Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@J_Doe a s tím já souhlasím, ten hazard se životem se nevztahuje jen na rodičky doma, ale ty mají odpovědnost ještě za dítě a volí vědomě. Ožralu za volantem taky nikdo neobhajuje, že vědomě riskoval, ale předtím vždycky dojel a kdyby teda neboural a dojel v pořádku, tak o tom nikdo nemluví. A co kdyby vezl dítě… pro mě je to stejný risk. Ale už tě nebudu štvát, ve výsledku jsem ráda, že jezdí, protože někdo ten rozum nakonec mít musí, když to jde do kelu.
@Lama Lama píše:
Péct chleba a vyrábět boty budou ikdyby byly ve dvanácti nebožátka doma sami.Stejně tak, kdyby mazaly všechny na konci května do školy.Příspěvek upraven 26.08.20 v 20:10
To jistě máte pravdu, ale každý vstřícný krok směrem k rodinám posiluje pravděpodobnost, že lidé budou mit děti.
@Alriga píše:
To jistě máte pravdu, ale každý vstřícný krok směrem k rodinám posiluje pravděpodobnost, že lidé budou mit děti.
Ted to nechapu, vstřícný krok, co podpoří porodnost, je nechat během pandemie rodiče s 13 letym dítětem doma na OCR?
@Wani Zrovna dobu karantény jsem úplně na mysli neměla. S ksranténou jsem nesouhlasila vůbec.
@Alriga píše:
@Wani Zrovna dobu karantény jsem úplně na mysli neměla. S ksranténou jsem nesouhlasila vůbec.
Pro me je největší podpora porodnosti dostupné bydlení, dostupné školky/jesle s dlouhou otevírací dobou a možnost kratších uvazku.
@Wani píše:
Ted to nechapu, vstřícný krok, co podpoří porodnost, je nechat během pandemie rodiče s 13 letym dítětem doma na OCR?
Jdeš do dalšího s vidinou, že za 13 let se budeš moc flákat doma za plnej plat s třináctiletým znuděným pubošem?
![]()
@Monchichik píše:
@J_Doe a nést si za svoje rozhodnutí plnou zodpovědnost…
Tak to obvykle bývá… ![]()
@Lama Lama píše:
Problém v čr mi přijde ta černobílost - do 3 let doma s mámou na fulltime a pak ráz naráz ve třech na full do školky. Přijde mi fajn klidně od roka, roka a půl na 2× půl den do menšího kolektivu a pak to postupně co půl rok zvedat a jeden půl den týdně. Myslím, že i to 5tileté dítě si zaslouží být s rodičem více, než 2-3 hodiny denně po práci.
To je i podle me spravna cesta. A taky jsme ji mohki absolvovat. Prvni pulrok (od 3 let) byly dvojcata ve skolce jen „navsteve“, pak mely byt 4 hodky (ale prisel koronavirus), takze budou ted 4 hodky (byly jim 4 roky) denne a pak pripadne navysime
@Lama Lama píše:
Jdeš do dalšího s vidinou, že za 13 let se budeš moc flákat doma za plnej plat s třináctiletým znuděným pubošem?![]()
No jiste, celá žhavá. ![]()
@g.sandova píše:
@Lama Lama tak to by stačilo podporovat sdilena místa a částečně úvazky.Docela jsem se rozčílila. Nechápu, jak může ženská chtít rušit rodicovskou. Nikdo vás nenuti na ni být.
Tak tak. Hafo „invalidních důchodců“, kteří vůbec nejsou invalidní, hnědočeši na dávkách a pridavcich na děti, kteří se množí geometrickou řadou, daňové úniky, podvody, kam se člověk podívá a paní má potřebu řešit ženské na mateřské
Nechápu ![]()
@Alriga píše:
Ty děti nám ale budou platit důchod, léčit nás, péct pro nás chleba, vyrábět boty… My je potřebujeme, proto je povinností státu podporovat rodiny, aby měly děti.
No, ale jake sociální vrstvy stát podpoří tím, že zvedne plošně rodičak na 300 tis? Ti, co mají dejme tomu dvě děti, si určitě neporidi dalších pět jen kvůli pridanemu rodicaku. Pak jsou tu ale vrstvy, které budou silně motivovany se více množit. Asi nemusíme jmenovat. A potomci těchto vrstev do státní kasy přispívat nebudou, budou jen sosat.
