Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
13.9.20 19:41
@inkakřivák píše:
Ale pokud nebudu vázaná rodinou, mladá svobodná bez hypo a dětí, tak bych tedy nečekala, jestli mi stát dá nebo nedá podporu. A klidně půjdu i sklízet tu cibuli než najdu něco lepšího.

Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
75662
13.9.20 19:45
@Betty MacDonald píše:
Já mám zdravotní omezení, a přesto se dá, třeba i s dětma. Přivydělávala jsem si pletením, uklízením ve škole, v kancelářích, na nádraží, v různých firmách. Kamarádce, co měla bar, jsem chodila dopoledne leštit sklenice, utírat prach na policích a oprašovat lahve s alkoholem. Zalivat a rosit kytky a taky jsem s kočárkem chodila venčit dva labrouše, jednoho výmaráka(ten byl úplně k sežrání, dlouho jsem přemýšlela, jestli jo nebo ne) a jednu rozmazlenou vousatou kolii, ta byla krásná, ale vůbec neuměla poslouchat. Pak jsem přibrala do smečky překrásnýho Irskýho setra, to byl takovej citlivouš, že když se mi rozplakalo dítě, tak kňučel a olizoval malé obličej a podával jí packu.Dělala jsem to, co mě bavilo, a ještě za prachy. :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 19:58
@sirikit píše:
Ale PROČ??
Chápu svázané ruce zaměstnance, který má zodpovědnost za manželku na mateřské (třeba) a dvě děti, s betonovým kvádrem hypotéky na krku.
Ten tlačí zaměstnavatele ke zdi, případně odchází za lepším, podstatně složitěji.
Ale singl, proboha?? 8o
Já bych třeba křoví nesekala a cibuli nesklízela/nesázela, protože jednak se tímto pro mě totálně nudným způsobem živit nehodlám a krom toho je jasný, že touto prací budu mít celý život hluboko do kapsy.
A protože jsem si už v těch osmnácti tak ňák myslela, že mám na víc, na fleky „za víc“ jsem se prostě cpala - případně jsem si je vytvořila. ;)
Ty chceš víc - tak natahuješ ruce směrem ke společnosti a žádáš sociální spravedlnost?
Hele, co je na tom spravedlivýho? 8o

A co je pořád na cibuli a bramborách něco odpudivého? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.9.20 20:08
@Alriga píše:
Jo, to teda jsem. Ukaž mi jedinou takovou vesnici s výjimkou havarijních situací. A jaké máš povolání? Ty jsi středoškolský učitel? A nemůžeš si koupit vejce?

Tak přibližně půl milionů lidí, žijí na vesnicích, která není napojena na vodovod. A to i ve středních Čechách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
13.9.20 20:09

@Božislava Nic, jen to není příliš dobře zaplacená práce. Tudíž pokud chceš víc, měla by ses poohlédnout jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75662
13.9.20 20:09
@inkakřivák píše:
@sirikit Nic ti neupiram, pěkný. Jedině teď je dost složitější takovou živnost rozjet, bohužel. Když vzpomenu na zakládání firmy v roce1992 a když vidím požadavky teď, no fuj.

Jo, to jednoznačně. Bylo to vyloženě s klikou - já byla tenkrát prostě na mateřské a měli jsme málo prachů, dvě mladý telata, socík… :nevim:
Jenže já nemám Boži mentalitu, takže jsem vymýšlela, jak si teda přivydělat. :think:
Prvně jsem maturantům přepisovala maturitní otázky, ale za to mi každej dal studentskou pečeť :mrgreen: :P, tudy cesta nevedla.
Ty perníky byla totální náhoda - vyhrála jsem si s nimi k Mikulášovi pro kluka a máma mi povídá: Ty to máš tak krásný, ty bys to mohla prodávat. :palec:
A já - ááha! 8o
Jako administrativní číčoviny kolem toho byly veselý, ale fakt mi to v tom 87 povolili - a hygiena nic, daňový kontroly nic, živnosťák nic, pak revoluce, neskutečnej boom - do tý doby u nás v podstatě nic takovýho nebylo, trhali nám ruce.
Tehdejší úspěch byl fakt kombinací mladické naivity, nadšení a shody šťastných okolností.
Každopádně tu argumentaci „To, co ty, ale nemůže dělat každej“ slýchám třeba od vlastní mámy celý život. Jasně, to, co já, ne.
Ale zas může dělat něco, pro co má nadání, vzdělání a chuť to dělat on.
A pokud nemá nadání, vzdělání a chuť zabrat, o. k., samozřejmě uznávám v našem polosocíku nutnost nenechat ho chcípnout hlady na pangejtu, ale nevidím jediný důvod, proč by měl mít srovnatelnou životní úroveň jako ti, co nadání, vzdělání a chuť makat - a to v jakémkoli oboru - mají. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
13.9.20 20:11
@Božislava píše:
Tak přibližně půl milionů lidí, žijí na vesnicích, která není napojena na vodovod. A to i ve středních Čechách

