Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak mě napadlo, že snad každý máme nějaký názor, který bývá společností nepochopený a často vás za něj odsuzují. Jaký máte pro společnost nepopulární názor vy?
Tak já začnu
můj nepopulární názor: přijde mi divný, když má holka mladší 20 let dítě. A ještě jeden: Nemám iphone ani pandoru, protože to má každý a přijde mi to předražený.
PS: pište své názory, ale neurážejme se navzájem ![]()
Já neznám kromě sebe nikoho, kdo by měl pandoru. Iphone (první v životě) mám proto, že jsem ho dostala k narozeninám jako překvapení.
Můj nepopulární názor je, že se máme jako prasata v žitě, ČR je sociální stát a o matky se stará až až, rodiče by měli vychovávat děti k respektu k autoritám… Jo a že u dětí průbojnost a rodičem s nadšením vyslovené „ten se v životě neztratí“ není to samé jako do nebe volající drzost a agrese, a že když dítě sedí tiše ve vlaku a pozoruje okolní krajinu nebo na hřišti odejde z houpačky, kam se tlačí někdo před ním, tak to nemusí znamenat, že je to uťápnutá chudinka, jejíž rodiče mu nedovolí vlastní názor, ale normální slušně vychované dítě s vymezenými hranicemi, které nemá potřebu chodit do konfliktu.
Že se k sobě i k planetě chováme jako h. ovada, a že jediným jejím východiskem je s náma udělat krátký proces..
![]()
Jo, asi divný a drsný názor, ale když se občas podívám na zprávy nebo se jdu projít do „přírody“ atd., tak mě to napadne hned.., pardon.. ![]()
Ze kupovat plastove nesmysly je ne jenom stupidni, ale I nezodpovedne. Ze by se lidi meli k sobe chovat predevsim slusne ![]()
(Mimochodem, jaka pandora?)
Že nízký příjem není žití, ale přežívání a že i s vysokým příjmem budu mít raději jen jedno dítě, ať má vše a nezažije to, co já.
A že sourozenci to opravdu nevynahradí.
A pak taky, že monogamie je zbytečný přežitek. Pokud jsou dva normální a vrací se k sobě, tak není třeba.
Že si nepotřebuji odpočinout od děti. Neposílám je každý víkend k babičce, abych měla klid. A že radši strávím víkend s dětmi a manželem než někde na tahu.
Že za komunismu bylo víc těch, kteří se měli dobře než těch, kteří se měli špatně…
Ještě jedna drobnůstka, být tlustá je špatné - říkám jako bacule btw. Hledat spokojenost v tlustém těle mi přijde neskutečně na hlavu.
Muj nepopularni nazor je, ze korona alespon trochu omladi a procisti planetu.