@Lilith_S píše:
@J_Doe a s tím já souhlasím, ten hazard se životem se nevztahuje jen na rodičky doma, ale ty mají odpovědnost ještě za dítě a volí vědomě. Ožralu za volantem taky nikdo neobhajuje, že vědomě riskoval, ale předtím vždycky dojel a kdyby teda neboural a dojel v pořádku, tak o tom nikdo nemluví. A co kdyby vezl dítě… pro mě je to stejný risk. Ale už tě nebudu štvát, ve výsledku jsem ráda, že jezdí, protože někdo ten rozum nakonec mít musí, když to jde do kelu.
Vidíš to prostě jinak než já. Tím, že odrodím, zodpovědnost nekončí - x následujících let přece dělám spousty rozhodnutí, která mohou skončit tragicky: „Kdy začnu s lepkem / jinou potravinou?“, „Mám mu dát chránič na hlavu, když se učí chodit?“, „Dám ho na hlídání babičce?“, „Pošlu ho samotného do školy?“
I z té školky / tábora/ výletu se ne všechny děti vrátí domů…
A je to rodič, který ho tam poslal… Bohužel, tak to je. Já odpovednost nikam neodsouvám, a už vůbec ji neignoruji. Já ji přijímám, věřím, že to máš stejné. Každá matka snad ví, že dítě není nezranitelné, a stát se může cokoliv. Domácí porod je jen jedno z mnoha rozhodnutí. Ty řekneš, že ignoruji bezpečný porod v porodnici, a volím zbytečně rizikovou variantu. A já ti řeknu, že i v porodnici děti umírají. Když by se něco stalo v porodnici - zase za to budu nést odpovědnost já - já jsem porodnici vybrala, já jsem se rozhodla věřit lidem tam… před svojí odpovědností do nemocnice utéct nemohu, cítila bych ji tam úplně stejně.
Tak jako si ty zvážila všechna pro a proti, a vyšlo ti, že to bezpečnější bude v porodnici, tak úplně stejným procesem domarodky dojdou ke stejnému rozhodnutí.
A ne, není to tak, že když se někdo rozhodne rodit doma, tak tam musí porod i dokončit, děj se co děj. TOTO by opravdu nebylo pro dítě to nejlepší. Prostě, když to šlo doma, tak mi to tam přišlo jako to nejlepší, a když by to doma nešlo, šla bych do porodnice, a zas by mi to přišlo jako to nejlepší, co jsem mohla vybrat. ![]()
@divine woman píše:
V žádné jiné zemi nemají matky tak štědrou podporu státu a tak dlouhou placenou rodičovskou dovolenou.
Souhlas.Beze srandy -zrušit porodné, snížit rodičák, zkrátit nesmyslnou délku RD, osekat dávky na minimum. Podporovat úplné rodiny a ne nekonečné stádo tzv. matek. Zavést rozumnou spoluúčast ve zdravotnictví - nevím, proč mám např. solidárně platit nový kyčelní kloub nějakému vyžranému mastodontovi. Výrazně zdražit cigarety a chlast. Podívat se na podporu neziskovek. Zrušit zlevněné vlakové jízdné pro důchodce. Zvýšit DPH a přemluvit dědka s bábou, aby se před volbami nenechali kupovat dárečky.
@J_Doe Já si nemyslím, že je porod v nemocnici bezpečný, porod je pro mě nebezpečný vždy. Prostě narození zdravého dítěte je zázrak a já osobně bych tomu šla naproti
ale matka dělá (aspoň normálně), to co považuje za nejlepší, ať dělá cokoliv. ![]()
@Mialina píše:
Tak tak. Hafo „invalidních důchodců“, kteří vůbec nejsou invalidní, hnědočeši na dávkách a pridavcich na děti, kteří se množí geometrickou řadou, daňové úniky, podvody, kam se člověk podívá a paní má potřebu řešit ženské na mateřskéNechápu
Paní má potřebu řešit ženský ma mateřské, protože to tu bylo nadhozeno v rámci diskuze, tak k tomu přihodí svůj názor. Až tu někdo bude řešit množení geoetrickou řadou, třeba se k tomu také vyjádřím, pokud to bude názor hodný diskuze a zaujme mi.