To máš odkud? A je rozdíl říci chodí k obecní pumpě anebo není napojený na vodovod. On totiž může mít vlastní studnu s rozvodem vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75662
13.9.20 20:11
@inkakřivák píše:
Ale pokud nebudu vázaná rodinou, mladá svobodná bez hypo a dětí, tak bych tedy nečekala, jestli mi stát dá nebo nedá podporu. A klidně půjdu i sklízet tu cibuli než najdu něco lepšího.

Ta koncovka je zásadní. :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75662
13.9.20 20:13
@Božislava píše:
A co je pořád na cibuli a bramborách něco odpudivého? :nevim:

Totálně netvořivé, pro mě ubíjející, minimální mzda, nulová možnost profesního rozvoje, kaňka v CV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 20:18
@Božislava píše:
Že nejsou napojeni na vodovodní řad, neznamená, že chodí pro vodu do obecni studně. Mají svůj zdroj, podobně jej máme my. Jsme s naší vlastní vodou spokojeni a máme ji v domě zavedenou zhruba 110 let.

Příspěvek upraven 13.09.20 v 20:20

• Citovat
  • Upravit
75662
13.9.20 20:18
@inkakřivák píše:
To máš odkud? A je rozdíl říci chodí k obecní pumpě anebo není napojený na vodovod. On totiž může mít vlastní studnu s rozvodem vody.

No jistě. Mám vlastní studnu s pitnou vodou, samozřejmě vodu rozvedenou do obou domácností - aby si zas někdo nepředstavoval, že chodím s vědrem k pumpě :roll: a obecní vodovod, který nám zavedou na jaře (zatím se budují přípojky) jsem si sice nechala zavést k baráku, ale vodoměr vůbec nehodlám zprovozňovat.
Proč platit majlant za vodu, když mám zdarma (jenom za stočné) alternativu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.9.20 20:19

Boza je ten typ, ktery vzit si arabskeho sejka a ropneho magnata, tak se uzira tim, ze oni maji dvacet vrtu a soused o dva vic. A kdyby nahodou meli stejne, tak tam u sousedu maji urcite lepsi tlak ;).

• Citovat
  • Upravit
7333
13.9.20 20:30
@Alriga píše: Že nejsou napojeni na vodovodní řad, neznamená, že chodí pro vodu do obecni studně. Mají svůj zdroj, podobně jej máme my. Jsme s naší vlastní vodou spokojeni a máme ji v domě zavedenou zhruba 110 let.Příspěvek upraven 13.09.20 v 20:20

mají cisternu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.9.20 20:31
@Božislava píše:
mají cisternu

V havarijních situacích. Lzes a nikdy neodpovídáš konkrétně.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
13.9.20 20:48
@Božislava píše:
mají cisternu

Podivej, ja rozhodne nerozporuji, ze kazdy z nas ma rozdilne predpoklady a rodinne zazemi. Tudiz je utopii predpokladat, ze vsichni se budeme mit plus minus stejne dobre. Ale za to, jak zijeme v te cca polovine zivota, uz jsme odpovedni jen my samotni. Ne stat, rodice, spolecnost atd. Kdyz to vezmeme kolem a kolem, tak ty jsi ty zakladni podminky nakonec nemela tak strasne, zila jsi s mamou (a delily jste se o najem), nebyla jsi nucena zacinat v komercnich pronajmech jako vetsina z nas. Tudiz naklady na zivot nebyly vysoke, mohla sis po praci zvysovat kvalifikaci, ucit se jazyky. A opet, nemas deti, tudiz ta „cerna dira“ na penize se te take netyka. Mohla jsi kdykoliv vycestovat a to treba i na letni brigadu. Tak prosim nefnukej a nesvaluj odpovednost za ty „brambory a zeli“ na vsechny okolo. Za svuj zivot jsi odpovedna jen ty sama. Co bys delala mit deti na studiich a platit hypo/komercni pronajem?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová