Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
@kyticka86 já zase vidím vyhozené peníze jinde…a je mi líto dětí, které se dávají třeba ve dvou letech do školky, protože podle mě jsou to ještě mimina, která potřebují mámu…a to jsem jinak dost přísná matka
Problém v čr mi přijde ta černobílost - do 3 let doma s mámou na fulltime a pak ráz naráz ve třech na full do školky. Přijde mi fajn klidně od roka, roka a půl na 2× půl den do menšího kolektivu a pak to postupně co půl rok zvedat a jeden půl den týdně. Myslím, že i to 5tileté dítě si zaslouží být s rodičem více, než 2-3 hodiny denně po práci.
@karkarka píše:
Nepopulární názory, ženy po cca 42 by měly být babičky a ne matky novorozenců, žena která má 160cm a 90 kilo je tlustá a ne roztomilá baculka, každá žena vypadá lépe s trochou decentniho makeupu než bez něj, v 50 nemá nikdo víc sil než ve 20, fakt nikdo nevypadá ve 40 na 25,i když si to řada lidi ráda mysli…
Souhlasím, jen bych doplnila, že sice líp vypadá, ale stejně nejsem ochotná ten makeup kvuli tomu na sebe patlat. ![]()
@Lama Lama tak to by stačilo podporovat sdilena místa a částečně úvazky.
Docela jsem se rozčílila. Nechápu, jak může ženská chtít rušit rodicovskou. Nikdo vás nenuti na ni být.
@Wani píše:No, ale stát to peníze stálo.
@Ackm Oba obory jsem studovala zároveň a na stejné univerzitě (jiné fakultě), takže rozhodně jsem 10 let v kuse VŠ nestudovala.
@Oli.Lyon píše:
Ja si třeba myslim, ze střídavá péče je pro děti zmatek a vyhovuje to leda tak rodičům.
A já že výhradní péče vyhovuje helikoptérovým majetnickým matkám a nezodpovědným otcům. ![]()
@g.sandova píše:
@Lama Lama tak to by stačilo podporovat sdilena místa a částečně úvazky.Docela jsem se rozčílila. Nechápu, jak může ženská chtít rušit rodicovskou. Nikdo vás nenuti na ni být.
No, nenutí na ní být, ale nutí na ní z daní přispívat.
To je jako mi sr.la ta fajnová covidová dovolená pro matky školních dětí 10-13 let. Taky nikdo nenutil ty ženský na tu OČR jít. Ale i tak mi to fakt pilo krev.
@g.sandova píše:
@Lama Lama tak to by stačilo podporovat sdilena místa a částečně úvazky.Docela jsem se rozčílila. Nechápu, jak může ženská chtít rušit rodicovskou. Nikdo vás nenuti na ni být.
Přesně, taky nechápu tohle vykřikování od žen, že by se měla rodičovská dovolená zkrátit. Když nechtějí být doma se svým dítětem, tak je k tomu nikdo nenutí.
Můj nepopulární, homofobní a xenofobní názor je ten, že by v občankách a na veřejných místech, ve sportu a podobně měla zůstat jen dvě pohlaví - muž a žena. Genderově neutrální/ třetí pohlaví/ bezpohlavní, víceropohlavní a já nevím, co ještě, že to by prostě nemělo být veřejně akceptováno jako norma. Zkrátka a dobře považuji pohlaví za (až na výjimky) objektivní zařazení a gender, stejně jako třeba sexualitu, za věc čistě soukromou.
@Pruhovaný_mýval souhlasím s tebou…a ještě bych jim zakázala tu šarádu Prague pride…protože nechápu, proč musí někdo veřejně vykřikovat s kým spí…
@Lama Lama
Ano, stalo ho to peníze. To ho stále i tvoje studium. Já přeci nikde netvrdím, že me studium stát nic nestalo.
@Monchichik píše:
@Pruhovaný_mýval souhlasím s tebou…a ještě bych jim zakázala tu šarádu Prague pride…protože nechápu, proč musí někdo veřejně vykřikovat s kým spí…
A to já bych jim zas nic takovýho nezakazovala, když si můžou dělat pochody fanoušci Ortelu nebo ti fašouni z Hnutí pro život, tak proč ne teploušové… To mě nijak neuráží.
@Pruhovaný_mýval tak hlavně jsem četla, kolik na to dostávají miliónů…
@lucenka píše:Njn. Do umělýho oplodnění taky nikdo nikoho nenutí, absolvovat jsi ho nemusela a taky s ním nesouhlasíš.
Přesně, taky nechápu tohle vykřikování od žen, že by se měla rodičovská dovolená zkrátit. Když nechtějí být doma se svým dítětem, tak je k tomu nikdo nenutí.
Ja krome nazoru, ktere tu uz padly, mam nazor, ze duvodem, proc romske deti zustavaji v detskych domovech, neni pouze to, ze by Cesi byli rasiste, ale to, ze Romove zrejme nemaji dostatecne vyvinuty smysl postarat se o druhe, protoze jinak by si je preci adoptovali oni… Pokud ma majoritni dite velkou sanci doatat se do rodiny, jak je mozne, ze romske dite nema stejnou sanci dostat se do romske rodiny (kdyz uz ne do majoritni)?
@Wani ok, chyba, školy které nejsou soukromé, jsou jaké? Veřejné?