Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
Njn. Do umělýho oplodnění taky nikdo nikoho nenutí, absolvovat jsi ho nemusela a taky s ním nesouhlasíš.
Jenže nikdy nepíšu, že by se mělo zakázat. Zatímco tyhle matky kariéristky by nejradši ostatním matkám přikázaly jít do práce co nejdřív po porodu.
Můj nepopulární názor: že nechci děti, a že mi vyhovovalo být v koroně několik měsíců doma ![]()
@lucenka píše:
Jenže nikdy nepíšu, že by se mělo zakázat. Zatímco tyhle matky kariéristky by nejradši ostatním matkám přikázaly jít do práce co nejdřív po porodu.
To je snad poprvé, co s tebou souhlasím ![]()
@Lovelytrue píše:
Ahoj, tak mě napadlo, že snad každý máme nějaký názor, který bývá společností nepochopený a často vás za něj odsuzují. Jaký máte pro společnost nepopulární názor vy?Tak já začnu
PS: pište své názory, ale neurážejme se navzájemmůj nepopulární názor: přijde mi divný, když má holka mladší 20 let dítě. A ještě jeden: Nemám iphone ani pandoru, protože to má každý a přijde mi to předražený.
souhlas. Nižší sociální vrstvy se takto rozmnožují.
@lucenka píše:
No, tak to máme zhruba ve stejné poloze. Já bych ten rodičák tak vysloveně asi nezakázala. Ale ani bych ty ženské doma na full tak nepodporovala.
@Lama Lama prosím tě, víš na jakou skupinu prispivas z daní nejvíc? Určitě to nejsou žensky na rodicaku.
To, že žijeme v sociálním státě je dobry pro všechny.
Evidentně si toho spousta lidí neváží.
@Lama Lama píše:
No, tak to máme zhruba ve stejné poloze. Já bych ten rodičák tak vysloveně asi nezakázala. Ale ani bych ty ženské doma na full tak nepodporovala.
A jak je podporuješ? Vždyť mají stejnou výši rodičáku jako ty, co hned letí od mimina do práce. Jediný rozdíl je v placení zdravotního pojištění. Ale to je zanedbatelná částka.
@lucenka píše:
A jak je podporuješ? Vždyť mají stejnou výši rodičáku jako ty, co hned letí od mimina do práce. Jediný rozdíl je v placení zdravotního pojištění. Ale to je zanedbatelná částka.
No, to máš recht. asi bych ten systém vymyslela celej jinak.
@Lama Lama píše:
No, nenutí na ní být, ale nutí na ní z daní přispívat.To je jako mi sr.la ta fajnová covidová dovolená pro matky školních dětí 10-13 let. Taky nikdo nenutil ty ženský na tu OČR jít. Ale i tak mi to fakt pilo krev.
Ty děti nám ale budou platit důchod, léčit nás, péct pro nás chleba, vyrábět boty… My je potřebujeme, proto je povinností státu podporovat rodiny, aby měly děti.
@g.sandova píše:
@Lama Lama prosím tě, víš na jakou skupinu prispivas z daní nejvíc? Určitě to nejsou žensky na rodicaku.
To, že žijeme v sociálním státě je dobry pro všechny.
Evidentně si toho spousta lidí neváží.
hele, tydle absolutní tvrzení jsou fakt demagogie. Ne, není to dobré pro VŠECHNY. můžeme se tu dohadovat o tom, zda to je obecně prospěšné nebo ne. Můžeme polemizovat, zda je to dobré pro většinu. Ale jakmile najdeš jednoho jediného člvěka v této republice, pro kterého to dobré není, tak tvé tvrzení naplatí.
@Alriga píše:
Ty děti nám ale budou platit důchod, léčit nás, péct pro nás chleba, vyrábět boty… My je potřebujeme, proto je povinností státu podporovat rodiny, aby měly děti.
Péct chleba a vyrábět boty budou ikdyby byly ve dvanácti nebožátka doma sami.
Stejně tak, kdyby mazaly všechny na konci května do školy.
Příspěvek upraven 26.08.20 v 20:10
@Wani píše:
Souhlasim. Navíc je to vyhazování peněz z oken i co se vzdělání žen týče. Vystuduji VŠ nebo SŠ, a pak co se během školy a práce naučily, to je během 6 let doma (beru ten průměr 2 děti a s každým 3 roky doma) pryč.
Eh? To jako nejde po rodičovské pokračovat v kariéře? Nebo jak to myslíš?