starší, tolik odpracovaných let rozhodně mám. ![]()
Hele, neinvestovala jsi do dětí - což je slušná kasička, pokud vím, nemáš hypotéku, pravděpodobně nekouříš, na drahé zahraniční dovolené nejezdíš, auto nemáš, bydlení jsi donedávna sdílela s maminkou, která se podílela na nákladech ze svého důchodu.
Mi řekni, kam ty prachy celý život rveš??
![]()
@sirikit píše:
Tak vzhledem k tomu, že jsem šla do práce hned po střední, takže v osmnácti, a jsem o 7 let starší, tolik odpracovaných let rozhodně mám.
Hele, neinvestovala jsi do dětí - což je slušná kasička, pokud vím, nemáš hypotéku, pravděpodobně nekouříš, na drahé zahraniční dovolené nejezdíš, auto nemáš, bydlení jsi donedávna sdílela s maminkou, která se podílela na nákladech ze svého důchodu.
Mi řekni, kam ty prachy celý život rveš??![]()
Na rozdíl od tebe nízkopříjmová. To je jakoby se velkostatkář ptal, kam ta služka pořád rve ty peníze, když je svobodná a žije v komůrce?
@Božislava píše:
Na rozdíl od tebe nízkopříjmová. To je jakoby se velkostatkář ptal, kam ta služka pořád rve ty peníze, když je svobodná a žije v komůrce?
A to si myslíš, že v jiném režimu by Ti bylo líp?
Přinejlepším by byli nízkopříjmoví i ti kolem. S výjimkou stranických funkcionářů, jen by jich bylo míň a ty rozdíly by možná nebyly vidět tolik.
@Božislava píše:
Tak by to chtělo ty příjmy zvýšit. Nebo se soustředit na jiné hodnoty a nefňukat.
@Alriga píše:
Tak by to chtělo ty příjmy zvýšit. Nebo se soustředit na jiné hodnoty a nefňukat.
Ne, v současné době už nechci nic zvyšovat. Chci pouze sociální spravedlnost pro všechny.
@Božislava píše:
Ne, v současné době už nechci nic zvyšovat. Chci pouze sociální spravedlnost pro všechny.
Opakovaný vtip přestává být vtipem. ![]()
Ale tak samozřejmě, chtít můžeš cokoli. ![]()
@sirikit píše:
Opakovaný vtip přestává být vtipem.
Ale tak samozřejmě, chtít můžeš cokoli.
Mám v plánu prosadit nepodmíněný příjem.
@Božislava píše:
A jak konkrétně by ta spravedlnost měla vypadat? V čem se cítíš nespravedlivě ochuzena?
@Božislava píše:
Takže
Ani za toho minulého režimu ses neměla tak skvěle, jak se nás tu snažíš přesvědčit? ![]()
@Božislava píše:
To je zajímavá myšlenka, v tom Ti držím palce.
Volím Babiše.
Akorát tedy nevím, jestli je to populární nebo nepopulární názor. ![]()
@Božislava píše:
Odlišné životní strategie.
Už jsem to tu psala několikrát: já se nenarodila se stříbrnou lžičkou v pusince a když mi kdykoli v životě chyběly prachy, neplácala jsem si játra ohnivými, leč obsahově prázdnými frázemi, ale vymyslela jsem, jak si chybějící peníze vydělat.
Takže podnikání od kuchyňské linky při mateřské, později muž pracující v zahraničí a já dvě malé děti + vlastní malá firmička - a průběžně až dodnes snaha chytat se těch správných lan a řešit potenciální problémy dřív, než nastanou.
Takže teď vážně nemám pocit, že za svoji současnou ekonomickou bezstarostnost komukoli cokoli, i jenom morálně dlužím. ![]()
@lucenka píše:
Takže
Ani za toho minulého režimu ses neměla tak skvěle, jak se nás tu snažíš přesvědčit?
Když přišel plyšák, bylo Boži tak 18. Žádné dospělé problémy nemusela řešit.
@Božislava píše:
Kam bych chodil, mně se v místním téměr socializmu pořád ještě celkem líbí.