Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aquarian
13.9.20 15:14
@Božislava píše:
A ty to třeba můžeš vyzkoušet v Pakistánu nebo v Indii, tam kapitalismus přímo vzkvétá.

Kam bych chodil, mně se v místním téměr socializmu pořád ještě celkem líbí.

• Citovat
  • Upravit
75656
13.9.20 15:21
@Božislava píše:
Definuj obvyklou životní úroveň. Nikdy jsem nebyla na dávkách, když nepočítám pobírání podpory v nezaměstnanosti, což se stalo pouze jednou. Tolik odpracovaných let nemáš ani ty, jako já.

Tak vzhledem k tomu, že jsem šla do práce hned po střední, takže v osmnácti, a jsem o 7 let starší, tolik odpracovaných let rozhodně mám. :andel:
Hele, neinvestovala jsi do dětí - což je slušná kasička, pokud vím, nemáš hypotéku, pravděpodobně nekouříš, na drahé zahraniční dovolené nejezdíš, auto nemáš, bydlení jsi donedávna sdílela s maminkou, která se podílela na nákladech ze svého důchodu.
Mi řekni, kam ty prachy celý život rveš?? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 15:25
@sirikit píše:
Tak vzhledem k tomu, že jsem šla do práce hned po střední, takže v osmnácti, a jsem o 7 let starší, tolik odpracovaných let rozhodně mám. :andel:
Hele, neinvestovala jsi do dětí - což je slušná kasička, pokud vím, nemáš hypotéku, pravděpodobně nekouříš, na drahé zahraniční dovolené nejezdíš, auto nemáš, bydlení jsi donedávna sdílela s maminkou, která se podílela na nákladech ze svého důchodu.
Mi řekni, kam ty prachy celý život rveš?? 8o :think:

Na rozdíl od tebe nízkopříjmová. To je jakoby se velkostatkář ptal, kam ta služka pořád rve ty peníze, když je svobodná a žije v komůrce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
13.9.20 15:28
@Božislava píše:
Na rozdíl od tebe nízkopříjmová. To je jakoby se velkostatkář ptal, kam ta služka pořád rve ty peníze, když je svobodná a žije v komůrce?

A to si myslíš, že v jiném režimu by Ti bylo líp?

Přinejlepším by byli nízkopříjmoví i ti kolem. S výjimkou stranických funkcionářů, jen by jich bylo míň a ty rozdíly by možná nebyly vidět tolik.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
13.9.20 15:32
@Božislava píše:

Tak by to chtělo ty příjmy zvýšit. Nebo se soustředit na jiné hodnoty a nefňukat.

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 15:35
@Alriga píše:
Tak by to chtělo ty příjmy zvýšit. Nebo se soustředit na jiné hodnoty a nefňukat.

Ne, v současné době už nechci nic zvyšovat. Chci pouze sociální spravedlnost pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75656
13.9.20 15:38
@Božislava píše:
Ne, v současné době už nechci nic zvyšovat. Chci pouze sociální spravedlnost pro všechny.

Opakovaný vtip přestává být vtipem. :roll:
Ale tak samozřejmě, chtít můžeš cokoli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 15:42
@sirikit píše:
Opakovaný vtip přestává být vtipem. :roll:
Ale tak samozřejmě, chtít můžeš cokoli. :kytka:

Mám v plánu prosadit nepodmíněný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 15:43
@Božislava píše:

A jak konkrétně by ta spravedlnost měla vypadat? V čem se cítíš nespravedlivě ochuzena?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.9.20 15:43
@Božislava píše:

Takže
Ani za toho minulého režimu ses neměla tak skvěle, jak se nás tu snažíš přesvědčit? :think:

• Citovat
  • Upravit
aquarian
13.9.20 15:44
@Božislava píše:

To je zajímavá myšlenka, v tom Ti držím palce.

• Citovat
  • Upravit
puzzles
13.9.20 15:45

Volím Babiše.

Akorát tedy nevím, jestli je to populární nebo nepopulární názor. :think:

• Citovat
  • Upravit
75656
13.9.20 15:45
@Božislava píše:

Odlišné životní strategie.
Už jsem to tu psala několikrát: já se nenarodila se stříbrnou lžičkou v pusince a když mi kdykoli v životě chyběly prachy, neplácala jsem si játra ohnivými, leč obsahově prázdnými frázemi, ale vymyslela jsem, jak si chybějící peníze vydělat.
Takže podnikání od kuchyňské linky při mateřské, později muž pracující v zahraničí a já dvě malé děti + vlastní malá firmička - a průběžně až dodnes snaha chytat se těch správných lan a řešit potenciální problémy dřív, než nastanou.
Takže teď vážně nemám pocit, že za svoji současnou ekonomickou bezstarostnost komukoli cokoli, i jenom morálně dlužím. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75656
13.9.20 15:47
@lucenka píše:
Takže
Ani za toho minulého režimu ses neměla tak skvěle, jak se nás tu snažíš přesvědčit? :think:

Když přišel plyšák, bylo Boži tak 18. Žádné dospělé problémy nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75656
13.9.20 15:49
@Božislava píše:
:palec: :palec: Ten byl dobrej, obzvláště teď, v rozjeté ekonomické krizi. :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová